• 9.377.356 stemmen

Murderbot - Seizoen 1 (2025)

Show titel: Murderbot

Afleveringen: 10

Speelduur: 4 uur en 11 minuten

Ontwikkeld door: Chris Weitz en Paul Weitz

Met: Alexander Skarsgård, Noma Dumezweni en David Dastmalchian

Datum van release: vrijdag 16 mei 2025

Eerst uitgezonden op: Apple TV+ (Verenigde Staten)

• Google Play Niet beschikbaar op Ziggo

Plot Murderbot

In een futuristische toekomst is beveiligingsrobot Murderbot eigendom van een megacorporatie. Murderbot, die stiekem een vrije wil heeft, besluit zichzelf van slavernij te bevrijden. Om verborgen te blijven, doet hij met tegenzin mee aan een nieuwe missie om wetenschappers op een gevaarlijke planeet te beschermen. Murderbot, die liever soapseries kijkt, voert weldra gevaarlijke opdrachten uit terwijl hij vriendschappen en emotionele banden ontwikkelt met zowel mensen als kunstmatige intelligenties.

Afleveringen Seizoen 1 (2025)

1. 1. FreeCommerce

16 mei 2025 (29 minuten)

Tijdens een nieuwe opdracht gedraagt Moordbot zich vreemd door zijn nieuwverworven vrije wil, wat tot argwaan binnen het BehoudAux-team leidt.

2. 2. Eye Contact

16 mei 2025 (24 minuten)

Mensah en Bharadwaj nemen behoorlijk wat risico om een mysterieuze regio te onderzoeken. Gurathin neemt het op tegen Moordbot.

3. 3. Risk Assessment

23 mei 2025 (22 minuten)

Het BehoudAux-team gaat naar een nieuw basiskamp op zoek naar antwoorden. Moordbot belandt in duel met een andere bewaakbot.

4. 4. Escape Velocity Protocol

30 mei 2025 (22 minuten)

Een vijand heeft het op Moordbot gemunt en een bondgenoot wil een vlucht op poten zetten. Het team staat voor een schokkend ultimatum.

5. 5. Rogue War Tracker Infinite

6 juni 2025 (23 minuten)

BehoudAux zoekt een weg voorwaarts. Spanningen lopen op als het vertrouwen op de proef wordt gesteld en een overlever van DeltFall verschijnt.

6. 6. Command Feed

13 juni 2025 (25 minuten)

Het team verwerkt een grote tegenslag. Mensah neemt een gok met een lastige ingreep. LeeBeeBee gooit het over een andere boeg.

7. 7. Complimentary Species

20 juni 2025 (22 minuten)

Moordbot moet consequenties onder ogen zien. In de hoop uit de gevarenzone te blijven, gaat het team naar een nieuwe plek vol verrassingen.

8. 8. Foreign Object

27 juni 2025 (22 minuten)

BehoudAux krijgt een bericht van een rivaliserend team. Gurathin duikt in het verleden van Moordbot.

9. 9. All Systems Red

4 juli 2025 (28 minuten)

Moordbot neemt de leiding tijdens een belangrijke ontmoeting. Gurathin en Pin-Lee bedenken een plan. Mensah onderneemt zelf actie.

10. 10. The Perimeter

11 juli 2025 (34 minuten)

Het lot van Moordbot staat op het spel. BehoudAux legt een extreem verzoek voor aan de Commerciële Ring.

avatar van grovonion

grovonion

Wat zijn dat weer mooi genuanceerde stemmen. De ene vind dit blijkbaar een aan perfectie grenzende serie en geeft het maar direct 5*. De andere heeft daarentegen de moeite gedaan het een halve ster te geven, euh, wacht even: lager gaat niet. En dan hebben ze bij het afgeven van de stemmen ocharme 2 en 4 van de 10 afleveringen gezien.

Dit soort stemmen zijn waardeloos, kijk het uit en stem dan pas.

Ikzelf heb nu twee afleveringen gezien, en dankzijn een korte duur van maximaal half uur per aflevering is het tot nu toe prettig vermaak. Maar anders dan de twee eerste stemmers, moet er al veel gebeuren om in extremen af te dwalen.

avatar van david bohm

david bohm

Vermakelijke serie. In een futuristische setting blijft de sfeer knus aan boord van de hopper. Alexander Skarsgård als Murderbot is geinig en het geheel heeft bovendien een lekker woke sausje.

avatar van movie freak84

movie freak84

Vond het een zeer vermakelijke serie. Het is nergens geweldig en het acteerwerk is gewoon oke. Maar de bot maakt een hoop goed. Erg goed gedaan. Erg origineel , een keer wat anders is wel leuk. Moet wel zeggen dat ik het einde iets minder vond. de 8 , wat ik het grotendeels vind is dan maar mijn cijfer. Als ik een 7.5 kon geven deed ik dat.

avatar van stuffie

stuffie

Geweldige serie, personages deden me erg denken aan Blake 7.