• 9.381.643 stemmen

Safe Harbor - Seizoen 1 (2025)

Show titel: Safe Harbor

Afleveringen: 8

Speelduur: 6 uur en 52 minuten

Ontwikkeld door: Adam Barth, James Copp, Herbert Kloiber, Mark Williams en Femke Wolting

Met: Alfie Allen, Jack Gleeson en Charlie Murphy

Oorsprong: België / Nederland

Datum van release: vrijdag 10 januari 2025

Eerst uitgezonden op: Videoland (Nederland)

• Videoland Bekijk seizoen 1 via Videoland
  • Google Play Niet beschikbaar op Ziggo

Plot Safe Harbor

Tobias, een begaafde hacker en zijn ambitieuze beste vriend Marco, willen de techmiljardairsclub binnendringen. Ze raken echter betrokken bij de georganiseerde misdaad wanneer ze leden van de Ierse maffia, Sloane en haar broer Farrell tegenkomen. Ze gebruiken ze om het beveiligingssysteem van de grootste scheepvaarthaven van Europa, Rotterdam, te hacken om onopgemerkte leveringen van drugstransporten mogelijk te maken.

Afleveringen Seizoen 1 (2025)

1. 1. De Pony

10 januari 2025 (54 minuten)

Marco en zijn beste vriend Tobias zijn hackers en dromen van het grote geld. Wanneer ze in contact komen met Sloane en haar broer Farrell, leden van de beruchte Ierse maffiafamilie Walsh, bedenken ze een plan om illegaal toegang te krijgen tot het systeem van de Rotterdamse haven om zo de routes van containers te controleren. Wanneer de dingen niet gaan zoals gepland, eindigt Marco met Farrells pistool tegen zijn hoofd.

2. 2. Voor de Vogels

10 januari 2025 (52 minuten)

De missie verliep niet zoals gepland, maar Sloane is ervan overtuigd dat ze op de goede weg zijn. Ze vraagt Marco hen nogmaals te helpen. Marco is terughoudend, maar stemt toe. Toby is enthousiast en denkt dat hij het probleem met de pony heeft opgelost. Een volgend probleem dient zich aan wanneer Marco door de politie in verband wordt gebracht met het ongeluk met de vrachtwagen.

3. 3. Gezamenlijke Onderneming

10 januari 2025 (54 minuten)

De tweede operatie is een groot succes. Sloane wil een permanente samenwerking met Marco en Toby. Toby geniet van de rijkdom en kan eindelijk Rika terugbetalen. Wanneer Marco onderweg is naar een afspraak met Sloane, wordt hij gevolgd door de politie. De situatie escaleert wanneer Oncko en zijn motorbende ook op de locatie arriveren.

4. 4. Liefde voor de Ieren

10 januari 2025 (52 minuten)

Niets lijkt Marco meer te kunnen stoppen. Maar wanneer Toby ontdekt voor wie ze echt werken, zorgt dat voor spanning. Marco wordt door Sloane benoemd tot Chief Technology Officer van de Ierse maffia.

5. 5. Bloedbad op Valentijnsdag

10 januari 2025 (49 minuten)

Nu de Rotterdamse haven meer dan ooit in de gaten wordt gehouden door de politie, bedenken Sloane en Marco nieuwe manieren om de drugs binnen te halen. Marco oppert om Rotterdam in te ruilen voor de haven van Antwerpen.

6. 6. Antwerpen

10 januari 2025 (50 minuten)

Na de breuk met Rika is Toby terug. Sloane bespeurt te veel zelfvertrouwen bij Marco en zet hem weer met beide benen op de grond. Toby slaagt erin de pony in Antwerpen op te zetten. Net als alles goed lijkt te gaan, wordt er een lading gestolen. Toby weet de lading op te sporen, maar wanneer ze de lading terug willen halen volgt een heftige confrontatie.

7. 7. Rust voor de Storm

10 januari 2025 (49 minuten)

Na de breuk met Rika is Toby terug en wil hij graag deel uitmaken van het bedrijf. Door Marco's plan brengen de operaties meer winst op dan ooit. Zelfs Oncko wil in gesprek over een mogelijke samenwerking. Wanneer Toby wordt neergeschoten en in het ziekenhuis belandt, vraagt Sloane haar vader Kieran om hulp.

8. 8. Verzendingsconfrontatie

10 januari 2025 (52 minuten)

Nu Kieran in Rotterdam is, loopt het hoog op tussen de Ieren en Oncko's bende. Marco is opgelucht wanneer Toby ontwaakt. De volgende operatie wordt groter dan ooit en daar kan hij Toby's hulp goed bij gebruiken.

avatar van RazendeRoeland

RazendeRoeland

De eerste afleveringen zaten goed in elkaar, zagen er qua verhaallijn realistisch uit en waren spannend. Voldoende om verder te kijken. Maar naarmate de serie vordert worden de afleveringen meer voorspelbaar en ongeloofwaardiger,met als klapstuk de mega explosie in de laatste aflevering van dit eerste seizoen. En dat onder het mom,...op waarheid gebaseerd.

avatar van ShortyXL

ShortyXL

Helaas heeft deze serie een groot amateur gehalte. Het verhaal is niet echt sterk. Het hacken in de Rotterdamse haven is een Jip & Janneke manier. Niet echt geloofwaardig en zeker niet realistisch.

Waar ik ook niet aan kon wennen is de rare manier van de casting. De acteurs Jack Gleeson en Alfie Allen waar heel goed in Game of Thrones. Maar de rollen die ze nu bedeeld hebben gekregen, passen echt niet bij hen. Jack Gleeson met een nep snor en een pruik. Alfie Allen als een computer nerd.

De claim op waarheid gebaseerd, ik weet niet waar ze dat vandaan halen.

Nee ... hiermee slaan ze de plank wel mis.

avatar van amara

amara

Jack Gleeson met een pruik en nepsnor, het heeft me zo gestoord dat ik na de helft van aflevering 1 afgehaakt ben.

Ook vond ik het verhaal ongeloofwaardig.

avatar van Crook

Crook

Jeetje wat ondermaats dit. En dat terwijl er toch een flink blik uitstekende acteurs is opengetrokken. Helaas komt het allemaal niet uit de verf. Het script is kinderachtig en simplistisch, de regie laat ook te wensen over. Blijkbaar zijn we in Nederland niet in staat een dergelijke productie te verzorgen - de actie scenes voelen allemaal houterig en chaotisch aan, zoals al genoemd werd erg amateuristisch bij vlagen ook. Zonde, want met budget voor de gebruikte acteurs is het echt jammer dat het op alle andere vlakken zo tekort schiet dat het eigenlijk niet te kijken is.