• 9.218.023 stemmen

Poker Face - Seizoen 1 (2023)

Show titel: Poker Face

Afleveringen: 10

Speelduur: 9 uur en 08 minuten

Ontwikkeld door: Rian Johnson

Met: Natasha Lyonne, Adrien Brody en Joseph Gordon-Levitt

Datum van release: donderdag 26 januari 2023

Eerst uitgezonden op: Peacock (Verenigde Staten)

• SkyShowtime Bekijk seizoen 1 via SkyShowtime
  • Google Play Niet beschikbaar op Ziggo

Plot Poker Face

Charlie Cale heeft het buitengewone vermogen om vast te stellen wanneer iemand liegt. Ze gaat op pad met haar Plymouth Barracuda en bij elke stop komt ze een nieuwe groep personen en vreemde misdaden tegen. En telkens kan ze zichzelf er niet van weerhouden om de misdaden op te lossen.

Afleveringen Seizoen 1 (2023)

1. 1. Dead Man's Hand

26 januari 2023 (1 uur en 07 minuten)

2. 2. The Night Shift

26 januari 2023 (1 uur en 02 minuten)

3. 3. The Stall

26 januari 2023 (55 minuten)

4. 4. Rest in Metal

26 januari 2023 (48 minuten)

5. 5. Time of the Monkey

2 februari 2023 (50 minuten)

6. 6. Exit Stage Death

9 februari 2023 (47 minuten)

7. 7. The Future of the Sport

16 februari 2023 (48 minuten)

8. 8. The Orpheus Syndrome

23 februari 2023 (56 minuten)

9. 9. Escape from Shit Mountain

2 maart 2023 (59 minuten)

10. 10. The Hook

9 maart 2023 (56 minuten)

avatar van zoutzak

zoutzak

Laatste van Rian Johnson. Beetje afgezaagde titel maar dit begint alvast goed

avatar van Fortune

Fortune

Ik heb de 1e 4 afleveringen gekeken. Het is best wel goed gemaakt en ook wel grappig. Het is iedere aflevering een andere setting. De gimmick dat de hoofdpersoon altijd kan zien of iemand liegt of niet is ook wel leuk. Het probleem van deze serie is dat ze er weer een andere gimmick bovenop gooien. In iedere aflevering wordt er iemand vermoord die Charlie kent of even spreekt en dan gaat ze dat oplossen. Dus iedereen die ze tegenkomt en waar ze mee bevriend raakt gaat dood. Dat is een beetje onzin maar voor de rest is het wel een fijne serie met veel sfeer ook.

avatar van zoutzak

zoutzak

Enkel de eerste episode is door Rian Johnson geregisseerd, dit is merkbaar en het niveau gaat na de eerste aflevering dan ook bergafwaarts helaas.

avatar van Fortune

Fortune

zoutzak schreef:

Toch vind ik het wel vermakelijk. De BBQ restaurant aflevering of de tankstation aflevering en de rockband aflevering. Er is altijd wel humor. Het is soort CSI maar dan met beter schrijfwerk en meer sfeer en humor. Al slaat het allemaal echt nergens op.

avatar van Pazuzu68

Pazuzu68

Poker Face is een hedendaagse versie van klassieke 70s/80s US detectiveseries zoals Kojak, Magnum en vooral Columbo. Bitesize moordmysteries die in 50 minuten opgelost worden, niet al te ingewikkeld en met in dit geval de niet geringe bonus van de ubercute Natasha Lyonne als modern day Columbo, Charlie Cale. De verhaaltjes hebben allemaal niet zoveel om het lijf, de hele serie wordt eigenlijk gedragen door Lyonne's aanwezigheid, haar delivery en haar feilloze gevoel voor timing. Wat mij betreft wordt het niveau de hele rit hooggehouden, geen inzakkers hier. Perfect kijkvoer voor het laatste uurtje voor bedtijd.

Vince78

Vaag, er staat hier dat het 10 afleveringen per seizoen zijn. Maar op SkyShowTime zie ik alleen de eerste 2 episodes. (De serie is al een jaar oud, die zullen ze toch niet 1 episode per week vrijgeven?)

avatar van jacobine_rodijk

jacobine_rodijk

Vince78 schreef:

Helaas wel, SkyShowtime doet alsof de serie al niet maanden geleden volledig in Amerika is uitgezonden.

jacobine_rodijk schreef:

Dat zijn van die Disney+ trekjes. Misschien wel de grootste reden waarom velen die dienst niet pruimen.

Menig persoon heeft geen zin om steeds een week te moeten wachten, dus skipt de serie dan maar. Oorspronkelijk met de bedoeling om hem dan later te gaan kijken, als hij er helemaal op staat.

Maar de praktijk leert mij dat Disney+ vol staat met series die ik wilde gaan kijken als ze er helemaal op stonden. Maar inmiddels zijn die series het momentum kwijt en kom ik ze heel misschien nog een keer per ongeluk tegen.

SkyShowTime zal door deze stomme regeling, net als Disney+ opgezegd gaan worden. Modern medium, dat old school lineaire uitzending gaat doen. Gemiste kans.

avatar van jacobine_rodijk

jacobine_rodijk

Vince78 schreef:

Over het algemeen loopt Disney+ aardig synchroon met de Amerikaanse variant qua uitzend schema, welke series lopen ze opzettelijk achter volgens jou?

avatar van Grsbk

Grsbk

Hele leuke serie die me erg aan de serie Columbo deed denken. Zowel de set-up, de ingenieuze moorden als de hoofdrolspeelster (Columbo was ook de underdog en wist natuurlijk ook altijd als iemand loog) hebben een heel hoog Columbo gehalte.

Zou me niets verbazen als die serie de belangrijkste inspiratiebron is geweest.

jacobine_rodijk schreef:

Ik bedoel dat moedwillig 1 episode per week uitzenden. (Ook in de VS) de serie is al lang geproduceerd, maar ze willen de serie rekken zodat je langer lid blijft.

Maar bij een grote groep mensen werkt dat averechts. Dat steeds moeten wachten.

avatar van Walter S.

Walter S.

Elke afl een moordmysterie, wat zwarte humor, coole hoofdrolspeelster, goeie bijrollen, lekkere muziek, 70s misdaadserie vibe, helemaal goed.

avatar van AniSter

AniSter

Net voldoende. Geen idee voor welk publiek dit precies is bedoeld, maar niet voor mij. Als het gaat om het oplossen van misdaden, dan is er toch veel beter spul te zien. Qua sfeer komt "Poker Face", what's in a name, niet in de buurt van Columbo.

avatar van pietpuk

pietpuk

Begint best aardig maar valt uiteindelijk tegen. De formule wordt iedere aflevering weer herhaald. Rond de vijfde aflevering begint het gewoon saai te worden.