• 9.378.934 stemmen

It: Welcome to Derry - Seizoen 1 (2025)

Alternatieve titel: Welcome to Derry

Afleveringen: 8

Speelduur: 7 uur en 59 minuten

Ontwikkeld door: Jason Fuchs, Andy Muschietti en Bárbara Muschietti

Met: Madeleine Stowe, James Remar en Jovan Adepo

Datum van release: zondag 26 oktober 2025

Eerst uitgezonden op: HBO (Verenigde Staten)

• HBO Max Bekijk seizoen 1 via HBO Max
  • Google Play Niet beschikbaar op Ziggo

Plot It: Welcome to Derry

Het verhaal van de serie speelt zich af in de jaren '60 en vindt plaats in Derry. Daar, in dat kleine stadje, krijgen we te zien hoe de terreur van clown Pennywise ooit begon en hoe het angstaanjagende wezen kinderen vanuit zijn ondergrondse hol de stuipen op het lijf jaagt.

Afleveringen Seizoen 1 (2025)

1. 1. The Pilot

26 oktober 2025 (54 minuten)

Terwijl vier buitenbeentjes zweren hun vermiste klasgenoot te vinden, wordt majoor Leroy Hanlon met gemengde gevoelens ontvangen op de luchtmachtbasis van Derry.

2. 2. The Thing in the Dark

2 november 2025 (1 uur en 05 minuten)

Terwijl Charlotte en Will hun weg zoeken in hun nieuwe leven in Derry, maakt Ronnie zich zorgen over het lot van haar vader.

3. 3. Now You See It

9 november 2025 (58 minuten)

Terwijl Leroy, Pauly en Dick op zoek zijn naar een nieuwe opgravingslocatie, proberen de kinderen visueel bewijs te vinden van de verschijnselen die ze hebben meegemaakt.

4. 4. The Great Swirling Apparatus of Our Planet's Function

16 november 2025 (1 uur en 02 minuten)

Terwijl de kinderen steeds angstaanjagender ervaringen meemaken, probeert Charlotte zich sterk te maken voor Hank en voert generaal Shaw zijn inspanningen op.

5. 5. Neibolt Street

23 november 2025 (55 minuten)

Terwijl het leger Neibolt Street binnenvalt, gaan de kinderen met hun eigen doel naar de riolen.

6. 6. In the Name of the Father

30 november 2025 (56 minuten)

Geplaagd door duistere visioenen krijgt Dick een verrassing. Ondertussen worden de kinderen elk geconfronteerd met hun eigen uitdagingen.

7. 7. The Black Spot

7 december 2025 (1 uur en 01 minuut)

Een aanval van burgerwachten op de Black Spot ontketent krachten die al lang sluimerden.

8. 8. Winter Fire

14 december 2025 (1 uur en 08 minuten)

Terwijl generaal Shaw zijn missie voortzet, beseffen de Hanlons, Rose, Dick en de kinderen dat het aan hen is om Derry te redden.

Ja, dat gaat idd nogal ver allemaal.

avatar van Dennis_B

Dennis_B

Net als de films ontzettend slecht

avatar van robertinho

robertinho

Ik kijk tegenwoordig bijna geen series meer, maar dacht hier een uitzondering voor te maken. En ben het eens met perdona, het is allemaal maar bijzonder matig. Het verhaal gaat alle kanten op, het acteerwerk van met name de kinderen is soms zeer twijfelachtig, nergens wordt het echt spannend, en de hoeveelheid slechte CGI is echt om te janken (dat kerkhof met die fietsen...). Na een paar afleveringen had ik het eigenlijk wel gezien, maar dan ben je eenmaal begonnen... gelukkig nog maar eentje lees ik hierboven.

avatar van Mr. Chiel

Mr. Chiel

mcdaktari schreef:

Eerlijk gezegd dacht ik dat de serie vorige week in dreigde te kakken, maar na de nieuwe aflevering van vandaag ben ik weer heel enthousiast. Ik vond afl. 7 nog bij verre de beste tot nu toe. Vaak beginnen die Stephen King series na verloop in te kakken maar eindelijk is het een keer andersom. Nu krijgen we volgende week de laatste afl. van seizoen1 maar je kunt er van uit gaan dat er natuurlijk weer een vervolg seizoen komt. En of dat een goed idee zal zijn moet nog blijken.

Het plan is zeker 3 seizoenen. Steeds met het aantal jaar ertussen dat It verschijnt.

mcdaktari

Net de laatste aflevering gezien van Welcome to Derry, en ik vond het opzich wel een mooie afsluiter van dit seizoen maar had toch ook wel m'n bedenkingen. Ik bedoel waarom hebben ze dit niet meteen in het begin gedaan? Maar al bij al vind ik dit toch nog het beste van het hele "It" gebeuren. En nu maar wachten op het volgende seizoen.

lang pee

Wat een vreselijke serie is dit. Mijn vrouw vroeg na de eerste aflevering of dat het niet voor kinderen was. Een bende zeer irritante kinderen, die acteerden op schooltoneel niveau. En dan die vreselijke CGI, iemand zegt daarvan "atrociusly bad" en ik ben het ermee eens en ben niet de enige. En dan een sausje racisme toegevoegd. De films waren vreselijk, en dit was nog erger, kinderlijk belachelijk.

Stephen King kreeg er de stuipen vanop het lijf. Hij word oud, ik stel voor dat hij naar Pinokkio kijkt.

Het enige positieve waren de prachtige auto's en muziek uit de heerlijke jaren 60....

mcdaktari

lang pee Ik ben het regelmatig met jouw eens maar wat deze serie betreft niet, want ik vind de serie niet slechter dan de films. Die 2 films vond ik echt helemaal niks, maar deze serie heeft mij in ieder geval aangenaam verrast. En dat had ik echt niet verwacht van een Stephen King verfilming. En slecht vond ik die kinderen ook niet echt acteren. En ondanks dat de hoofdrollen voornamelijk door kinderen gespeeld werden vind ik "Welcome To Derry" alles behalve een kinderserie, want er zitten toch best wel enkele heftige scenes in, voor kinderen tenminste. Maar ik wil je echt niet proberen te overtuigen want iedereen heeft zijn eigen voorkeuren en we hoeven het ook niet altijd met elkaar eens te zijn. Ik zeg alleen wat ik zelf van de serie vond. En het is ook alweer een lange tijd geleden dat een Stephen King verfilming mij zo goed bevallen is.

Eens, ik vind dit ook beter dan de films.

Het is een lekker naargeestig verhaaltje dat wat mij betreft nogal veel parallellen kent met Stranger Things, maar dan vind ik deze wat leuker vanwege de gruwelijke Pennywise en zijn acties.

Benieuwd naar seizoen 2!

avatar van robertinho

robertinho

Vergeet de parallel met Lord of the Rings niet, "the dagger is calling her!"

avatar van MJ_DA_MAN

MJ_DA_MAN

lang pee schreef:

En dan een sausje racisme toegevoegd.

Dat komt ook in het boek voor hoor. Het zou raar zijn geweest als ze dit weg hadden gelaten.

mcdaktari schreef:

Goed voor jou hoor, ik weet van mijn eigen dat ik niet makkelijk iets goed vind, en sorry maar ik ben geen fan van veel kinderen in een serie. Maar eigenlijk is het mijn schuld, ik had niet moeten kijken, want wist dat het niets voor mij was. Ik heb nu net de serie Cuidad de Sombras gezien op Netflix en vond die echt zeer goed. Prettig weekend

MJ_DA_MAN schreef:

Sorry ik lees niet zoveel, heb na alle films en series kijken geen tijd meer voor te lezen...

lang pee schreef:

Cuidad de Sombras Heb ik al opgeslagen om te gaan kijken. Spaanse films en series weten me vaak te verrassen, dus ben benieuwd. Jij ook een fijn weekend.

avatar van marsie

marsie

Het duurt even voordat de serie op gang komt.

Maar halverwege gaat het goed los.

Het verhaal zit geweldig in elkaar. En de kids acteerden grandioos met name Rich.

Ik kijk uit naar seizoen 2. Heb getwijfeld tussen 4 of 4,5 sterren.

Maar heb gekozen voor 4,5 sterren. Zelden zo genoten van een horrorserie.

En IT de clown is echt eng en gruwelijk hard in zijn daden.

marsie schreef:

Het duurt even voordat de serie op gang komt.

Maar halverwege gaat het goed los.

Ik kijk uit naar seizoen 2. Heb getwijfeld tussen 4 of 4,5 sterren.

Maar heb gekozen voor 4,5 sterren. Zelden zo genoten van een horrorserie.

En IT de clown is echt eng en gruwelijk hard in zijn daden.

De clown heet geen It maar Pennywise

avatar van Mr. Chiel

Mr. Chiel

Het duurt echt HEEL lang (los van de beginscene met de baby) voor het spannend of eng wordt. Ook duurt het erg lang voordat Pennywise verschijnt in de serie. Dit had van mij echt al in de eerste afleveringen gemogen. De 'normale' effecten zoals de toren waren helaas niet goed, als je dat daar al ziet, dan weet je dat het bij de échte effecten ook mis zal gaan. Dat was ook regelmatig het geval. Het haalde me juist uit het verhaal. Ook zijn het zo ontzettend veel verhaallijnen en tijden: ja we halen er de jaren 30 nog even bij... Meer focus had het wel beter gemaakt. De laatste 3 afleverigen werden weer beter gelukkig. Net een voldoende.

avatar van Cupido

Cupido

• 1911 stemmen

Serie begint erg matig: de CGI, het acteerwerk, beetje geforceerd raciaal subthema, rommelig plot. Gelukkig komt er in de 2 helft eindelijk wat schwung in: het wordt enger meer Pennywise, Bill Skarsgard doet het gewoon erg goed en de puzzelstukjes vallen wat meer op z'n plek, inclusief wat leuke links naar de films.

avatar van LoJuMovies

LoJuMovies

Een serie waar genoeg op aan te merken is maar dat al snel te vergeven is omdat de sfeer ijzersterk is. Een onverwacht pareltje.

avatar van DjFrankie

DjFrankie

Vooral die ltste afl, wat was die gaaf.

De opbouw hiernaar is prima, en laat je in de waan, totdat Pennywise opduikt.

avatar van james_cameron

Wisselvallige serie, zijdelings gebaseerd op één van Stephen King's beste boeken, It. Na de eerste twee sterke afleveringen (net als de recente It-films geregisseerd door Andy Muschietti) zakt de boel helaas behoorlijk in, met een overdaad aan opzichtige cgi (dit is geen Ghostbusters, toch?!) en weinig boeiende plotlijntjes. De laatste twee afleveringen zijn dan wel weer prima (en weer geregisseerd door Muschietti). Leuk voor King-fans, met heel wat verwijzingen naar bepaalde andere boeken van zijn hand, maar zeker niet onmisbaar.

avatar van rondh

rondh

Welcome to Derry is een sterke en sfeervolle serie die het universum van de twee It-films op een overtuigende manier uitbreidt. Voor fans van de films voelt de serie als een natuurlijke en waardevolle aanvulling: vertrouwd, maar met genoeg nieuwe invalshoeken om te blijven boeien.

De serie is visueel zeer verzorgd. De cameravoering en het kleurgebruik versterken voortdurend de beklemmende sfeer van Derry, waardoor de dreiging van Pennywise en het kwaad in de stad constant voelbaar blijft. De setting is tot in detail uitgewerkt en draagt sterk bij aan de spanning.

Ook het acteerwerk, met name van de jonge cast, is van hoog niveau. De kinderen spelen geloofwaardig en brengen zowel de onderlinge vriendschappen als de angst en onzekerheid overtuigend over. Dat maakt het makkelijk om met hen mee te leven, wat de emotionele impact van het verhaal vergroot.

Hoewel Welcome to Derry niet helemaal het niveau en de impact van het oorspronkelijke It bereikt, weet de serie wel een eigen identiteit neer te zetten. Het verhaal verdiept de mythologie van Derry en geeft extra context aan gebeurtenissen uit de films, zonder dat het geforceerd aanvoelt.

Al met al is Welcome to Derry een geslaagde serie: spannend, goed gefilmd en sterk geacteerd. Voor liefhebbers van de It-films is het een aanrader die de wereld van Derry op een interessante manier verder uitdiept.