• 9.379.091 stemmen

The Diplomat - Seizoen 2 (2024)

Show titel: The Diplomat

Afleveringen: 6

Speelduur: 4 uur en 57 minuten

Ontwikkeld door: Debora Cahn

Met: Keri Russell, Rufus Sewell en David Gyasi

Oorsprong: Verenigd Koninkrijk / Verenigde Staten

Datum van release: donderdag 31 oktober 2024

Eerst uitgezonden op: Netflix (Nederland)

• Netflix Bekijk seizoen 2 via Netflix
  • Google Play Niet beschikbaar op Ziggo

Plot The Diplomat

Kate Wyler is een ervaren Amerikaanse diplomate, die op het punt staat om naar Kaboel te vertrekken. Dan wordt ze opeens geïnstalleerd als ambassadeur te Londen. Veel keuze heeft ze niet: de belangen zijn duidelijk groter dan een aantrekkelijke carrièreswitch. Omdat de details in eerste instantie nog wat schimmig blijven, vertrekt de vindingrijke Wyler naar de Britse hoofdstad zonder te weten wat ze daar precies aan zal treffen. In haar kielzog volgt Hal: haar partner, collega én concurrent.

Afleveringen Seizoen 2 (2024)

1. 1. When a Stranger Calls

31 oktober 2024 (45 minuten)

Nadat Kate snel naar Londen is teruggekeerd, deelt ze haar vermoedens over de bomaanslag. Er wordt gezocht naar Lenkov en Roylin. Eidra komt met verwoestend nieuws.

2. 2. St. Paul's

31 oktober 2024 (44 minuten)

Eidra smokkelt een onaangekondigde gast binnen op de begrafenis van Grove, Kate beseft dat ze misschien beter niet kan bellen vóór de bomaanslag en Stuart is openhartig.

3. 3. The Ides of March

31 oktober 2024 (51 minuten)

Tijdens een uitbundig Onafhankelijkheidsdag-feest kan Kate Dennison helpen, die een kans ziet na de aankondiging van de premier over Lenkov.

4. 4. The Other Army

31 oktober 2024 (57 minuten)

Kate heeft een unieke oplossing voor het Roylin-probleem. Er treedt een riskant plan in werking op het evenement van de premier in Schotland. Stuart denkt na over zijn gevoelens.

5. 5. Our Lady of Immaculate Deception

31 oktober 2024 (48 minuten)

Vicepresident Grace Penn arriveert in Londen met een plan en advies. Roylins schokkende nieuws heeft gevolgen voor Kates relatie met Trowbridge.

6. 6. Dreadnought

31 oktober 2024 (52 minuten)

Kate zet haar beste beentje voor nadat een intiem gesprek met Hal haar dwingt de harde waarheid onder ogen te zien. Vicepresident Penn geeft een harde les in geopolitiek.

avatar van badfans69

badfans69

The Diplomat Season 2 Gets Release Date On Netflix - deadline.com

The streamer announced Thursday that Season 2 will debut on October 31.

avatar van IH88

IH88

Eerste seizoen was enerverend en hilarisch tegelijk. Met wat donkere elementen, maar echt een thriller of drama wil ik dit niet noemen.

avatar van Smalrem

Smalrem

Hele vermakelijke serie. Snel en met humor. Alleen met zes afleveringen erg kort.

Sjonge, wel erg praterig he. Hoort ook bij het onderwerp natuurlijk maar toch.

avatar van Suitehome

Suitehome

Het zesdelige tweede seizoen van The Diplomat sluit naadloos aan op het eerste seizoen. In deze mix van Homeland, Succession en Borgen blijft alles lichtvoetig, ondanks de heftige gebeurtenissen. In een spetterende wisselwerking tussen ambassadeur Kate Wyler (Keri Russell), haar man Hal (Rufus Sewell) en hoofd CIA Londen Eidra Park (Ali Ahn), wordt van kamer naar kamer en kantoor geracet.

Je mag het politieke schimmen- en steekspel in The Diplomat gerust feministisch noemen: de vrouwen zijn sterk, scherp en onaantastbaar. De mannen zijn op z'n best onhandig, maar veel vaker laf, dom of narcistisch. The Diplomat mist door het hoge tempo en het luchtige karakter de dramatische impact die welkom zou zijn, maar is onderhoudend genoeg voor een volgend seizoen.

avatar van Diederik58

Diederik58

Wel te zien op Netflix overigens.

Prima tweede serie op een eerste deel dat wel erg gewelddadig afliep. Soms wat klef gedoe van de cirkel om ambassadeur Kate Wyler. Het is liegen, bedriegen, manipuleren (kortom politiek bedrijven). Wyler lijkt een zachtaardige vrouw, maar onder invloed van haar man, verandert ze een ambitieus roofdier. Een prima rol is weggelegd voor de PM van GB Rory Kinnear als Trowbridge.

Er zit snelheid in de afleveringen. Je belandt van de ene in de andere intrige en verrassende wendingen. Prima decors: pracht en praal.

De afloop van de laatste aflevering maakt je erg nieuwsgierig naar serie 3. Ik kijk er naar uit.

avatar van Fervet opus

Fervet opus

Goede serie. Flitsend gemaakt, supersnel gemonteerd. Interessante verhaallijnen, goed geacteerd.

Het gaat soms zelfs zo snel dat ik zo af en toe terug moest "spoelen".

Vermakelijk, en toch had ik soms het idee: Hmmmm...zo zou het wel hadden kunnen gaan op (internationaal) politiek gebied.

Enige minpuntje: dat de Amerikaanse president een hartaanval kreeg door de mededeling van Hal (de echtgenoot van Kate - de diplomate) lijkt me tamelijk overdreven; iemand die het gelukt is om president v.d. US of A te worden heeft wel ergere dingen gehoord in de loop v.d. tijd.

Hoe dan ook: zeker de moeite waard.

avatar van vincetenerife

vincetenerife

Ik vind het echt heel goed in elkaar gestoken en ook geloofwaardig. Moesten ze erbij zetten dat het op waargebeurde feiten is gebaseerd zou ik het zonder meer geloven .

Heel goede acteerprestaties, leuke settings en ik kijk al uit naar seizoen 3.

een dikke aanrader.