• 9.377.064 stemmen

Thunderbirds Are Go - Seizoen 1 (2015-2016)

Show titel: Thunderbirds Are Go

Afleveringen: 26

Speelduur: 9 uur en 32 minuten

Ontwikkeld door: Gerry Anderson en Sylvia Anderson

Met: Rasmus Hardiker (stemrol), Thomas Brodie-Sangster (stemrol) en Kayvan Novak (stemrol)

Oorsprong: Verenigd Koninkrijk / Nieuw-Zeeland

Datum van release: zaterdag 4 april 2015

Eerst uitgezonden op: ITV (Verenigd Koninkrijk)

• Google Play Niet beschikbaar op Ziggo

Plot Thunderbirds Are Go

In deze vernieuwde serie bestrijdt International Rescue vreselijke rampen vanaf hun geheime basis in de Stille Oceaan. Met behulp van zeer geavanceerde apparatuur gaan de vijf Tracy broers op pad. Waar de ramp ook is, de Tracy-broers helpen iedereen die in nood verkeert.

Afleveringen Seizoen 1 (2015-2016)

1. 1. Ring of Fire: Part 1

4 april 2015 (22 minuten)

Een krachtige zeebeving bezorgt International Rescue een drukke dag. Gordon probeert een onderzoeksteam in een onderwater laboratorium te redden.

2. 2. Ring of Fire: Part 2

4 april 2015 (22 minuten)

John en Brain moeten de bron van een seismisch apparaat achterhalen. Scott en Virgil zijn onderweg naar Taiwan.

3. 3. Space Race

11 april 2015 (22 minuten)

Alan heeft de taak om ruimtevuil op te ruimen. Lady Penelope en Parker proberen een geheime opslagplaats binnen te sluipen.

4. 4. Crosscut

18 april 2015 (22 minuten)

Thunderbird vijf ontdekt een ongewone stralingspiek vanuit een afgelegen plek in Afrika.

5. 5. Fireflash

25 april 2015 (22 minuten)

Kayo is aan boord van Fireflash, een supersonisch vliegtuig dat ontworpen is door Brains, maar ze weet niet dat er met de besturing geknoeid is.

6. 6. Unplugged

2 mei 2015 (22 minuten)

Een anti-technologie beweging, die zich The Luddites noemen, genereren een elektromagnetische puls onder Londen. Alles wat elektriciteit gebruikt wordt lamgelegd.

7. 7. Runaway

9 mei 2015 (22 minuten)

Een technische storing treedt op bij een hogesnelheidstrein in Japan. De machinist raakt de controle over de besturing kwijt en kan de trein niet stop zetten.

8. 8. EOS

16 mei 2015 (22 minuten)

John wordt achterdochtig wanneer de apparatuur van Thunderbird vijf een aantal keer niet goed heeft gewerkt, hij gaat op onderzoek uit.

9. 9. Slingshot

23 mei 2015 (22 minuten)

Een storing tijdens mijnbouwwerkzaamheden stuurt een asteroïde richting de zon, hierdoor komt werknemer Ned Tedford in gevaar.

10. 10. Tunnels of Time

24 mei 2015 (22 minuten)

Lady Penelope, Parker en Gordon bezoeken de Amazone woestijn, hier geeft een archeoloog hun een rondleiding door een oude tempel.

11. 11. Skyhook

6 juni 2015 (22 minuten)

Een onveilig weerstation komt in de atmosfeer van de aarde terecht en raakt buiten controle van het systeem. Thunderbird één, twee en drie krijgen het niet voor elkaar om een succesvolle redding uit te voeren.

12. 12. Under Pressure

13 juni 2015 (22 minuten)

Een platform in de oceaan raakt in de problemen. Gordon komt snel in actie met Thunderbird vier.

13. 13. Heavy Metal

20 juni 2015 (22 minuten)

Brains en Alan bezoeken het Supreme Hadron Collider in Zwitserland.

14. 14. Falling Skies

31 oktober 2015 (22 minuten)

Brains ontwerpt een luxe hotel dat om de aarde heen draait.

15. 15. Relic

7 november 2015 (22 minuten)

Scott en Alan reizen naar de andere kant van de maan om een oude vriend van hun vader te redden.

16. 16. Breakdown

14 november 2015 (22 minuten)

Virgil en Brains proberen de bemanning van een mijnbouw te redden.

17. 17. Heist Society

21 november 2015 (22 minuten)

The Hood neemt Lady Penelope en Parker gevangen.

18. 18. Recharge

28 november 2015 (22 minuten)

Na een constante stroom aan missies is de groep toe aan rust, maar een oproep van John zorgt ervoor dat ze opnieuw in actie moeten komen.

19. 19. Extraction

5 december 2015 (22 minuten)

Een seismoloog en zijn zoon stellen de autoriteiten in kennis over een gevaarlijke mijn-operatie.

20. 20. The Hexpert

12 december 2015 (22 minuten)

Een wetenschapper sluit zichzelf per ongeluk op in een kluis. Deze kluis wordt gebruikt om instabiele materie te bewaren. Er is maar één persoon die met succes een kluis kan kraken, en dat is Parker.

21. 21. Comet Chasers

19 december 2015 (22 minuten)

Het is het jaar 2060 en opnieuw vliegt Halley's komeet langs de aarde. Een zakenman en zijn assistent vliegen naar de komeet toe om er op te jagen.

22. 22. Designated Driver

26 december 2015 (22 minuten)

Parker geeft Alan rijlessen bij het Creighton-Ward landhuis. Lady Penelope drinkt thee met haar overgroot tante Sylvia.

23. 23. Chain of Command

2 januari 2016 (22 minuten)

International Rescue en de Global Defence Force werken gezamenlijk aan een operatie.

24. 24. Touch and Go

9 januari 2016 (22 minuten)

In de Arizona woestijn zit een faciliteit die bekend staat als CATCH. Scott en Virgil voeren een reddingsmissie uit.

25. 25. Undercover

16 januari 2016 (22 minuten)

Een geheime operatie waarbij Lady Penelope, Kayo en een goed vermomde Parker bij betrokken zijn, wordt voortijdig afgekapt door de Global Defence Force.

26. 26. Legacy

23 januari 2016 (22 minuten)

Een aantal verdachte rampen krijgen de volle aandacht bij International Rescue. Kayo ontdekt dat The Hood achter deze terroristische daden zit.

avatar van The Oceanic Six

Heb me als fan van de originele serie best goed met deze moderne remake vermaakt. Het ziet er vrij aardig uit en bij vlagen komt de Thunderbirds sfeer van weleer best terug. Het is dan ook leuk om te zien dat er veel verwijzingen naar de originele serie in zitten, opvallend en ook minder opvallend. Zo vangt International Rescue ook hier een crashend vliegtuig op, via hun pod-wagens, net als in de oude serie. Leuk detail is dan dat ze dezelfde soundtrack eronder hebben gebruikt, Zulke dingen merk ik als fan snel op. En zo zijn er meer dingen waar ze de serie hun eerbetoon geven.

Wat ik wel minder vind is de vrijheid die ze hebben genomen met enkele aanpassingen. De vervormde soundtrack vind ik jammerlijk om eens wat te noemen. Had liever de gehele oude tune gehoord. Ook het feit dat vader Jeff afwezig is stoort me, zo wordt de balans uit het origineel verstoord. Ook vind ik het jammer dat de lanceringen van de mannen richting hun Thunderbirds zijn aangepast, maar het zijn kleine details die de fans minder vinden, maar wat de huidige, nieuwe groep kijkers vast niks boeit. Leuke bijkomstigheid is dat Parker dezelfde stemacteur heeft als de persoon die het 50 jaar terug deed en dat bedenker Sylvia Anderson hier de stem van de tante in sprak. Helaas is ze niet zo lang geleden overleden, dus dat zal bij dat ene eerste seizoen blijven.

Hoop dat seizoen 2 de boel een beetje beter af gaat stemmen (zo is 22 minuten best kort voor een aflevering, waardoor het tempo veel hoger ligt dan in de oude serie, iets wat ik wel betreur), maar overal is dit een vrij amusante coimeback. Zou leuk zijn als de huidige generatie kijkers hierdoor ook de klassieke serie gaat kijken, maar dat zal wel niet.