• 9.180.388 stemmen

Special Ops: Lioness - Seizoen 1 (2023)

Alternatieve titel: Lioness

Afleveringen: 8

Speelduur: 5 uur en 49 minuten

Ontwikkeld door: Taylor Sheridan

Met: Zoe Saldana, Laysla De Oliveira en Michael Kelly

Datum van release: zondag 23 juli 2023

Eerst uitgezonden op: Paramount+ (Verenigde Staten)

• SkyShowtime Bekijk seizoen 1 via SkyShowtime
  • Google Play Niet beschikbaar op Ziggo

Plot Special Ops: Lioness

Cruz Manuelos is een ruwe doch gepassioneerde jonge marinier. Ze wordt gerekruteerd om deel uit te maken van het Lioness Engagement Team van de CIA, een nieuw programma om een terroristische organisatie van binnenuit op te rollen. Ze wordt speciaal gekrekruteerd om een vriendschap te sluiten met de dochter van een terrorist, om zo de organisatie van binnenuit neer te halen.

Afleveringen Seizoen 1 (2023)

1. 1. Sacrificial Soldiers

23 juli 2023 (41 minuten)

Een missie in het veld loopt in het honderd voor Joe en haar team, en Joe blijft ontredderd achter. Thuis stelt Joe's gezinsleven haar voor nieuwe uitdagingen. Cruz probeert aan een gevaarlijke situatie te ontsnappen. Joe moet een nieuwe rekruut kiezen.

2. 2. The Beating

23 juli 2023 (42 minuten)

Joe zet haar training met Cruz voort, met bedenkelijke methodes. Cruz begint een relatie op te bouwen met Aaliyah. Kate raakt tijdens haar voetbalwedstrijd verwikkeld in een gevecht. Neal moet een patiënt moeilijk nieuws bezorgen.

3. 3. Bruise like a Fist

30 juli 2023 (42 minuten)

Cruz wordt uitgenodigd om het weekend door te brengen met Aaliyah en haar vriendenkring. Joe houdt Kaitlyn op de hoogte van Cruz' vooruitgang. Kyle vraagt Joe wanhopig om hulp.

4. 4. The Choice of Failure

6 augustus 2023 (41 minuten)

Cruz wordt in een lastige positie gebracht terwijl ze met Aaliyah en haar vrienden in de Hamptons verblijft, waardoor Joe en Kaitlyn aan haar gaan twijfelen. Kaitlyn en Westfield confronteren Kyle met wat er bij de grens is gebeurd, wat de situatie alleen maar moeilijker maakt voor Joe en haar team.

5. 5. Truth Is the Shrewdest Lie

13 augustus 2023 (38 minuten)

Joe en Neal kampen met de nasleep van Kate's ongeluk. Westfield en Kaitlyn zetten Joe's team in om een terroristische dreiging de kop in te drukken. Cruz' dekmantel zou wel eens op het spel kunnen staan.

6. 6. The Lie Is the Truth

20 augustus 2023 (41 minuten)

Aaliyah en Cruz raken bevriend tijdens een saunadagje. Bobby, Tex, Two Cups, Randy en Tucker gaan de confrontatie aan met een dreiging op het onderduikadres. Kaitlyn en Joe worden tijdens een debriefing berispt voor de missie in San Antonio.

7. 7. Wish the Fight Away

27 augustus 2023 (47 minuten)

Tijdens het shoppen voor de bruiloft in Manhattan groeien Aaliyah en Cruz verder naar elkaar toe. Kate gaat terug naar huis om opnieuw afscheid te nemen van haar moeder. Joe helpt Cruz door interne conflicten en onzekerheid bij het voltooien van de missie.

8. 8. Gone Is the Illusion of Order

3 september 2023 (57 minuten)

Onvoorziene omstandigheden brengen de missie in gevaar. Een achterdochtige Eshan confronteert Cruz voor zijn trouwdag. Joe en het team bereiden zich voor op het ergste.

avatar van DreamTech

DreamTech

Ben benieuwd eerste 2 afleveringen zijn er !

avatar van zoutzak

zoutzak

Sterk begin!

Taylor Sheridan zit bepaald niet stil

avatar van kakstoel1

kakstoel1

Nu 3 aflevering gekeken en moet zeggen dat dit wel een hele goeie is tot nu toe

avatar van hannes64

hannes64

• 1923 berichten

Een goeie gelikte actie-serie.

Heb em nu tot deel 7 gekeken, en kan niet wachten tot het laatste deel.

Verslaafd aan zulk soort actie/marinier-series.

Doet een beetje denken aan de actie van Bourne, maar dan met vrouwen ....en mannen natuurlijk.

Saldana doet het zeer goed, en Sheridan als regisseur top!!!!

Wat een serie. Vandaag het laatste deel gezien.

avatar van badfans69

badfans69

Vanaf 30 oktober te zien bij SkyShowtime.

avatar van tbouwh

tbouwh

Talrijke Hollywoodproducties hebben ons de voorbije decennia geleerd dat Amerikaanse mariniers en andere speciale eenheden met hun daadkrachtige optredens instaan voor het welzijn van de westerse wereld. Special Ops: Lioness rekent in het kritische spoor van Homeland op vileine wijze met dat patriottische idee af. Toch wringt het in de uitwerking: de aangezette tragiek die vergelijkbare films en series vaak kenmerkt blijkt hier nog altijd onmisbaar om het verhaal te vertellen.

Volledige recensie

Goed begin op naar 2e aflevering

cor1946

wij hebben een maand lang bij ziggo gratis skyshowtime dus ik kijken naar deze serie. Niet dus na 4 delen kun je niet verder kijken. Lekker is dat. Ik zal nooit lid worden van deze club.

avatar van platonie

platonie

cor1946 schreef:

Elke maandag komt er een nieuwe aflevering

avatar van schram101

schram101

cor1946 schreef:

Huh? Ga je ook niet naar de Albert Heijn omdat je bij de kassa moet betalen?

schram101 slaat nergens op, en kom nooit bij AH

avatar van Nielojram

Nielojram

Verdomd spannende serie! Echter, ik heb nu nog maar 6 afleveringen staan op mijn SST, en als ik release-data hierboven lees, zou alles er al op moeten staan?

avatar van jacobine_rodijk

jacobine_rodijk

Nielojram schreef:

Data hierboven is gebaseerd op Amerikaanse uitzend schema; op SST komt er elke maandag nieuwe aflevering.

avatar van Nielojram

Nielojram

Afgekijkt vandaag!

Was aangenaam verrast, wat een fijne serie.

Hopelijk een S2, en dan hetzelfde niveau.

avatar van Suitehome

Suitehome

Bedenker, regisseur en duizendpoot Taylor Sheridan heeft inmiddels een indrukwekkend serie-oeuvre op zijn naam staan: 1923, 1883, Yellowstone, Tulsa King en Mayor of Kingstown. Sheridan is een meesterverteller en doet dat ook in zijn laatste release Special Ops: Lioness met verve. We volgen special CIA-agent Joe (Zoe Saldaña) die met undercoveroperaties ten strijde trekt in de war on terror. Joe rekruteert en traint Cruz (Laysla De Oliveira), die uit een gewelddadige relatie komt en zich heeft aangemeld bij de US Marine.

In een afwisselend scenario worden waarden als trouw, gerechtigheid en loyaliteit in een hoog tempo voorgeschoteld. Met het credo shoot first, ask questions later wordt Amerikaans patriottisme strak doorgevoerd. Sheridan tekent zijn verhaal met dikke stiften, zonder al te veel nuance. De vergelijking met Homeland ligt voor de hand, maar Homeland is beter en realistischer. Dat Special Ops: Lioness toch prettig wegkijkt is vooral te danken aan de krachtige en brute leeuwinnen in de hoofdrol. Tegelijk: wat schieten we er mee op als vrouwen zich als mannen gaan gedragen?

avatar van bounze

bounze

Geweldige serie waar alles in zit. Enige puntje is dat deze serie geschikt zou zijn vanaf 12 jaar. Daar ben ik het niet mee eens door de schokkende beelden van martelingen.

avatar van movie freak84

movie freak84

Wat een vette serie is dit. Wat ik niet wist is dat dit dezelfde regisseur is als van Tulsa king en Mayor off kingstown die ook beide egt heel goed zijn, Thnx Suitehome for sharing. Ja dit is toch wel een aanrader net als de andere 2 die ik net noemde. Geweldig acteerwerk, goed verhaal en genoeg spanning. Op naar seizoen 2.

avatar van Joy4ever

Joy4ever

Erg goede serie. Top acteerwerk, heerlijke actie en volop spanning. Meer van dit graag!