• 9.375.523 stemmen

Happy Days - Seizoen 1 (1974)

Show titel: Happy Days

Afleveringen: 16

Speelduur: 5 uur en 52 minuten

Ontwikkeld door: Garry Marshall

Met: Ron Howard, Henry Winkler en Tom Bosley

Datum van release: dinsdag 15 januari 1974

Eerst uitgezonden op: ABC (Verenigde Staten)

• Google Play Niet beschikbaar op Ziggo

Plot Happy Days

Happy Days speelt in de jaren 50 en volgt de familie Cunningham, waaronder hun zoon Richie. Samen met zijn beste vrienden Potsie en Fonzie beleven ze de nodige avonturen op de Jefferson High school. Kinderen komen en gaan, Richie en zijn vrienden gaan studeren of in het leger en krijgen zelfs kinderen.

Afleveringen Seizoen 1 (1974)

1. 1. All the Way

15 januari 1974 (22 minuten)

Potsie regelt een date voor Richie met een meisje dat op hun school nogal een reputatie heeft. Richie speelt echter niets klaar maar maakt er bij Fonzie en zijn vrienden wel een groter verhaal van.

2. 2. The Lemon

22 januari 1974 (22 minuten)

Richie en Potsie zijn het zat om altijd maar in de auto van Howard te moeten rijden en besluiten er een voor zichzelf te kopen. De auto heeft echter nogal wat problemen waaronder een motor die om de vijf minuten uitvalt. Dit kunnen ze er niet bij hebben, zeker niet als ze indruk proberen te maken op de meisje, waar ze hem in de eerste plaats voor gekocht hadden.

3. 3. Richie's Cup Runneth Over

29 januari 1974 (22 minuten)

Richie en Potsie worden uitgenodigd voor het vrijgezellenfeest van Potsie's neef. In een poging om de kater, die ze verwachten te gaan krijgen, tegen te gaan drinken ze meerdere glazen melk met olijfolie.

4. 4. Guess Who's Coming to Visit

5 februari 1974 (22 minuten)

Potsie logeert bij de familie Cunningham en hij en Richie glippen er midden in de nacht tussen uit om naar een illegale autorace te gaan kijken waar hun vriend Fonzie aan deelneemt.

5. 5. Hardware Jungle

12 februari 1974 (22 minuten)

Richie koopt kaartje voor een rock-'n-roll concert van Fonzie maar moet de dienst van Howard in de ijzerwinkel overnemen wanneer diens amandelen er plotseling uit moeten. Dus probeert hij zijn geld terug te krijgen. Wanneer dit met heel veel moeite lukt hoort hij op het laatste moment dat zijn diens alsnog overgenomen kan worden probeert hij uit alle macht nog een stel kaarten te bemachtigen, aangezien Fonzie ze net aan een ander verkocht heeft.

6. 6. The Deadly Dares

19 februari 1974 (22 minuten)

Richie en Potsie hopen indruk te maken op de meisjes door zich aan te sluiten bij een straatbende die zich The Demons noemen. Echter, om toegelaten te worden moeten ze eerst een paar lastige uitdagingen aan gaan.

7. 7. Fonzie Drops In

26 februari 1974 (22 minuten)

Onder de indruk van het hoge cijfer van Potsie op zijn proefwerk besluit Fonzie weer naar school te gaan. Fonzie zou echter Fonzie niet zijn als hij zijn vriend niet al zijn schoolwerk voor hem liet doen.

8. 8. The Skin Game

5 maart 1974 (22 minuten)

Richie en Potsie doen er alles aan om een valse identiteitskaart te regelen zodat ze zonder problemen bij de beruchte striptent van Bubbles McCall naar binnen komen waar de meisjes volgens Fonzie alles uittrekken.

9. 9. Breaking Up Is Hard to Do

12 maart 1974 (22 minuten)

Richie en zijn vriendin Arlene gaan na nog geen twee weken al uit elkaar. Wat voor het probleem zorgt dat beide nu geen date hebben naar het eindejaarsfeest. na, voor beide, veel mislukte pogingen tot het vinden van een nieuwe date besluiten ze toch maar als vrienden te gaan.

10. 10. Give the Band a Hand

26 maart 1974 (22 minuten)

Om wat geld te verdienen besluiten Richie, Potsie, Ralph en Bag om een band te beginnen. Wanneer dit beter loopt dan ze verwachten beginnen ze naast hun schoenen te lopen en verliezen ze al hun geld in een poker toernooi.

11. 11. Because She's There

2 april 1974 (22 minuten)

Richie komt in een ongemakkelijke situatie terecht wanneer het meisje dat zijn vrienden voor hem geregeld hebben een stuk langer blijkt als hemzelf. Ondertussen is Howard gefrustreerd dat Marion niets snapt van zijn grootste hobby.

12. 12. In the Name of Love

9 april 1974 (22 minuten)

Cindy, het nieuwe meisje op school, vraagt Richie haar bijles te geven. Richie echter is meer geïnteresseerd in vrijen dan in studeren en doet meerdere pogingen haar dit duidelijk te maken.

13. 13. Great Expectations

16 april 1974 (22 minuten)

Richie ontmoet een hip meisje in de bioscoop, genaamd Dierdre en wordt helemaal opgeslokt door haar manier van leven en denken.

14. 14. The Best Man

23 april 1974 (22 minuten)

Howard's vroegere legermaatje vraagt hem om getuige te zijn op zijn bruiloft. Howard en zijn vrouw overwegen om de bruiloft bij hun thuis te laten plaatsvinden aangezien niemand in hun stadje een gekleurd echtpaar wil huwen.

15. 15. Knock Around the Block

30 april 1974 (22 minuten)

Richie valt in goede aard bij een lokale bende The Dukes wanneer hij het zusje van hun leider beschermt tegen een aantal pestkoppen. Zijn nieuwe vriendschap is echter voor korte duur wanneer The Dukes de fiets van zijn beste vriend stelen en hij eist hem terug te geven.

16. 16. Be the First on Your Block

7 mei 1974 (22 minuten)

Howard wil een schuilkelder kopen om zijn familie te beschermen tegen toekomstige oorlogen. Het wordt echter een probleem wanneer Richie's vrienden hier lucht van krijgen en hem allemaal vragen of ze er gebruik van mogen maken.

avatar van Bottleneck

Bottleneck

Werd tot een jaar of twintig terug (?) best vaak uitgezonden. Ietwat knullige maar vermakelijke serie met een paar onvergetelijke personages.

avatar van Foxhollywood

Foxhollywood

Werd bij ons thuis altijd naar gekeken. Serie was zeer vermakelijk. Ik denk dus dat ik de meeste afleveringen wel heb gezien.

avatar van Scarafax

Scarafax

Eeeeeeeyyyyy!!!!

avatar van hatebreeder

hatebreeder

Ik zag het eerste seizoen van deze serie vandaag op een rommelmarkt liggen voor drie euro en heb hem maar meegenomen. Ik mocht dit een jaar of 20 geleden graag kijken en ik was benieuwd of ik het nu nog steeds leuk zou vinden. Ik heb net twee afleveringen gekeken en ik vond het nog steeds leuk om te zien. Leuke muziek tussendoor, mooie auto's, jukeboxen en leuke kledingstijl. Ja lekker sfeertje heeft deze serie.

avatar van Dievegge

Dievegge

Deze populaire sitcom kwam op de buis in de jaren '70, maar speelt zich af in de late jaren '50. Het was de eerste generatie die echt een jongerencultuur had, met rock 'n' roll, doo-wop, nozems, beatniks en Chevrolets in de drive-in. Bill Haley, Elvis Presley, The Platters en Mary Ford & Les Paul zijn te horen in de soundtrack, naast het afsluitende titelnummer.

Richie is een onzekere, goed bedoelende jongen die aan z'n populariteit werkt. Schoolverlater Fonzie is een greaser: een stoere kerel met brillantine in z'n haar, een leren jas en een motor. Er zijn gelijkenissen met de Broadwaymusical Grease. Thema's zijn opgroeien, vriendschap en kalverliefde. Eén aflevering gaat over segregatie. Het is een grappige, nostalgische reeks waarin ook wijze levenslessen zitten. Het herontdekken zeker waard!

Favoriete afleveringen: 1, 2, 7, 13, 14.