• 9.378.489 stemmen

I, Jack Wright - Seizoen 1 (2025)

Show titel: I, Jack Wright

Afleveringen: 6

Speelduur: 4 uur en 20 minuten

Ontwikkeld door: Arielle Gottlieb en Polly Williams

Met: Trevor Eve, Nikki Amuka-Bird en John Simm

Oorsprong: Verenigd Koninkrijk

Datum van release: woensdag 23 april 2025

Eerst uitgezonden op: Alibi (Verenigd Koninkrijk)

Plot I, Jack Wright

Jack Wright is een machtige en succesvolle zakenman, wiens schokkende zelfmoord zijn familie in in wanhoop achterlaat. Wanneer de bepalingen van Jacks laatste wil en testament bekend worden gemaakt, zijn zijn derde vrouw, Sally, en twee zonen, Gray en John, geschokt om te ontdekken dat ze grotendeels zijn afgesneden van Jacks enorme fortuin. Terwijl DCI Morgan en DC Jones zich verder in de zaak verdiepen, realiseren ze zich dat Jacks doodsoorzaak in feite moord was. Hun blik richt zich al snel op de familie Wright,. Terwijl elk familielid roekelozer en wanhopiger wordt in hun poging om een ​​stukje van Jacks erfenis te bezitten, worden duistere geheimen en wrok onthuld met explosieve gevolgen.

Afleveringen Seizoen 1 (2025)

1. 1. Every Single Penny

23 april 2025 (42 minuten)

Jack Wright, een rijke zakenman, wordt dood aangetroffen op zijn landgoed. Het heeft er alle schijn van dat hij zelf uit het leven is gestapt, en zijn familie is dan ook behoorlijk van streek. Dan blijkt dat hij een nieuw testament heeft laten opstellen, en de inhoud daarvan zorgt voor de nodige opschudding binnen een toch al getroebleerde familie.

2. 2. Fight Like Hell

23 april 2025 (43 minuten)

Alle Wright-familieleden worstelen met hun eigen problemen en geheimen. Gray heeft dringend geld nodig, maar ook Sally is woest dat zij en Josh niets erven. Ze besluiten al snel het testament aan te vechten en een tweede autopsie aan te vragen, maar daarvoor moet Jacks lichaam wel opgegraven worden. Emily stapt naar John met zakelijk advies.

3. 3. A Tougher Love

23 april 2025 (43 minuten)

Inspecteur Hector Morgan probeert een beter beeld te krijgen van de familie, maar haast iedereen blijkt zich verdacht te gedragen. Het zint Georgia maar niks dat Emily en John steeds hechter worden. Gray klopt bij iedereen aan voor geld, maar dat doet zijn relatie met zijn dochter, moeder en broer bepaald geen goed. Uit woede neemt hij drastische stappen.

4. 4. Juggling Snakes

23 april 2025 (43 minuten)

Sally dringt bij Rose aan op een nieuwe autopsie. Max adviseert Sally voor plan B te gaan: zich aansluiten bij Gray en John Wright, maar Sally weigert. Rose ontmoet de jonge kankerpatiënte Cheryl tijdens haar chemotherapie en neemt een drastisch besluit. Georgia vindt dat Emily John manipuleert, maar hij is van mening dat Emily tenminste in hem gelooft, in tegenstelling tot haar en Jack.

5. 5. Salt in the Wound

23 april 2025 (42 minuten)

De rechtszaak is in zicht als een dramatische onthulling roet in het eten gooit voor Sally. Gray's bijna-doodervaring zorgt ervoor dat John z'n prioriteiten moet herzien. Het net van inspecteur Morgan sluit zich steeds verder om zijn hoofdverdachte, maar het lijkt alsof er iets nog veel duisterders onder de oppervlakte schuilt.

6. 6. Testament

23 april 2025 (47 minuten)

De rechtszaak gaat van start en alle duistere geheimen van de familie Wright liggen op straat. Sally moet vrezen voor de wraak van de steeds onberekenbaardere Arnaud en de waarheid over Georgia komt eindelijk boven tafel. Terwijl ook zijn privéleven op springen staat, formuleert inspecteur Morgan zijn aanklacht. Maar het is nog maar de vraag of hij de juiste persoon te pakken heeft.

avatar van Rotterdam@1

Rotterdam@1

De hele serie gezien: vernuftig gemaakt en er komt zeker nog wel een vervolg, want het wordt niet afgesloten in deel 6. Integendeel: oude oma meldt zich op het eind bij de politie als dader. We geloven het voorlopig nog niet en is een kenmerk van deze serie: alle karakters kunnen de dader zijn, want in elk deel ontspint zich weer een nieuwe draaiing in het verhaal. De openingsmelodie is prachtig van elk deel: countertenor (mannel. hoge stem uit de baroktijd) met intrigerende melodie. Alle mensen uit deze serie zijn mogelijke daders, want ieder heeft zijn eigen redenen, rare trekjes.

avatar van Hans Gruber

Hans Gruber

Geweldige serie. Wat een geweldige verhaallijnen met fascinerende karakters. Je wordt iedere keer op het verkeerde been gezet en niemand is wie het lijkt te zijn. Gelukkig komt er nog een seizoen want er zijn nog veel vragen niet beantwoord waaronder de belangrijkste wie heeft Jack Wright vermoord. Voor mij 4,5* waard.

avatar van StanStan

StanStan

In de serie acteert men matig en het verhaal stelt niet veel voor. Dat is al niet best. Maar het eind is nog erger. Dat is zo teleurstellend, dat ik dit alleen maar als tijdverlies kan beschouwen.

avatar van cor1946

cor1946

Beetje meer spanning had deze serie gered, je valt in slaap.Echt NOS Br.

avatar van Hannie-jetje

Hannie-jetje

goed gemaakt..ik hoorde al dat er een vervolg komt , aangezien het een open einde is