• 9.378.991 stemmen

Break Point - Seizoen 1 (2023)

Show titel: Break Point

Afleveringen: 10

Speelduur: 7 uur en 55 minuten

Ontwikkeld door: Kari Lia

Met: Maria Sharapova, John McEnroe en Andy Roddick

Oorsprong: Verenigde Staten / Verenigd Koninkrijk

Datum van release: vrijdag 13 januari 2023

Eerst uitgezonden op: Netflix (Nederland)

• Netflix Bekijk seizoen 1 via Netflix
  • Google Play Niet beschikbaar op Ziggo

Plot Break Point

In Break Point zien we hoe toptennissers hun sport beleven op grote toernooien zoals Wimbledon, Indian Wells en Roland Garros. In het toptennis is een wisseling van de wacht gaande. Roger Federer is gestopt, Novak Djokovic is 35 en Rafael Nadal zelfs 36. Het einde nadert voor deze levende legendes, en dus moeten hun opvolgers gaan opstaan. Maar wie zijn dat eigenlijk? Aan bod komen ondere andere Iga Swiatek, Sloane Stephens, Nick Kyrgios, Casper Ruud, Stefanos Tsitsipás, Ajla Tomljanovic, Paula Badosa, Thanasi Kokkinakis, Aryna Sabalenka en Maria Sakkari.

Afleveringen Seizoen 1 (2023)

1. 1. The Maverick

13 januari 2023 (53 minuten)

Nick Kyrgios, wiens 'bad boy'-reputatie zijn talent dreigt te overschaduwen, vecht voor vreugde op het veld van de Australian Open 2022.

2. 2. Take the Crown

13 januari 2023 (53 minuten)

De schorsing van Novak Djokovic van de Australian Open biedt een nieuwkomer een kans naar de top. Kan de Italiaanse Matteo Berrettini het waarmaken?

3. 3. California Dreaming

13 januari 2023 (50 minuten)

Het Indian Wells-toernooi betekent veel geld, grote namen, en voor de Californische Taylor Fritz een mogelijk carrièreveranderende match tegen Rafael Nadal.

4. 4. Great Expectations

13 januari 2023 (44 minuten)

De Spaanse ster Paula Badosa voelt als favoriet van haar thuisstad de druk om aan de Madrid Open deel te nemen, terwijl Ons Jabeur uit Tunesië geschiedenis wil schrijven.

5. 5. King of Clay

13 januari 2023 (48 minuten)

Twee getalenteerde jonge spelers, Félix Auger-Aliassime uit Montreal en Casper Ruud uit Noorwegen, staan op de French Open tegenover de regerende 'gravelkoning', Rafael Nadal.

6. 6. Belonging

21 juni 2023 (44 minuten)

Nick Kyrgios maakt indruk op het onberispelijke gras van Wimbledon. Ajla Tomljanović probeert zich terug te vechten naar de top van de ranglijst.

7. 7. Saints and Sinners

21 juni 2023 (46 minuten)

Voor Ons Jabeur lijken de sterren op één lijn te staan nu ze doorgaat naar Wimbledon, waar Kyrgios probeert zijn eerste Grand Slam-titel in het enkelspel te veroveren.

8. 8. Fairytale in New York

21 juni 2023 (44 minuten)

Als Serena Williams bekendmaakt dat deze US Open de afsluiting vormt voor haar tenniscarrière, heeft Tomljanović gemengde gevoelens over haar match tegen de levende legende.

9. 9. Under Pressure

21 juni 2023 (50 minuten)

Twee zeer verschillende rijzende sterren, Frances Tiafoe uit de VS en Iga Świątek uit Polen, halen alles uit de kast om hun potentieel waar te maken op de US Open.

10. 10. One Last Chance

21 juni 2023 (43 minuten)

Het seizoen bereikt zijn climax tijdens de ATP en WTA Finals. Topspelers Taylor Fritz en Aryna Sabalenka, ster uit Belarus, vechten voor eerherstel.

avatar van tbouwh

tbouwh

De vlotte tennisserie Break Point komt op het perfecte moment met nieuwe afleveringen. Waar de vijfde aflevering, uitgebracht in januari, nog inzoomde op het (recent weer gespeelde) Roland Garros-toernooi, trappen de resterende afleveringen af met het rap naderende Wimbledon. Het is ideale marketing, waarbij de sterren van het voorbije tennisseizoen verstokte liefhebbers en nieuwe volgers warm mogen maken voor de toernooien van nu en later. Gelukkig is de serie energiek en vermakelijk genoeg om die stemmingmakerij te omarmen.

Verder lezen

avatar van james_cameron

Zeer onderhoudende documentaire-reeks over een aantal up-and-coming tennisspelers, die een jaar lang gevolgd worden tijdens een aantal grote prestigieuze toernooi's over de hele wereld. De reeks is duidelijk gemodelleerd naar Formula One: Drive To Survive, eveneens van Netflix, maar daar is natuurlijk niets mis mee. If it ain't broken, don't fix it. Gaat hopelijk meer seizoenen krijgen.