• 9.380.127 stemmen

Tour de France: Unchained - Seizoen 2 (2024)

Alternatieve titel: Tour de France: Au Cœur du Peloton

Afleveringen: 8

Speelduur: 5 uur en 48 minuten

Ontwikkeld door: James Gay-Rees, Amelia Hann, Yann Le Bourbouach en Paul Martin

Oorsprong: Frankrijk / Verenigd Koninkrijk

Datum van release: dinsdag 11 juni 2024

Eerst uitgezonden op: Netflix (Nederland)

• Netflix Bekijk seizoen 2 via Netflix
  • Google Play Niet beschikbaar op Ziggo

Plot Tour de France: Unchained

De documentaireserie 'Tour de France: Unchained' volgt, door middel van tranen en triomf, de acht verschillende wielerploegen tijdens hun deelname aan 's werelds meest slopende wielerwedstrijd. De serie onthult de wederwaardigheden van de fietsers en teammanagers om de vele belangen te begrijpen van een wedstrijd, uitgezonden in 190 gebieden, die een internationaal symbool is geworden. Verder duiken de makers in de op achtergronden van de teams die deelnemen, van de voorbereidingsfase tot de finish in Parijs.

Afleveringen Seizoen 2 (2024)

1. 1. No Risk, No Reward

11 juni 2024 (47 minuten)

In de nasleep van een tragisch ongeluk begint een nerveus peloton aan de Tour in Baskenland terwijl het EF Education-EasyPost-team alle hoop op één renner heeft gevestigd.

2. 2. The Third Man

11 juni 2024 (43 minuten)

Australiër Ben O'Connor, de nieuwe leider van het AG2R-Citroën-team, heeft zijn zinnen gezet op de eerste bergetappe, net als zijn landgenoot Jai Hindley.

3. 3. No Mercy

11 juni 2024 (46 minuten)

Stersprinter Jasper Philipsen van Alpecin-Deceuninck wil altijd elke sprintetappe winnen, terwijl Mark Cavendish een nieuw tourrecord wil vestigen.

4. 4. For Gino

11 juni 2024 (40 minuten)

Na het recente verlies van hun geliefde vriend en ploeggenoot Gino Mäder, zijn de renners van team Bahrain Victorious vastbesloten om een etappe te winnen ter ere van hem.

5. 5. The Enemy Within

11 juni 2024 (38 minuten)

Terwijl Tom Pidcock, leider van INEOS-Grenadiers, zich maar moeilijk kan aanpassen aan een nieuwe teamstrategie, stuit Tadej Pogačar in etappe 14 op een frustrerend obstakel.

6. 6. Domination

11 juni 2024 (43 minuten)

Etappe 16 is een slopende tijdrit die eindigt met een duizelingwekkende klim. Na een geweldige rit van Jonas Vingegaard ontstaat er achterdocht over zijn prestaties.

7. 7. Kamikaze Mission

11 juni 2024 (46 minuten)

Soudal Quick-Step is bezig aan hun slechtste Tour ooit en hoopt dat Julian Alaphilippe voor een ritzege kan zorgen. Gaat dit lukken ondanks spanningen binnen het team en blessures?

8. 8. The Last Dance

11 juni 2024 (45 minuten)

Het enthousiaste publiek wacht op Thibaut Pinot tijdens zijn allerlaatste bergetappe. Terwijl het peloton de Champs-Élysées bereikt, probeert Jasper Philipsen opnieuw te winnen.

avatar van tbouwh

tbouwh

Van de etappeoverwinning van Wout Poels tot de inzinking van Tadej Pogacar, en van de ‘bovenmenselijke’ tijdrit van Jonas Vingegaard tot de gemiste winstkans voor Wout van Aert: de Tour de France van 2023 was er weer een om te herinneren. Net als in het eerste seizoen brengt Tour de France: Au Cœur du Peloton op geanimeerde, maar daarmee ook opgeklopte wijze de editie van een jaar geleden in beeld. De mengeling van hoogtepunten uit de koers en bepalende momenten achter de schermen zijn een adrenalinerijk opwarmertje voor de komende Tour, die op 29 juni van start gaat.

Lees volledig

avatar van Suitehome

Suitehome

Uitstekende recensie tbouwh! Compliment. Je waardering op www.serietotaal.nl wijkt overigens iets af van je waardering hier op MM.

avatar van tbouwh

tbouwh

Dat heeft ermee te maken dat MM met halve sterren werkt en (in dit geval) ST alleen met hele:)

avatar van Suitehome

Suitehome

Seizoen 2 van Tour de France: Unchained sluit naadloos aan op het eerste seizoen. Opnieuw een pakkend opwarmertje voor de aanstaande Tour. De afleveringen worden in thema's bij de kop gepakt: de strijd om het algemeen klassement, de sprinters, de dagzeges, de onderlinge concurrentie en natuurlijk Gino Mäder, die kort voor de Tour 2023 overleed. Dit alles gelardeerd met inkijkjes in de teambus en duiding door journalisten en kenners. Die laatste groep voegt behalve een hoop ronkende en holle frasen weinig toe.

Tour de France: Unchained kijkt als een opgerekte commercial, maar weet wel degelijk te boeien. Vergeet het lawaai, de opgepompte retoriek en de onrustige montage. Wat blijft is een verhaal over renners - koning of waterdrager - in een van de zwaarste sporten ter wereld. Sporters met twijfels en onzekerheden, boos of teleurgesteld. Met illusies die uiteen spatten op het Franse wegdek. En heel af en toe met een droom die uitkomt.

avatar van zoutzak

zoutzak

Inhoudelijk biedt het voor de liefhebber bar weinig, maar dat weet je vantevoren. Dit is gericht op de leek, het brede publiek. Wat de serie wederom voortreffelijk doet is het optimaal benutten van het geweldige beeldmateriaal. De montage is subliem. Hierdoor is het voor wielerliefhebbers evenwel een genot om te kijken en hyped te raken voor de aanstaande tour.

avatar van james_cameron

Nog wat beter dan het prima eerste seizoen, met ditmaal nog meer spektakel, spanning en drama. De slopende wieleretappes worden bijzonder meeslepend in beeld gebracht, geholpen door een doeltreffend gebruik van muziek en een werkelijk eersteklas montage. Hier lust ik wel pap van en ik hoop dan ook dat de reeks een verder vervolg krijgt.

avatar van mcdaktari

mcdaktari

Hoorde ik dat nou goed, dat ze bepaalde stemmen hebben ingesproken? Want dat is Richard Carapaz zijn stem toch niet? En die van Lafay is ook ingesproken. Al die Fransen hebben ze Engels ingesproken. Dat kan ik nou niet begrijpen dat ze dat gedaan hebben. Verder vind ik het wel weer een mooie docu. maar seizoen 1 vond ik toch beter.

avatar van zoutzak

zoutzak

mcdaktari schreef:

Als je in de originele taal kijkt heb je geen last van die irritante dubs.

avatar van mcdaktari

mcdaktari

zoutzak Ja inderdaad je hebt gelijk. Ik kwam er later achter dat het maar bepaalde versies zijn die ingesproken zijn. Maar heb inmiddels de originele ook gevonden