• 9.381.030 stemmen

The Diplomat - Seizoen 3 (2025)

Show titel: The Diplomat

Afleveringen: 8

Speelduur: 6 uur en 24 minuten

Ontwikkeld door: Debora Cahn

Met: Keri Russell, Rufus Sewell en David Gyasi

Oorsprong: Verenigd Koninkrijk / Verenigde Staten

Datum van release: donderdag 16 oktober 2025

Eerst uitgezonden op: Netflix (Nederland)

• Netflix Bekijk seizoen 3 via Netflix
  • Google Play Niet beschikbaar op Ziggo

Plot The Diplomat

Kate Wyler is een ervaren Amerikaanse diplomate, die op het punt staat om naar Kaboel te vertrekken. Dan wordt ze opeens geïnstalleerd als ambassadeur te Londen. Veel keuze heeft ze niet: de belangen zijn duidelijk groter dan een aantrekkelijke carrièreswitch. Omdat de details in eerste instantie nog wat schimmig blijven, vertrekt de vindingrijke Wyler naar de Britse hoofdstad zonder te weten wat ze daar precies aan zal treffen. In haar kielzog volgt Hal: haar partner, collega én concurrent.

Afleveringen Seizoen 3 (2025)

1. 1. Emperor Dead

16 oktober 2025 (41 minuten)

Tijdens een constitutionele crisis moet de staf snel een inauguratie organiseren, terwijl Hal profiteert van de chaos achter de schermen.

2. 2. Last Dance at the Country Club

16 oktober 2025 (46 minuten)

Kate overweegt een aantrekkelijk aanbod. Eidra wordt geconfronteerd met de gevolgen van het Roylin-debacle. Stuart heeft een voorstel dat veel verder gaat dan het beleid.

3. 3. The Riderless Horse

16 oktober 2025 (51 minuten)

Terwijl de natie rouwt, kiest Grace haar nieuwe stafleden. Door privéspanningen komt het goede publieke imago van Kate en Hal in gevaar.

4. 4. Arden

16 oktober 2025 (50 minuten)

Door Kates unieke rol heeft ze toegang tot iedereen, behalve die ene persoon die ze nodig heeft. Dennison gebruikt persoonlijke informatie voor eigen gewin.

5. 5. Birdwatchers

16 oktober 2025 (42 minuten)

Kate en Hal, die het perfecte koppel lijken, staan voor een dreigend probleem in internationale wateren en een ontwikkeling die de geloofwaardigheid van de VS kan aantasten.

6. 6. Amagansett

16 oktober 2025 (49 minuten)

Tijdens een noodbijeenkomst weegt Grace ondenkbare keuzes af, terwijl Kate een riskant voorstel heeft dat de loop van de geschiedenis zou kunnen veranderen.

7. 7. PNG

16 oktober 2025 (51 minuten)

Kate en Callum, die vastzitten in Winfield House terwijl ambassades op scherp staan en bondgenoten zwijgen, moeten snel een potentiële ramp zien te voorkomen.

8. 8. Schrodinger's Wife

16 oktober 2025 (54 minuten)

Kate moet al haar invloed en politieke instincten gebruiken om een ramp af te wenden tijdens een top waar veel op het spel staat, waaronder het lot van naties.

avatar van Fervet opus

Fervet opus

Ben een fan van deze serie geworden.

Vond seizoen 1 goed, begon na enige tijd wachten aan seizoen 2 en raakte meer aan gehecht. Na het afkijken van seizoen 3 ben ik wederom niet teleurgesteld.

En ach: het verhaal wordt steeds ietwat ongeloofwaardiger (het V.K. die toenadering zou zoeken tot China ten koste v.d. V.S.?), maar wel spannender. En de acteerprestaties van o.a. Keri Russell en Rufus Sewell zijn op hoog niveau.

Op naar seizoen 4!

Erg goed hoor. Ik vond het al wel een goede serie maar dit seizoen overtreft het wel.

Minder luchtigheid maar topdrama op politiek niveau.

House of Cards klasse

avatar van Smalrem

Smalrem

Wat mij betreft echt wel minder dan vorige seizoen. Een beetje teveel soap serie vies dit seizoen zeg maar.

Wel nog voordeel van de twijfel. Goed gemaakt, goede acteurs

avatar van Scheurleer

Scheurleer

Oei, dit was toch wel een stuk minder dan de vorige seizoenen. Het is veel meer op een familie soap gaan lijken waar af en toe wat politieke gebeurtenissen plaatsvinden. Ik hoop dat het volgende seizoen beter wordt.

Ik schrijf bijna nooit comments, maar bij deze maak ik toch een uitzondering. Dit is met stip één van de strafste series die ik de laatste 5 jaar heb gezien...

avatar van Suitehome

Suitehome

Het derde seizoen van The Diplomat continueert de scherpe en vileine verwikkelingen rond VS-ambassadeur Kate Wyler (Keri Russell). Van kleinburgerlijk consulair gedoe over grote wereldproblemen tot diplomatieke rampen met narcistische wereldleiders. Meer dan voorheen geeft showrunner Debora Cahn (Homeland, Grey's Anatomy) aandacht aan de relationele kant, met name in de wisselwerking tussen Kate en haar man Hall (Rufus Sewell). Dat maakt The Diplomat meer soap en minder drama. Maar de formule staat als een huis. En als dit seizoen ons één ding leert, dan is het: politiek is altijd persoonlijk.