• 9.378.150 stemmen

Home for Christmas - Seizoen 3 (2025)

Alternatieve titel: Hjem til Jul

Afleveringen: 8

Speelduur: 4 uur en 06 minuten

Ontwikkeld door: Amir Shaheen, Per-Olav Sørensen en Kristian Andersen

Met: Ida Elise Broch, Gabrielle Leithaug en Eric Curtis Johnson

Oorsprong: Noorwegen

Datum van release: vrijdag 12 december 2025

Eerst uitgezonden op: Netflix (Nederland)

• Netflix Bekijk seizoen 3 via Netflix
  • Google Play Niet beschikbaar op Ziggo

Plot Home for Christmas

Johanne is 30 jaar oud en is de enige onder haar vrienden en familie zonder partner. De voortdurende opmerkingen over haar alleenstaande leven en de verwachtingen van de samenleving van de perfecte familiekerstmis beginnen haar keel uit te hangen. Johanne begint een 24-daagse jacht op een partner om met Kerstmis mee naar huis te brengen.

Afleveringen Seizoen 3 (2025)

1. 1. Restart

12 december 2025 (28 minuten)

Johanne wil dit jaar het kerstdiner bij haar thuis organiseren, maar een lekkende leiding dreigt roet in het eten te gooien.

2. 2. One-Night Stand

12 december 2025 (36 minuten)

Johanne heeft geen zin om een jaar lang geen seks te hebben en stort zich in de datingscene. Maar haar dagen van makkelijke onenightstands zijn misschien wel voorbij.

3. 3. Krise-date

12 december 2025 (35 minuten)

Na een flirterig gesprek met een alleenstaande vader tijdens een ouderavond, lopen Johannes dates een beetje anders dan verwacht, maar anders is goed, toch?

4. 4. Er Det Noe Mer Her?

12 december 2025 (31 minuten)

Soms moet je als tante je familie beschermen in tijden van crisis. Op andere momenten moet je timmerman Bo uit zijn comfortzone halen.

5. 5. Ny Eller Gammel Kjærlighet?

12 december 2025 (28 minuten)

Als Johanne aarzelend aan een nieuwe kersttraditie begint, laait de feeststemming weer op aan dankzij de hulp van een onverwachte bekende.

6. 6. Kjærlighetssorg

12 december 2025 (30 minuten)

Johanne zet zich volledig in voor haar werk en het schooltoneelstuk. Ze is er altijd voor anderen. Waarom kan ze er dan ook niet voor zichzelf zijn?

7. 7. Merry Lonely Jul

12 december 2025 (30 minuten)

'Kerstvrouw Johanne's kersttournee' begint als ze langsgaat bij al haar dierbaren, maar er lijkt iets of iemand te ontbreken.

8. 8. Nyttårsoverraskelsen

12 december 2025 (28 minuten)

Met een onmiskenbaar romantisch gebaar en een keuken die een kerstbanket waardig is, wordt Johanne wakker met het hartverscheurende nieuws dat ze misschien te laat is.

avatar van Joy4ever

Joy4ever

Hier kijk ik wel naar uit! Erg genoten van de eerste twee seizoenen.

Is hier in huis kennelijk een favorietje en ik kijk dit af en toe een beetje mee op de achtergond. Best lollig volgens mij zonder echt goed te zijn.

Ik vind t zelf een beetje lijken op Bodem.

avatar van Bubblez

Bubblez

• 2060 berichten

Dit is toch weer helemaal geweldig. Niet gedacht dat er nog een seizoen zou komen. De wereld van Johanne zet zich gewoon voort na vijf jaar, alsof er nauwelijks iets is gebeurd. Bekende gezichten doen hun intrede, al zou ik wel aanraden om na de verstreken tijd de eerste twee seizoenen nog eens te beleven.

De serie is een perfecte mix van drama en humor, een goede kerstsfeer en goed acteren.

Op de helft van de een na laatste aflevering dacht ik heel even dat het wel mooi was geweest, maar dan wordt er toch nog getopt met een mooie afronding in de laatste. Weer enorm genoten!

avatar van MonkeyMaffia

MonkeyMaffia

Ik ben normaal gesproken niet zo van dit genre, dus ik zette deze serie eerlijk gezegd een beetje sceptisch aan. Maar dat bleek totaal onterecht. Hjem til Jul is verrassend grappig, lichtvoetig en slim in elkaar gezet, en dat geldt voor alle drie de seizoenen.

Wat vooral werkt, is dat de serie nergens krampachtig romantisch of overdreven zoetsappig wordt. De humor is droog, soms wat ongemakkelijk, maar juist daardoor herkenbaar. De personages voelen menselijk aan, met hun twijfels, onhandige dates en kleine overwinningen. Het kijkt allemaal heel makkelijk weg, zonder dat het dom of leeg aanvoelt.

De Noorse nuchterheid helpt ook: het blijft luchtig, maar niet oppervlakkig. Geen grote drama’s of geforceerde levenslessen, gewoon een fijne balans tussen humor, observatie en een vleugje melancholie. Precies daardoor blijft het charmant.

avatar van Suitehome

Suitehome

Fijn derde - en beste - seizoen met een opnieuw overtuigende hoofdrol van Ida Elise Broch (Lilyhammer). Broch stopt een karrenvracht gevoel in haar spel in een mix van positiviteit, empathie, naïviteit en onhandigheid. Het sfeervolle Hjem til Jul wordt nergens cheesy of oppervlakkig en is de perfecte Noorse tegenhanger van de allerbeste dramadyserie, het Zweedse Bonusfamiljen.

avatar van jester

jester

We hebben alle 3 seizoenen de afgelopen weken gekeken, en het derde seizoen is het leukst. De hele serie is de moeite waard, dankzij de sympathieke personages (Johanne in het bijzonder) en de fijne Kerstsfeer (echte sneeuw!). In dit derde seizoen komt haar zoektocht naar de liefde dan eindelijk tot een welverdiend einde. Fijne serie, en een aanrader om te kijken rond Kerst.