• 9.378.430 stemmen

The Woman in the Wall - Seizoen 1 (2023)

Show titel: The Woman in the Wall

Afleveringen: 6

Speelduur: 5 uur en 42 minuten

Ontwikkeld door: Joe Murtagh

Met: Ruth Wilson, Daryl McCormack en Simon Delaney

Oorsprong: Verenigd Koninkrijk

Datum van release: zondag 27 augustus 2023

Eerst uitgezonden op: BBC One (Verenigd Koninkrijk)

• SkyShowtime Bekijk seizoen 1 via SkyShowtime
  • Google Play Niet beschikbaar op Ziggo

Plot The Woman in the Wall

Ierland, 2015. Wanneer Lorna Brady wakker wordt en een lijk in haar huis aantreft, heeft ze geen idee wie de dode vrouw is en of zij verantwoordelijk is voor de ogenschijnlijke moord. Terugkijkend op haar stappen, realiseert Lorna zich dat de mysterieuze vrouw in verband kan worden gebracht met haar verleden. Misschien heeft zij wel het antwoord op de vraag waar Lorna al zo lang naar verlangt: wat is er met haar kind gebeurd? Uit angst voor haar slaapwandelende escapades probeert Lorna zichzelf wakker te houden terwijl ze op zoek gaat naar de waarheid. Ondertussen wordt rechercheur Colman Akande in Dublin geconfronteerd met de moord op een plaatselijke priester. Het onderzoeken van de zaak brengt hem door het hele land en uiteindelijk op Lorna's pad.

Afleveringen Seizoen 1 (2023)

1. 1. Back to Life

27 augustus 2023 (53 minuten)

2. 2. Show Thyself

28 augustus 2023 (59 minuten)

3. 3. Knock Knock

3 september 2023 (59 minuten)

4. 4. The Cruelty Man

10 september 2023 (59 minuten)

5. 5. Ex Gratia

17 september 2023 (53 minuten)

6. 6. A Little Resurrection

24 september 2023 (59 minuten)

avatar van AniSter

AniSter

Een uitstekende miniserie met een schitterende rol van Ruth Wilson. De basis van deze serie is een indrukwekkend verhaal, gebaseerd op de Magdalene Laundries. Er zitten ook fictieve en mysterieuze elementen in. Wat dat betreft komen hier drama, misdaad, thriller en niet te vergeten realistische en actuele elementen bij elkaar. Behalve Wilson zet de rest van de cast ook prima rollen neer. In de uitwerking een paar kleine missertjes en misschien iets teveel flashbacks, maar die gaan verloren in het zeer passend verfilmde geheel. Ook de omgeving matched perfect met het verhaal. Aanrader!

avatar van lang pee

lang pee

Ruth Wilson doet dit weer fantastisch, al een geluk want de serie zelf kon mij totaal niet bekoren, het acteerwerk van de andere acteurs en actrices was niet echt geweldig voor het zacht uit te drukken. De serie kon mij totaal niet boeien. En ik blijf op dezelfde nagel kloppen, maar ik begrijp vele filmmakers toch echt niet. Als je een warme kop koffie of thee drinkt is ten eerste er iets in de tas en ten tweede dampt een warme drank. En ik begrijp ook niet dat ze altijd mensen moeten laten roken die duidelijk in hun hele leven niet gerookt hebben, laat dat dan toch zijn, vind de details van een film of serie ook belangrijk. In deze serie komt de politie gewoon met hun schoenen binnen in een woning waar een moord gebeurt is........

avatar van badfans69

badfans69

De eerste twee afleveringen van The Woman in the Wall zijn vanaf 19 februari exclusief te zien bij SkyShowtime. Wekelijks volgt er een nieuwe aflevering.

avatar van cor1946

cor1946

Redelijk tot nu toe delen 1-2.

avatar van cor1946

cor1946

Geen slechte serie, net geen topper door soms slechte afleveringen.