• 9.377.366 stemmen

Billie vs Benjamin - Seizoen 2 (2024)

Show titel: Billie vs Benjamin

Afleveringen: 6

Speelduur: 3 uur en 23 minuten

Ontwikkeld door: Sofie Peeters

Met: Charlotte Timmers, Ward Kerremans en Joke Emmers

Oorsprong: België

Datum van release: donderdag 7 maart 2024

Eerst uitgezonden op: Streamz (België)

• Prime Video Bekijk seizoen 2 via Prime Video
  • Google Play Niet beschikbaar op Ziggo

Plot Billie vs Benjamin

Billie en Benjamin ontmoeten elkaar wanneer ze allebei op vrijgezellenweekend zijn. Ze lijken een match made in heaven. Tot een banale discussie de linkse ‘trut’ in Billie en de rechtse ‘lul’ in Benjamin naar boven haalt. De verliefdheid tussen hen is groot, maar hun tegenstellingen dreigen al snel nog groter te worden.

Afleveringen Seizoen 2 (2024)

1. Aflevering 1

7 maart 2024 (30 minuten)

Billie en Benjamin staan voor spannende veranderingen in hun relatie. Ze gaan op zoek naar een huis om samen te wonen én verwachten een kindje. Benjamins beste vriend Tommie en Billies nicht Marie worden peter en meter. Iedereen heeft vanuit hun verschillende politieke overtuigingen een heel andere kijk op de opvoeding van de baby.

2. Aflevering 2

7 maart 2024 (39 minuten)

Na wat hij heeft meegemaakt, wil Benjamin niet meer in Billies multiculturele wijk blijven wonen. Ze verhuizen naar een huis in een dorp, vlakbij Benjamins ouders. Maar die vallen, tot Billies ergernis, al meteen te pas en te onpas binnen. Benjamin stoort zich dan weer aan een groepje jongeren dat rond zijn huis hangt.

3. Aflevering 3

7 maart 2024 (32 minuten)

Billie is oververmoeid en ontdekt hoe moeilijk het is zich aan haar idealen over moederschap te houden. Benjamin hoort steeds meer verhalen over onveiligheid in de wijk en besluit een buurtinformatienetwerk op te richten. Als Erik ’s nachts een verdacht figuur opmerkt, schiet Benjamin zijn vader te hulp.

4. Aflevering 4

7 maart 2024 (33 minuten)

Billie en Benjamin gaan elk op hun eigen manier de confrontatie aan met de hangjongeren. Billie zoekt contact met Hanya om haar verhaal te leren kennen. Benjamin en Tommie beginnen de jongeren te filmen om hen zo af te schrikken. Als Billie hen uitnodigt op het buurtfeest, is de spanning te snijden.

5. Aflevering 5

7 maart 2024 (37 minuten)

Nadat het buurtfeest uit de hand is gelopen, besluit Benjamin het buurtcomité te laten voor wat het is en zich opnieuw te focussen op zijn gezin. Benjamin neemt Billie mee op een romantische verrassingspicknick. Daar komt het opnieuw tot een confrontatie.

6. Aflevering 6

7 maart 2024 (32 minuten)

Als Benjamin erachter komt wat Jayden en zijn kompanen in zijn huis hebben uitgestoken, geeft hij Billie hiervan de schuld. De ruzie loopt uit de hand en Billie breekt met Benjamin. In een neerwaartse spiraal en met steeds extremere gedachten, wil Benjamin Jayden een lesje leren. Kan Billie hem op tijd tegenhouden en hun relatie redden?

avatar van Corcicus

Corcicus

"Woke is mijn coke."

Luidop gelachen met deze oneliner van de linkse slamdichteres Marie. Voor het overige viel er bitter weinig te lachen en overheerst het drama meer dan ooit. Waar het vorige seizoen in bittere tranen eindigde met een miskraam , ging men hier nog een stap verder en eindigt Benjamin in de friendzone met bovendien ook een dode vader. De hele serie lang lopen Benjamin en Billie te roepen op elkaar. Echt niet te genieten.

Charlotte Timmers is één van de mooiste en meest getalenteerde actrices van het moment, maar kan de boel niet rechttrekken. Jeroen Perceval speelt nog steeds een even irritant karakter. Elke aflevering was voor mij een strijd om de miserie en het gekissebis te doorstaan.

De boodschap lijkt finaal te zijn dat de polarisering tussen links en rechts te erg is om een amoureuze relatie op te bouwen. Zo een vaart loopt het mijns inziens niet. In mijn ervaring klopt het wel wat Thierry Baudet hier ooit over zei, namelijk dat linkse vrouwen vrij snel bijdraaien als je maar genoeg over politiek praat. Een beetje zoals griezelige schimmen in de duisternis verdwijnen van zodra je er licht op schijnt. Zo was mijn eigen vrouw ook zeer links toen ik haar als VUB-studente leerde kennen. Na tien jaar heeft ze mij langs rechts voorbijgestoken zonder dat ik daar echt werk van gemaakt heb. Met deze hoopgevende uitsmijter sluit ik de recensie dan ook graag af.

avatar van Zandkuiken

Zandkuiken

Net als seizoen 1 vond ik deze 2de jaargang ook niet zo geslaagd. Billie en Benjamin lopen inderdaad de hele tijd tegen elkaar te roepen, en je vraagt je af wat die twee überhaupt in elkaar zien. Er is weinig ruimte voor nuance en het geheel leidt eigenlijk vooral tot irritatie.

Súper-slecht vind ik de serie nu ook niet, er had alleen iets veel beter in gezeten met een wat subtielere aanpak. Nu en dan is er wel eens een grappig moment of een rake observatie, maar er passeren vooral veel clichés de revue en weinig mensen van vlees en bloed. De dramatische momenten zijn dan nog eens zo pathetisch dat ik niet verder raak dan 2 sterretjes.

Normaal gezien had ik gepast voor dit tweede seizoen, maar ironisch gezien ben ik toch ingestapt omdat mijn vriendin graag wilde kijken. De vaart zit er goed in, dus een echte straf was het niet, maar dit is toch 1 van de zwakkere series die ik de laatste 20 jaar heb uitgekeken.

avatar van devidia

devidia