ad
 • 139.745 films
 • 6.651 series
 • 20.177 seizoenen
 • 434.315 acteurs
 • 281.258 gebruikers
 • 8.104.578 stemmen
Avatar
 
banner banner

Dr. Quinn, Medicine Woman - Seizoen 1 (1993)

3,00 16 stemmen

Show titel: Dr. Quinn, Medicine Woman

IMDb beoordeling: 6,7 (10.267)

Seizoenen: 6 seizoenen

Afleveringen: 17

Datum van release: vrijdag 1 januari 1993

 • On Demand:

 • Netflix Niet beschikbaar op Netflix
 • Pathé thuis Niet beschikbaar op Pathé Thuis
 • Videoland Niet beschikbaar op Videoland
 • Amazon Prime Niet beschikbaar op Amazon Prime
 • Disney+ Niet beschikbaar op Disney+
 • Google Play Niet beschikbaar op Google Play
 • Google Play Niet beschikbaar op Ziggo

Dr. Quinn, Medicine Woman

Afleveringen Seizoen 1 (1993)

 1. 1. Pilot

  Michaela Quinn is een jonge arts die samen met haar vader een praktijk heeft in het koloniale Boston, eind 19e eeuw. Wanneer haar vader overlijdt, besluit Michaela te reageren op een advertentie waarin een dokter wordt gevraagd in een pioniersdorp in het wilde westen van Amerika. Michaela Quinn wordt als dokter aangenomen in Colorado Springs, maar bij haar aankomst blijkt dat de dorpsbewoners een man hadden verwacht. Vastberaden probeert Dr. Quinn zich verdienstelijk te maken, ondanks de tegenwerking en onwil van velen.

 2. 2. Epidemic

  Er breekt een griepepidemie uit in Cororado Springs. Dr. Quinn die nog steeds door veel inwoners wordt gewantrouwd, stelt alles in het werk om te voorkomen dat het dodelijke virus zich verspreid. Door de intensieve verpleging van de vele patiënten raakt ze zelf ook besmet.

 3. 3. The Visitor

  Elizabeth Quinn, de moeder van Dr. Mike, komt onverwachts op bezoek. Nog steeds is ze ontstemd over het feit dat haar dochter in primitieve omstandigheden leeft. Langzamerhand begint ze in te zien dat Dr. Mike hier een belangrijke taak heeft.

 4. 4. Law of the Land

  Een arme weesjongen zorgt voor veel beroering in het dorp wanneer hij een koe van Olive steelt. In plaats van medelijden te tonen, wil het dorp hem ophangen. De gemoederen lopen hoog op en er wordt een nieuwe sheriff ingehuurd om de dorpsbewoners te kalmeren.

 5. 5. The Healing

  Loren, die zijn schoonzoon Sully verantwoordelijk acht voor de dood van zijn dochter, moet behandeld worden voor een lastige kwaal. Hij wil niet dat Dr. Quinn hem helpt, bovendien wil Loren het huis waar Dr. Quinn woont en waarvan hij de eigenaar is terug hebben. Intussen wordt Colleen niet uitgenodigd voor een verjaardagsfeest.

 6. 6. Father's Day

  De rijke man die Colorado Springs bezoekt en interesse toont in Dr. Mike, blijkt de vader van Matthew, Brian en Colleen te zijn. Hij wil zijn kinderen meenemen naar San Francisco en hoewel Dr. Quinn hem niet helemaal vertrouwt, ziet ze geen redenen om hem hiervan te weerhouden.

 7. 7. Bad Water

  De watertoevoer van Willow Creek blijkt vervuild te zijn met kwik, afkomstig van een goudmijn. De eigenaar, een rijke baron, ontkent alles en werkt het onderzoek tegen totdat ook zijn zoon ziek wordt. Grace opent haar eigen eethuis.

 8. 8. Great American Medicine Show

  Een vreemde dokter brengt een bezoek aan het dorp en zegt een wondermiddel tegen alle kwalen te hebben. Dr. Quinn vermoedt dat het om een nepmiddel gaat en wil dat gaan bewijzen. Myra blijkt een tumor te hebben waaraan ze geopereerd moet worden.

 9. 9. The Cowboy's Lullaby

  Dr. Mike komt een cowboy tegen, Red McCall maar hij laat zijn zoontje bij haar achter. Red McCall besteelt Loren en gaat er vandoor. Dr. Mike zoekt voor geschikte mensen die zijn zoontje kunnen opvoeden. Dit is niet gemakkelijk want hij is half indiaans.

 10. 10. Running Ghost

  Om de spoorlijn door te kunnen trekken proberen zakenlui land en huizen op te kopen van de inwoners van Colorado Springs. Het nieuwe traject zou dwars door het dorp moeten lopen, wat volgens hen, een enorme vooruitgang zou betekenen. Ondertussen worden grote aantallen buffels in de omgeving gedood. De Cheyenne indianen zijn hier woedend over, omdat ze afhankelijk zijn van deze dieren.

 11. 11. The Prisoner

  Tijdens een aanval op de Cheyenne indianen raakt medicijnman Cloud Dancing gewond, waarna hij gevangen wordt genomen. Generaal Custer wil hem laten executeren, maar hij staat toe dat Dr. Mike hem medisch behandelt. Intussen organiseert Olive een groot dansfeest.

 12. 12. Happy Birthday

  Matthew, Brian en Colleen willen Dr. Mike verrassen met een feestje voor haar verjaardag. Eigenlijk maken ze zich zorgen om Dr. Mike, die 35 jaar wordt en nog steeds niet is getrouwd. Ze proberen een leuke man voor haar te vinden, maar dat blijkt niet zo eenvoudig te zijn.

 13. 13. Rite of Passage

  Matthew wil met Ingrid trouwen, maar Michaela vind hem nog te jong. Matthew wil daarom bewijzen dat hij al een echte man is. Hij doet mee aan een test die de Cheyennes altijd doen. Uiteindelijk stemt Dr. Mike toe en geeft Matthew een verlovingsring aan Ingrid.

 14. 14. Heroes

  Door het lezen van romannetjes ziet Colleen de wereld door een roze bril. Als Sully haar net op tijd redt van een ongeluk met een wagen, wordt ze verliefd op hem. Ze probeert zelfs voor een tweede keer in een dergelijke situatie te raken, zodat Sully opnieuw haar held kan zijn. Maar deze keer loopt het anders af.

 15. 15. The Operation

  Tijdens een wandeling met Sully valt Brian uit een boom. Hij heeft een inwendige bloeding in zijn hoofd waardoor hij zijn gezichtsvermogen verliest en vervolgens in coma raakt. Dr. Mike ziet geen andere mogelijkheid om haar zoon te redden dan om een gevaarlijke operatie uit te voeren. Ondertussen moet er een nieuw schoolgebouw komen, maar er heerst veel verdeeldheid over wie er nu eigenlijk de leiding heeft.

 16. 16. The Secret

  Na het overlijden van één van haar patiënten ontdekt Dr. Quinn dat er een jongen bij haar inwoonde. Iedereen in het dorp wist hiervan, maar er wordt enorm geheimzinnig over de situatie gedaan. Dr. Mike ontfermt zich over hem en ze probeert zijn vader op te sporen. Intussen blijkt de gevonden jongen over bijzonder tekentalent te beschikken.

 17. 17. Portraits

  Een bekende fotograaf komt in het dorp om foto's van het echte pioniersleven in het wilde westen te maken. Hij beseft dat dit zijn laatste foto's zullen zijn als Dr. Quinn hem vertelt dat hij ten gevolge van suikerziekte blind wordt. De moeder van Horace weigert pertinent goedkeuring te geven aan het voorgenomen huwelijk van Horace en Myra.

Reviews & comments

Er zijn bij dit seizoen nog geen berichten geplaatst.

Gast

 • berichten
 • stemmen

Let op: In verband met copyright is het op TvMeter.nl niet toegestaan om de inhoud van externe websites over te nemen, ook niet met bronvermelding. Je mag natuurlijk wel een link naar een externe pagina plaatsen, samen met je eigen beschrijving of eventueel de eerste alinea van de tekst. Je krijgt deze waarschuwing omdat het er op lijkt dat je een lange tekst hebt geplakt in je bericht.

* denotes required fields.

Let op! Je gebruikersnaam is voor iedereen zichtbaar, en kun je later niet meer aanpassen.

* denotes required fields.