• 9.379.413 stemmen

Captain N: The Game Master - Seizoen 1 (1989)

Show titel: Captain N: The Game Master

Afleveringen: 13

Speelduur: 6 uur en 30 minuten

Ontwikkeld door: Michael Maliani

Met: Matt Hill (stemrol), Shane Meier (stemrol) en Alessandro Juliani (stemrol)

Datum van release: zaterdag 9 september 1989

Eerst uitgezonden op: NBC (Verenigde Staten)

• Google Play Niet beschikbaar op Ziggo

Plot Captain N: The Game Master

Kevin Keene, een tiener uit Northridge California en zijn hond Duke belanden op mysterieuze wijze in het universum Videoland, waar Nintendo games tot leven komen. Ze moeten de schurk Mother Brain tegenhouden die Videoland wil verwoesten. Samen met Princess Lana, Simon Belmont, Mega Man en Kid Icarus vormt hij het N-Team en schiet met zijn Zapper een weg door het game-landschap.

Afleveringen Seizoen 1 (1989)

1. 1. Kevin in Videoland

9 september 1989 (30 minuten)

Mother Brain teistert het Palace of Power al zeven jaar lang. Wanneer ze bijna de macht overneemt, arriveert Kevin Keene in Videoland. De ervaren gamer Kevin, komt via een warp zone terecht in het andere universum en wordt al snel tot Captain N gedoopt. Samen met een stel Nintendo-karaters gaat hij de strijd aan en ze zullen meteen hun krachten moeten bundelen om Princess Lana te redden.

2. 2. How's Bayou

16 september 1989 (30 minuten)

Mother Brain komt erachter dat Kevin heel goed is in veel Nintendo games, maar precies niet in The Adventures of Bayou Billy. Ze laat Dr. Wily een robotkat voor haar maken die ze kan besturen en stuurt die naar het Palace of Power. Duke gaat achter de kat aan en belandt zo in Bayouland.

3. 3. The Most Dangerous Game Master

23 september 1989 (30 minuten)

Dr. Wily maakt een robot die lijkt op Mike Vincent, een pestkop die vroeger Kevin regelmatig in elkaar sloeg. Tegen alle verwachtingen in worden Kevin en de robot vrienden.

4. 4. Videolympics

30 september 1989 (30 minuten)

Mother Brain en haar manschappen dagen het N-Team uit voor een atletiekwedstrijd. Degene die wint zal regeren over Videoland. Natuurlijk heeft Mother Brain een snood plan klaarliggen en loopt niet alles zoals verwacht.

5. 5. Mega Trouble For Megaland

7 oktober 1989 (30 minuten)

Het N-Team reist door een warp zone een week vooruit in de toekomst. Mother Brain zet haar opmars in Videoland door. Dr. Wily wordt overvallen door het N-Team.

6. 6. Wishful Thinking

14 oktober 1989 (30 minuten)

Kid Icarus is boos omdat hij klein is. Wanneer Duke een magische lamp vindt met een geest erin, wenst Kid Icarus dat hij groot is. Het werkt, Icarus wordt zo groot als een reus.

7. 7. Three Men and a Dragon

21 oktober 1989 (30 minuten)

Met de hulp van Mother Brain is Dragon Lord bezig om alle draken boosaardig te maken. Het N-Team arriveert en redt Puff, de laatste goede babydraak.

8. 8. Mr. & Mrs. Mother Brain

28 oktober 1989 (30 minuten)

Lana nodigt Mother Brain uit om vrede te sluiten. Kevin en Mega Man vinden het wel een goed idee, maar Kid Icarus weet het zo net nog niet. Simon bemachtigt de 'love-at-first-sight-pijl' van Kid Icarus en richt die op Lana.

9. 9. Nightmare on Mother Brain's Street

4 november 1989 (30 minuten)

In haar geheime schuilplek vraagt Mother Brain haar alwetende computer Mind Mirror wie het mooiste meisje in het universum is. De computer antwoordt dat dat Princess Lana is en dat is natuurlijk niet wat Mother Brain wil horen.

10. 10. Simon the Ape-Man

11 november 1989 (30 minuten)

Simon raakt zijn geheugen kwijt. Het N-Team probeert hem te helpen om het terug te krijgen. Ondertussen zorgt Mother Brain ervoor dat Simon gehersenspoeld en laat hem jagen op het N-Team.

11. 11. In Search of the King

18 november 1989 (30 minuten)

Kevin, Lana, Simon en Duke gaan naar de Mirror World om Lana's vader King Charles te redden. Ondertussen reizen hun tegenpolen naar hun eigen wereld.

12. 12. Metroid Sweet Metroid

25 november 1989 (30 minuten)

Mother Brain misleidt het N-Team door te doen alsof ze verslagen is. Ze maakt een warp zone met Kevin's buurt aan de andere kant. Kevin denkt dat het de ultieme warp zone is en springt erin. Hij blijkt echter niet thuis te zijn, maar op Metroid.

13. 13. Happy Birthday, Mega Man

2 december 1989 (30 minuten)

Mega Man is jarig! Maar hij is boos omdat hij geen mens is. Hij ontdekt dat er iets is als de Warp of Life en dat hij drie uitdagingen moet voltooien om mens te worden.

avatar van HALVE TAMME.

HALVE TAMME. (moderator series)

Mother Brain: It won't be long before I, beautiful goddess that I am, become Queen of Videoland! Ah-ha ha ha ha!

Fantastische animatieserie. Pure jeugdsentiment. Vier solide sterren van mijn kant voor 'Captain N: The Game Master (1989)'.

avatar van WB

WB

Indertijd was dit echt fantastisch. Nintendo-karakters in de hoofdrol (o.a. MegaMan, Kid Icarus, Simon Belmont), en later in de serie nog een kleine review van een Nintendo-game. Jeugdsentiment ten top. Kan de afleveringen niet meer voor de geest halen, vandaar geen sterren van mijn kant. Maar qua emotionele waarde, en de beleving als klein ventje, is dit echt vier sterren

avatar van neo

neo

Werden ook vaak vertoond samen met de, mindere, Mario serie vertoond. De recensies en tips bij iedere aflevering waren volgens mij geen integraal onderdeel, maar waren losstaande stukken. Al kan ik mij daar in vergissen. Toentertijd overigens de echte reden om geen aflevering te willen missen.

Aardig om allerlei Nintendo karakters in de animatie serie te zien, helemaal in vergelijking met andere matige Nintendo animatie reeksen. De sterkste troef was niet zozeer de herkenning van de vele karakters, hun manieren en typerende zinspelingen, maar de wijze waarop deze humoristisch werden ingezet bij de interactie onderling.