• 9.372.224 stemmen

My So-Called Life - Seizoen 1 (1994-1995)

Show titel: My So-Called Life

Afleveringen: 19

Speelduur: 15 uur en 12 minuten

Ontwikkeld door: Winnie Holzman

Met: Claire Danes, Jared Leto en Devon Gummersall

Datum van release: donderdag 25 augustus 1994

Eerst uitgezonden op: ABC (Verenigde Staten)

• Google Play Niet beschikbaar op Ziggo

Plot My So-Called Life

My So-Called Life is een realistische kijk in het leven van een 15 jarig meisje opgroeiend tijdens een generatie X cultuur. We volgen haar langs een pad van puberale grillen, onzekerheden en vooral het omgaan met ouders, vrienden en jongens.

Afleveringen Seizoen 1 (1994-1995)

1. 1. Pilot

25 augustus 1994 (48 minuten)

Aan het begin van haar tweede schooljaar is Angela Chase het zat om altijd maar het brave, slimme meisje te zijn. Ze verft haar haar rood en laat Sharon, haar beste vriendin sinds haar kindertijd, in de steek voor de veel stoerdere Rayanne en diens onafscheidelijke bff Rickie. Dat zorgt voor veel spanningen thuis met haar moeder Patty. Haar vader Graham vind het allemaal wel meevallen.

2. 2. Dancing In The Dark

1 september 1994 (48 minuten)

Rayanne bedenkt een smoes zodat Angela haar grote crush Jordan Catallano kan ontmoeten, met het idee dat hij een valse ID voor haar zou regelen. Ondertussen hopen Angela's ouders dichter bij elkaar te komen door danslessen te nemen.

3. 3. Guns And Gossip

8 september 1994 (48 minuten)

Een geweerschot klinkt in de gangen van Liberty High en Rickie lijkt erbij betrokken. En Angela is er kapot van als er een roddel de ronde doet dat Angela met Jordan naar bed is geweest.

4. 4. Father Figures

15 september 1994 (48 minuten)

Angela besluit na een conflict met haar vader hem voortaan te negeren. Intussen zit Patty op haar beurt opgescheept met haar eigen vader nu zijn printshop gesloten dreigt te worden omdat hij de belasting te slim dacht af te zijn.

5. 5. The Zit

22 september 1994 (48 minuten)

Angela voelt zich onzeker als er een lijst door de gangen van de school gaat waarop alle tweedejaars meisjes worden beoordeeld op hun uiterlijk en zij er niet op staat, maar wel Rayanne en zelfs Sharon. Wanneer Patty hier weet van krijgt vraagt ze haar dochter om mee te doen aan een moeder-dochter modeshow.

6. 6. The Substitute

29 september 1994 (48 minuten)

Een invaldocent maakt met zijn vrije manier van denken indruk op Angela en haar klas. Wanneer ze persoonlijke interesse in hem toont lijkt hij helaas toch niet helemaal perfect te zijn.

7. 7. Why Jordan Can't Read

6 oktober 1994 (48 minuten)

Patty denkt dat ze misschien weer zwanger is en Angela komt achter Jordans dyslexie.

8. 8. Strangers In The House

20 oktober 1994 (48 minuten)

Sharon logeert tijdelijk bij de familie Chase nadat haar vader getroffen is door een hartaanval. Graham begint door dat voorval te twijfelen over zijn eigen sterfelijkheid.

9. 9. Halloween

27 oktober 1994 (48 minuten)

Angela is bang dat Jordan door zijn spijbelgedrag misschien wel geschorst zal worden en ondertussen heeft ze tijdens Halloween ook nog visioenen over een student die eerder zelfmoord pleegde op haar school.

10. 10. Other People's Mothers

3 november 1994 (48 minuten)

Angela wil dolgraag naar Rayanne's feestje maar is noodgedwongen thuis te blijven omdat haar eigen grootouders diezelfde avond ook een feest geven. Op Rayanne's feestje loopt het geheel uit de hand wanneer ze veel te veel drinkt en zelfs buiten bewustzijn raakt.

11. 11. Life Of Brian

10 november 1994 (48 minuten)

Brian twijfelt of hij de onbereikbare Angela of het nieuwe meisje van de klas, die hem wel ziet zitten, mee uit moet vragen. Rickie zit met een soortgelijk probleem maar wil niet dat de school weet dat hij geen meisje maar een jongen leuk vindt.

12. 12. Self-Esteem

17 november 1994 (48 minuten)

Angela negeert haar schoolwerk omdat ze liever een potje met Jordan zoent in de bezemkast. Jordan wil echter niet dat zijn vrienden weten dat ze samen zijn.

13. 13. Pressure

1 december 1994 (48 minuten)

Angela voelt zich onder druk staan om seks te hebben met Jordan en haar vader denkt erover om een restaurant te openen.

14. 14. On The Wagon

8 december 1994 (48 minuten)

Angela en Rayanne beginnen uit elkaar te groeien wanneer Rayanne interesse toont om de nieuwe zangeres van Jordan's band, Frozen Embryos, te worden. Als ze dit tegen haar moeder vertelt, vreest Patty dat ze zonder het toezicht van haar dochter en alle aandacht van de jongens weer zal doorslaan met drinken en grijpt in.

15. 15. So-Called Angels

22 december 1994 (48 minuten)

Als Rickie's oom erachter komt dat hij homo is takelt hij hem zo ernstig toe dat hij wegloopt en noodgedwongen is om met kersttijd over straat te zwerven. Angela probeert hem te helpen met de steun van een mysterieus zwerfmeisje.

16. 16. Resolutions

5 januari 1995 (48 minuten)

Het is nieuwjaarsdag en iedereen begint met zijn goede voornemens, behalve Rickie die weer zonder huis zit. Ondertussen geeft Brian bijles aan Jordan.

17. 17. Betrayal

12 januari 1995 (48 minuten)

Het lijkt beter te gaan met Rayanne, vooral als ze wordt gekozen voor een rol in een belangrijk toneelstuk, totdat ze Angela opnieuw een dolk in de rug steekt door met Jordan naar bed te gaan. En Patty vermoedt dat de relatie tussen haar man en zijn vrouwelijke collega meer is dan alleen professioneel.

18. 18. Weekend

19 januari 1995 (48 minuten)

Angela's ouders gaan de stad uit voor een romantisch weekendje weg. En Rayanne ketent zich vast aan hun bed zodat Angela wel naar haar zal moeten luisteren.

19. 19. In Dreams Begin Responsibilities

26 januari 1995 (48 minuten)

Brian schrijft een brief voor Jordan om hem te helpen Angela terug te winnen. Delia heeft een oogje op Rickie en Grahams kookkunsten maken indruk op degenen die zouden moeten investeren in zijn nieuwe restaurant.

avatar van Thomas83

Thomas83

Jammer dat het maar bij 1 seizoen is gebleven. Een soort van voorganger van Freaks and Geeks, al is deze serie wel nog wat kinderachtiger en minder hoogstaand (ik denk aan die kerstaflevering die echt er heel erg overheen was), maar echt volwassener tv-series waren toen ook nog wel wat zeldzamer. Eigenlijk vind ik de pilot nog de beste aflevering denk ik.

Danes is geweldig en de grootste troef van de serie, maar ook leuk is dat ook de ouders wat verhaallijnen krijgen, ook al is de moeder van Angela en onuitstaanbaar zeikwijf. De relatie tussen Angela en haar ouders is heel geloofwaardig en overtuigend.

Het einde van het seizoen is wel echt een tergende cliffhanger die je naar meer doet verlangen.