• 9.381.118 stemmen

Les Papillons Noirs - Seizoen 1 (2022)

Alternatieve titel: Black Butterflies

Afleveringen: 6

Speelduur: 5 uur en 21 minuten

Ontwikkeld door: Bruno Merle en Olivier Abbou

Met: Nicolas Duvauchelle, Niels Arestrup en Axel Granberger

Oorsprong: Frankrijk

Datum van release: donderdag 22 september 2022

Eerst uitgezonden op: ARTE France (Frankrijk)

• Netflix Bekijk seizoen 1 via Netflix
  • Google Play Niet beschikbaar op Ziggo

Plot Les Papillons Noirs

De veertigjarige, sombere romanschrijver Adrien, die bekend staat als 'Moody' door zijn gemoedtoestand, heeft slechts eenmalig succes gehad met een roman. Hierna heeft hij onafgebroken 'writer's block' gehad; hij heeft dus zeer weinig inspiratie voor zijn tweede boek. Hij stemt ermee in 'ghost writer' te worden, en zo memoires te schrijven voor een ongeneeslijk zieke, stervende man, die hem alles verteld over zijn leven. Zo wordt Adrien deel van diens bloederige verleden.

Afleveringen Seizoen 1 (2022)

1. Aflevering 1

22 september 2022 (1 uur)

Adrien zit vast in een creatieve impasse en aanvaardt een ghostwritingopdracht van een oudere man, Albert, die het verhaal wil schrijven van zijn eeuwige liefde, Solange.

2. Aflevering 2

22 september 2022 (55 minuten)

Nora lekt het manuscript van Adrien aan zijn uitgever. In de jaren 70 brengen Albert en Solange bloedige zomers door aan de Franse Rivièra.

3. Aflevering 3

22 september 2022 (49 minuten)

Carrel ontdekt een vernietigende aanwijzing in de zaak Powell. De relatie tussen Adrien en Nora wordt steeds slechter en Adrien maakt kennis met de vrienden van Albert.

4. Aflevering 4

29 september 2022 (58 minuten)

Albert herinnert zich een bijzonder voorval en een moeilijke periode met Solange. Adrien vervalt in oude gewoonten. Mathilde onderzoekt de verdwijning van Carrel.

5. Aflevering 5

29 september 2022 (45 minuten)

Nadat hij de link tussen Albert en Nastya heeft ontdekt, eist Adrien dat ze het boek afmaken. Hij verwacht echter niet dat hij er zelf deel van uitmaakt.

6. Aflevering 6

29 september 2022 (54 minuten)

Eén jaar later leidt een ooggetuigenverslag Adrien terug naar Brussel, op zoek naar de waarheid. Mathildes zoektocht naar Carrel loopt ten einde...

avatar van mikey

mikey

semi-sleazy eurotrash (je hebt vast wel erger gezien, vroeger dan) over een schrijver Mody die bij een ouwe knakker Albert op bezoek komt, die zijn levensverhaal verteld. Een verhaal van een seriemoordenaar die tijdens de disco periode de cote d'azur onveilig maakte samen met zijn toenmalige maar zeer hete chickie Solange. Eerst lokt Solange een verkrachting uit en wanneer dat dan plaatsvindt, penetreert Albert op zijn beurt een schaar in zijn rug. Dus dat zit wel snor zou je zeggen echter je heb nog een boel PLOTTWISTS voor de boeg. Veel 70's disco onzin, veel bloed, moord, bloot Dat zijn de leukere stukken. Vervelender is Mody die wel erg macho en mannelijk moet overkomen. En constant extreem emotioneel is over van alles en nog wat om vervolgens weer de fles te pakken. Respect ouwe. Zijn vrouw is wel yummy btw .

avatar van Yalcini

Yalcini

In ieder geval is deze serie beslist intelligenter en op een interessanter manier duister dan het gemiddelde Netflix-product met vergelijkbare stof. Je zou wel kunnen verzuchten: zijn we nu zo langzamerhand klaar met al die seriemoordenaars?

avatar van Joy4ever

Joy4ever

Prima serie! Met inderdaad een aantal fijne plot twists. Ik heb me er goed mee vermaakt. En oef, wat een lekkere meid is de rossige Solange. Wie is trouwens de blonde Solange? Wellicht heb ik iets gemist maar haar rol begreep ik niet. Ook mooi hoe het tijdsbeeld wordt weergegeven.

Joy4ever schreef:

De blonde Solange werd gespeeld door Lola Creton. (Google is je beste vriend).

Ginger Solange was de fictie versie, blonde solange/catherine de ware versie.

avatar van festen

festen

De eerste Solange wat mooi die andere Solange was dat zeker niet dus hoe kon zij de mannen verleiden? BIZAR

En is die ouwe ook gevonden in zijn bed?

Zonde van mijn tijd weer.

avatar van lang pee

lang pee

Vond dit echt een heerlijke serie die zich o.a afspeelde in de fantastische jaren 70 toen men nog zeer mooie originele dingen maakte zoals prachtige wagens en er was nog geen storende smartphone en dorpen vol appartementsblokken. Het betere Netflix werk vind ik...

avatar van Bottleneck

Bottleneck

Zo wat een strakke serie. De saaie thumbnail op Netflix met een grauw mannetje op een bank is misleidend. Blij dat ik het toch eens aanklikte.

Het sfeertje mag er zijn, zowel de (kleurrijke) beelden als de muziek en locaties. Grotendeels interessante personages en een boeiend verhaal, opgetuigd aan de hand van herinneringen aan een reeks bloederige moorden in het zonnige zuiden in de seventies.

De serie heeft dus best een hoop te bieden, zo ook de lijntjes uit het heden en verleden die steeds dichter bij elkaar komen. Uiteindelijk is dat iets té gescript/filmisch (en dan ben ik ook nog eens slecht in onderlinge familiebanden en relaties). Maar oké, het levert enkele verrassingen op.

Lang geleden dat ik zo genoten heb van een vrij onbekende serie. Ik denk Marianne de laatste keer (die wel of niet toevallig ook Frans is).