• 9.375.496 stemmen

Voltron: Legendary Defender - Seizoen 1 (2016)

Show titel: Voltron: Legendary Defender

Afleveringen: 11

Speelduur: 4 uur en 50 minuten

Ontwikkeld door: Joaquim Dos Santos

Met: Kimberly Brooks (stemrol), Rhys Darby (stemrol) en Josh Keaton (stemrol)

Datum van release: vrijdag 10 juni 2016

Eerst uitgezonden op: Netflix (Nederland)

• Google Play Niet beschikbaar op Ziggo

Plot Voltron: Legendary Defender

Voltron: Legendary Defender volgt vijf jonge aardelingen: Keith, Lance, Hunk, Pidge en Shiro. Zij belanden in een intergalactische strijd en vormen de laatste verdedigingslinie voor Arus en andere planeten die worden bedreigd door het buitenaardse leger van koning Zarkon. De vijf worden bijgestaan in de strijd door Allura, een dappere prinses uit een vredevol rijk.

Afleveringen Seizoen 1 (2016)

1. 1. The Rise of Voltron

10 juni 2016 (1 uur)

Vijf tieners van de planeet aarde - Keith, Lance, Hunk, Pidge en Shiro - zijn uitgegroeid tot de laatste verdedigingslinie voor de Melkweg in een intergalactische strijd tegen een kwaadaardig buitenaardse kracht die onder leiding staat van Koning Zarkon.

2. 2. Some Assembly Required

10 juni 2016 (23 minuten)

Wanneer de Paladins niet in staat zijn om zich in Voltron te vormen tijdens een training, scherpt Coran de regels training aan om zo meer vertrouwen en broederschap te kweken tussen de Paladins.

3. 3. Return of the Gladiator

10 juni 2016 (23 minuten)

The Castle of Lions bereid zich voor om te vertrekken, het team wordt bijgestaan door een lokale Arusian om het kasteel te onderzoeken. Allura ontmoet samen met Coran, Hunk, Keith en Lance een aantal dorpsbewoners.

4. 4. Fall of the Castle of Lions

10 juni 2016 (23 minuten)

Het team en de Arusians vieren Voltron's overwinning op the Castle of Lions, maar de festiviteiten komen tot een stilstand wanneer Pidge kenbaar maakt het team te willen verlaten zodat hij op zoek kan gaan naar zijn vermiste vader en broer.

5. 5. Tears of the Balmera

10 juni 2016 (23 minuten)

Hunk en Coran ontmoeten twee lokale Balmerans, Shay en Rax, die hen helpen zich te verbergen voor Galra.

6. 6. Taking Flight

10 juni 2016 (23 minuten)

Op weg naar de Balmera stopt het team om twee opstandelingen te helpen, die op de vlucht zijn voor Galra. Lance vetrouwt de boel, maar Hunk is sceptisch over hun bedoelingen.

7. 7. Return of the Balmera

10 juni 2016 (23 minuten)

Allura, Coran en de Paladins keren terug naar de Balmera om daar de inboorlingen te bevrijden, maar door de komst van een Galera schip dreigt Voltron in actie te moeten komen.

8. 8. Rebirth

10 juni 2016 (23 minuten)

De Paladins proberen zich te verweren tegen een Galra monster. Om de bewoners te kunnen redden, hoopt Allura met haar krachten de Balmera op tijd te genezen.

9. 9. Crystal Venom

10 juni 2016 (23 minuten)

Om het team te redden, overweegt Allura een hartverscheurend offer te maken.

10. 10. Collection and Extraction

10 juni 2016 (23 minuten)

Het team stopt bij een geïsoleerd en schijnbaar onbelangrijke Galra ruimtestation en ontdekt hoe het rijk zijn energie via het universum aan het verzamelen is.

11. 11. The Black Paladin

10 juni 2016 (23 minuten)

Zarkon lokt Voltron in een gevecht op zijn schip. Als een van de Lions gevangen wordt genomen, moet het team creatief te werk gaan om Galra te verslaan en zo terug te kunnen keren naar huis.

avatar van centurion81

centurion81

• 2067 berichten
  • 1990 stemmen

Wel erg nieuwsgierig naar geworden door alle positieve recensies!

legian

Een vermakelijke serie die gelukkig maar 11 afleveringen duurt. Naarmate het einde nadert worden de clichés best vervelend. Het is voornamelijk leuk om even tussendoor te zien, maar waarom dit nou zo de hemel in geprezen wordt snap ik niet.

De eerste aflevering duurt trouwens een uur en niet 23 minuten zoals hier staat aangegeven.

avatar van Miszmi

Miszmi

legian schreef:

Bij mij staat het wel aangegeven als een aflevering van 60 minuten, gaat er bij jou iets verkeerd?

Miszmi schreef:

Een bug schijnt het een en ander ontregelt te hebben, maar dat is nu weer aangepast. Die laatste zin kan er dus ook uit verwijderd worden wat mij betreft dan.

legian

Het tweede seizoen is ondertussen op Netflix te zien.

avatar van centurion81

centurion81

• 2067 berichten
  • 1990 stemmen

Ik vind het wel gaaf hoor Doet me erg denken aan de betere tekenfilms die vroeger in het weekend op RTL4 bij Telekids / Cartoon Express werden uitgezonden. Denk dat ik toen we vroeger net kabel hadden ook wel wat van het origineel heb gezien op SKY Channel (denk ik). Nu nog een remake van The Thundercats op Netflix ^^