• 9.381.670 stemmen

It: Welcome to Derry - Seizoen 1 (2025)

Alternatieve titel: Welcome to Derry

Afleveringen: 8

Speelduur: 7 uur en 59 minuten

Ontwikkeld door: Jason Fuchs, Andy Muschietti en Bárbara Muschietti

Met: Madeleine Stowe, James Remar en Jovan Adepo

Datum van release: zondag 26 oktober 2025

Eerst uitgezonden op: HBO (Verenigde Staten)

• HBO Max Bekijk seizoen 1 via HBO Max
  • Google Play Niet beschikbaar op Ziggo

Plot It: Welcome to Derry

Het verhaal van de serie speelt zich af in de jaren '60 en vindt plaats in Derry. Daar, in dat kleine stadje, krijgen we te zien hoe de terreur van clown Pennywise ooit begon en hoe het angstaanjagende wezen kinderen vanuit zijn ondergrondse hol de stuipen op het lijf jaagt.

Afleveringen Seizoen 1 (2025)

1. 1. The Pilot

26 oktober 2025 (54 minuten)

Terwijl vier buitenbeentjes zweren hun vermiste klasgenoot te vinden, wordt majoor Leroy Hanlon met gemengde gevoelens ontvangen op de luchtmachtbasis van Derry.

2. 2. The Thing in the Dark

2 november 2025 (1 uur en 05 minuten)

Terwijl Charlotte en Will hun weg zoeken in hun nieuwe leven in Derry, maakt Ronnie zich zorgen over het lot van haar vader.

3. 3. Now You See It

9 november 2025 (58 minuten)

Terwijl Leroy, Pauly en Dick op zoek zijn naar een nieuwe opgravingslocatie, proberen de kinderen visueel bewijs te vinden van de verschijnselen die ze hebben meegemaakt.

4. 4. The Great Swirling Apparatus of Our Planet's Function

16 november 2025 (1 uur en 02 minuten)

Terwijl de kinderen steeds angstaanjagender ervaringen meemaken, probeert Charlotte zich sterk te maken voor Hank en voert generaal Shaw zijn inspanningen op.

5. 5. Neibolt Street

23 november 2025 (55 minuten)

Terwijl het leger Neibolt Street binnenvalt, gaan de kinderen met hun eigen doel naar de riolen.

6. 6. In the Name of the Father

30 november 2025 (56 minuten)

Geplaagd door duistere visioenen krijgt Dick een verrassing. Ondertussen worden de kinderen elk geconfronteerd met hun eigen uitdagingen.

7. 7. The Black Spot

7 december 2025 (1 uur en 01 minuut)

Een aanval van burgerwachten op de Black Spot ontketent krachten die al lang sluimerden.

8. 8. Winter Fire

14 december 2025 (1 uur en 08 minuten)

Terwijl generaal Shaw zijn missie voortzet, beseffen de Hanlons, Rose, Dick en de kinderen dat het aan hen is om Derry te redden.

avatar van movie freak84

movie freak84

Wat een heerlijke serie. Geweldige soundtracks en dat sfeertje dat doet het hem gewoon. De kinderen spelen het echt geweldig. Qua sfeer moet ik een beetje denken aan stranger things alleen dan echt horror. Moet natuurlijk nog 2 afleveringen maar zo ver een dikke 4.5

avatar van lang pee

lang pee

Wat een vreselijke serie is dit. Mijn vrouw vroeg na de eerste aflevering of dat het niet voor kinderen was. Een bende zeer irritante kinderen, die acteerden op schooltoneel niveau. En dan die vreselijke CGI, iemand zegt daarvan "atrociusly bad" en ik ben het ermee eens en ben niet de enige. En dan een sausje racisme toegevoegd. De films waren vreselijk, en dit was nog erger, kinderlijk belachelijk.

Stephen King kreeg er de stuipen vanop het lijf. Hij word oud, ik stel voor dat hij naar Pinokkio kijkt.

Het enige positieve waren de prachtige auto's en muziek uit de heerlijke jaren 60....

avatar van LoJuMovies

LoJuMovies

Een serie waar genoeg op aan te merken is maar dat al snel te vergeven is omdat de sfeer ijzersterk is. Een onverwacht pareltje.

avatar van james_cameron

Wisselvallige serie, zijdelings gebaseerd op één van Stephen King's beste boeken, It. Na de eerste twee sterke afleveringen (net als de recente It-films geregisseerd door Andy Muschietti) zakt de boel helaas behoorlijk in, met een overdaad aan opzichtige cgi (dit is geen Ghostbusters, toch?!) en weinig boeiende plotlijntjes. De laatste twee afleveringen zijn dan wel weer prima (en weer geregisseerd door Muschietti). Leuk voor King-fans, met heel wat verwijzingen naar bepaalde andere boeken van zijn hand, maar zeker niet onmisbaar.