• 9.378.163 stemmen

Marie Antoinette - Seizoen 1 (2022)

Alternatieve titel: Marie-Antoinette

Afleveringen: 8

Speelduur: 7 uur en 05 minuten

Ontwikkeld door: Deborah Davis

Met: Emilia Schüle, Louis Cunningham en Jack Archer

Oorsprong: Frankrijk

Datum van release: maandag 31 oktober 2022

Eerst uitgezonden op: Canal+ (Frankrijk)

• Viaplay Bekijk seizoen 1 via Viaplay
  • Google Play Niet beschikbaar op Ziggo

Plot Marie Antoinette

Marie Antoinette, die op haar veertiende werd uitgehuwelijkt aan de Franse kroonprins Louis XVI, probeert haar weg te vinden aan het Franse hof, en ervaart enorme druk om een mannelijke erfgenaam te baren. Pas acht jaar in haar huwelijk met de kroonprins kreeg ze hun eerste kind. Ook komt Louis XV's relatie met Madame du Barry aan bod, een in armoede geboren courtisane die de maîtresse-en-titre van de koning werd, tot zijn zoon Louis XVI aan de macht kwam en haar prompt verbande.

Afleveringen Seizoen 1 (2022)

1. 1. La Gifle

31 oktober 2022 (52 minuten)

2. 2. Reines Rivales

31 oktober 2022 (57 minuten)

3. 3. Le Choix d'une Princesse

7 november 2022 (56 minuten)

4. 4. Reine de France

7 november 2022 (52 minuten)

5. 5. Reine Rebelle

14 november 2022 (52 minuten)

6. 6. Deus ex Machina

14 november 2022 (54 minuten)

7. 7. L'Autrichienne

21 november 2022 (49 minuten)

8. 8. Reine de Coeur

21 november 2022 (53 minuten)

avatar van Black Math

Black Math

Een serie gebaseerd op het leven van Marie Antoinette, die voor zover ik het zie behoorlijk waarheidsgetrouw is. Kennelijk komt er nog een seizoen, want de serie eindigt voordat de revolutie uitbreekt. We zien hoe Marie Antoinette aankomt in Frankrijk, haar plaats in het hof moet veroveren, koningin wordt, worstelt met een seksloos huwelijk en onderdeel is van de hofintriges, waarbij de makers niet haar karakterfouten proberen te verhullen. Qua plot moeten we het dus met name hebben van vertellen van de geschiedenis en het drama van de hofintriges, verder is er niet bepaald een grote boodschap.

Visueel is de serie in ieder geval zeer verzorgd. De kostuums zijn schitterend en het camerawerk is meer dan degelijk. Niet het meest kunstzinnig, maar zeker veel meer dan simpel registreren. 3*.