• 10.595 nieuwsartikelen
 • 161.811 films
 • 10.111 series
 • 29.680 seizoenen
 • 613.413 acteurs
 • 192.975 gebruikers
 • 8.968.310 stemmen
Avatar
 
banner banner

The Watcher - Seizoen 1 (2022)

3,09 168 stemmen

Show titel: The Watcher

IMDb beoordeling: 6,5 (78.380)

Afleveringen: 7

Speelduur: 5 uur en 32 minuten

Ontwikkeld door: Ian Brennan en Ryan Murphy

Met: Naomi Watts, Bobby Cannavale en Mia Farrow

Oorsprong: Verenigde Staten

Datum van release: donderdag 13 oktober 2022

Eerst uitgezonden op: Netflix (Nederland)

 • On Demand:

 • Netflix Bekijk seizoen 1 via Netflix
 • Pathé thuis Niet beschikbaar op Pathé Thuis
 • Videoland Niet beschikbaar op Videoland
 • Amazon Prime Niet beschikbaar op Amazon Prime
 • Disney+ Niet beschikbaar op Disney+
 • Google Play Niet beschikbaar op Google Play
 • Google Play Niet beschikbaar op Ziggo

Plot The Watcher

Het getrouwde stel Dean en Nora Brannock verhuist samen met hun twee kinderen naar wat hun droomhuis in de buitenwijken van New Jersey moet zijn. Al snel blijkt het echter een levende hel te worden. Ze beginnen onheilspellende brieven te ontvangen van iemand die zichzelf "The Watcher" noemt. Dit blijkt nog maar het begin te zijn als de sinistere geheimen van de buurt naar buiten komen.

Afleveringen Seizoen 1 (2022)

 1. 1. Welcome, Friends

  13 oktober 2022 (46 minuten)

  Kort nadat de familie Brannock in een droomhuis is gaan wonen, ontvangen de gezinsleden een dreigbrief van een mysterieuze afzender en lijden ze een onverwacht verlies.

 2. 2. Blood Sacrifice

  13 oktober 2022 (50 minuten)

  Dean huurt een privédetective in en spreekt met een voormalige huiseigenaar die nog steeds geschokt is door wat hij heeft meegemaakt. Nora en de kinderen verhuizen naar een motel.

 3. 3. Götterdämmerung

  13 oktober 2022 (47 minuten)

  De groep verdachten wordt kleiner na een tragedie in de buurt. Karen biedt Nora een uitweg. Een vreemde bezoeker vertelt Dean over de Vierde Volte.

 4. 4. Someone to Watch over Me

  13 oktober 2022 (44 minuten)

  Terwijl Dean dieper graaft in de geschiedenis van het huis, ontdekt Theodora de verontrustende gebruikersnaam van Dakota en komt de geheime relatie van Ellie aan het licht.

 5. 5. Occam's Razor

  13 oktober 2022 (49 minuten)

  Nora denkt dat Dean de brieven heeft geschreven om haar tot verkoop aan te zetten, maar een DNA-test levert verrassende resultaten op. Werklieden ontdekken iets in de kelder.

 6. 6. The Gloaming

  13 oktober 2022 (44 minuten)

  Dean en Nora vinden een verborgen kamer die tekenen vertoont van bewoning. Theodora heeft intrigerende informatie over Roger Kaplan. Het gezin neemt een noodlottige beslissing.

 7. 7. Haunting

  13 oktober 2022 (52 minuten)

  Nora vindt dat Dean vooruit moet kijken, maar het verleden blijft hem achtervolgen. Een schokkende bekentenis laat een rare smaak na. In het huis blijven scherpe ogen kijken.

Reviews & comments

zoeken in:
avatar van Bubblez

Bubblez

 • 1901 berichten
 • 2251 stemmen

frans123 schreef:

Is er ooit een vervolg gekomen??

Daar is deze site handig voor hè...

Er zijn vier seizoenen gekomen en is daarmee afgerond.


avatar van frans123

frans123

 • 3811 berichten
 • 991 stemmen

Bubblez schreef:

(quote)

Daar is deze site handig voor hè...

Er zijn vier seizoenen gekomen en is daarmee afgerond.

ZOOOOOOOOO op Netflix ook??


avatar van Hodepine

Hodepine

 • 13 berichten
 • 87 stemmen

Het verhaal is wel spannend, maar de meeste personages zijn behoorlijk karikaturaal en ongeloofwaardig neergezet. De enige die mij overtuigd heeft is Naomi Watts. Ik bleef wel doorkijken maar vond het meer een tussendoortje dan een topserie.


avatar van Bxian32

Bxian32

 • 473 berichten
 • 275 stemmen

Zonde, mooi concept en er lopen een aantal goede acteurs/actrices tussen. Echter lukt het de hoofdrolspeler (de vader) gewoon om meer sympathie voor de weirdo's te krijgen dan voor het gezin. Ook een bizar slechte acteur moet ik zeggen. Intussen alles gezien. Wat een teleurstelling. Vanaf het begin bijna wist ik al dat die makelaar de slechte was. Lag er duimendik bovenop. Maar nee, dat mag niet alle oplossingen geven dus voordat dat bekend wordt eerst maar even die detective nog een red herring erin laten gooien. Dan bouw je iets met 6 aflevering op om in de 7de aflevering eigenlijk nergens antwoorden op te geven. Niet mis met een open einde maar niet bij een verhaal dat nu net over het vinden van een oplossing gaat. Zo kan ik ook een serie in elkaar draaien. Zwaar teleurstellend dus en zonde van je tijd dit........


avatar van Bxian32

Bxian32

 • 473 berichten
 • 275 stemmen

mikey schreef:

Inmiddels afgezien. Middelmatig tv-werk over een oud huis en de gelukkige nieuwe bewoners ervan die het huis fantastisch vinden. Helaas zijn ze niet de enigen. De afgunstigen beginnen een treitercampagne die het gezin tot wanhoop drijft. Niet dat ze er naar gedragen, overigens.

Home-invasion liefhebber en hiders inda house fanaten kunnen hier misschien wel wat lol aan beleven in de verste verte. Echter die thriller/horror elementen zijn bijzonder schaars. Verwacht eerder een voortdurende detective met talloze malloten die er misschien wel/niet creepy zijn. Wat ik hier voornamelijk mis is het effect dat een creepy huis kan hebben in film, zoals in Psycho, Halloween of Open House. Er kwam totaal geen dreiging vanuit.

De vader die een ongezonde interesse begint te ontwikkelen voor zijn tienerdochter en daarmee zijn carrière op het spel zet. De moeder die wel een glaasje lust en telkens haar kroost naar boven stuurt als er weer herrie is in de keuken, blijkt intussen de best betaalde pottenbakker van NYC. Niet dat je haar ziet werken. Waar bakte ze die vazen in vredesnaam en wanneer? Zo zijn er meer vragen, bijvoorbeeld, als je zo nodig bang moet zijn voor post EN je hangt je huis vol met camera's, waarom niet eentje op de brievenbus gericht? Waarom koop je geen doberman en een rottweiler? Als dat te ver gaat, misschien een teckel en een collie. Je hebt misschien een rothond in huis maar liever dat dan een intruder toch?

Wat toch wel een beetje bijzonder is aan de serie is dat geen een vraag is beantwoord: wie was het meisje met de paardenstaartjes? wie is die john? Wat is nou het motief van de onbekende home-invader? Wat doet Mia Farrow in deze serie? waarom hang je een camera in the master bedroom en geef je footage aan je tiener-beveiliger? Niets is beantwoord! Sommigen vinden dat cool, maar ik hou wel van een afgerond verhaal met een beetje logica. Misschien wat ouderwets van me.

Haha, vooral wat je zegt: "wat doet Mia Farrow in deze serie". Verder ben ik het 100% met je eens.......


avatar van gi4nt

gi4nt

 • 51 berichten
 • 78 stemmen

Bedroevend slecht. Met name het acteerwerk. Het enige sterke acteerwerk kwam m. i. van Noma Dumezweni.

De serie begint aardig en het greep me dusdanig dat ik door bleef kijken. Tot ik merkte dat het weer zo’n duizend in een doos concept is met steeds wisselende verdachten en motieven. om vervolgens compleet gedesillusioneerd achter te blijven. En nee, zeker niet alles hoeft te worden uitgelegd, maar in dit geval is het gewoon een makkelijk einde om alle losse eindjes maar niet aan elkaar te hoeven te knopen. Had het dan bij de uitleg van de detective gehouden.


avatar van AmazingPP

AmazingPP

 • 2462 berichten
 • 1809 stemmen

Tegenvaller. En dat is dan de eerste keer dat een serie van Ryan Murphy mij tegenvalt. Tuurlijk: het acteerwerk is prima in orde, maar dan houdt het ook wel op. Het is zo'n serie van: we gooien een stel weirdos erin en dan wordt het vanzelf mysterieus. Zeven afleveringen van ruim vijftig minuten hadden ook verteld kunnen worden in anderhalf uur. Onwaarschijnlijk en vaag. Niet mijn ding.


avatar van thomzi50

thomzi50

 • 1967 berichten
 • 2389 stemmen

Tja. Ik heb me stiekem nog best vermaakt met deze serie, maar kan me eigenlijk ook vinden in veel (zo niet alle) kritiekpunten hierboven. Het script rammelt. Heel veel wordt niet goed uitgewerkt of is volstrekt onwaarschijnlijk, of allebei. De cast presteert erg wisselend. Watts vond ik sterk, Dumezweni ook; Cannavale vond ik vreselijk. Door de overzichtelijke premisse - wat is er gebeurd, hoe zit het? - keek ik het wel met enig genoegen door op dode momenten, het was soms best spannend, het zag er aardig uit, het keek allemaal lekker weg. Maar nee, het lost al met al heel weinig in. De slotaflevering vond ik ook de zwakste.


avatar van pierre18

pierre18

 • 690 berichten
 • 570 stemmen

Wat is het toch met die Amerikaanse vrouwen waar ik me zo vreselijk aan kan ergeren. Ook hier weer ene Nora, die vaak kruipt in de rol van slachtoffer, dan weer in de rol van moeder die de kinderen laat weten dat alles koek en ei is, terwijl de boel in de fik staat, of haar vent voot van alles beschuldigt omdat zij een filmpje ziet van dat hij zogenaamd vreemd is gegaan. Terwijl ze verder gewoon ziet dat hij slaapt waar de serie goed startte, verzandt het later in een opeenstapeling van karikaturen, waar alleen de rol van Dakota lang stand houdt. Daarom is het uiteindelijk een middelmatige serie geworden. Jammer.


avatar van The Oceanic Six

The Oceanic Six

 • 59036 berichten
 • 3910 stemmen

Dit was toch wel een aflevering of 5, 6 bijzonder spannend en boeiend, met de vragen wat er nu precies aan de hand was en vooral wie er nou verantwoordelijk waren. Het hele buurtje zit vol malloten, dus je verdenkt iedereen. Het maakte de serie ook soms wat lastig te kijken, want eigenlijk nam ik op de kinderen na niemand voor onschuldig aan, niet pa en ma, niet de makelaar en zeker niet de detective. Het had van alles kunnen zijn, van een sekte tot een persoonlijke vendetta, maar eigenlijk is het bijzonder teleurstellend dat er op veel vragen geen antwoorden komen en dat de serie in de slotminuten doodleuk even komt melden dat de Watcher nooit officieel is ontmaskerd. Ja jezus, daar kijk je toch voor? Dan had je dit net zo goed kunnen behandelen in een andere Netflix-serie, Unsolved Mysteries. Toch geef ik een ruime voldoende, want ik vond het tot pakweg aflevering 7 erg lekker wegkijken.

3,5*


avatar van Mysterie-schrijver

Mysterie-schrijver

 • 220 berichten
 • 447 stemmen

Is dat gevloek nou weer nodig? De hele tijd dat f*ck begint me op mijn zenuwen te werken en het maakt het verhaal er echt niet beter op.


avatar van Jimske

Jimske

 • 219 berichten
 • 445 stemmen

ai ai, begint nog redelijk mysterieus maar ja dan gaat het volledig mis tegen het einde. Die domme plot twists zijn een aanslag op onze intelligentie. Die makelaar was ook erg slecht. en die weirdos in de buurt waren tenenkrommend slecht in hun rol en het verhaal raakte kant noch wal met vele plotgaten en situaties die ze niet verder uitdiepen waardoor je gefrustreerd achter blijft. 2* enkel voor het begin


De serie kent een sterk begin, de eerste vier afleveringen zat ik op het puntje van mijn stoel. Daarna veranderd de thriller sfeer (met in een paar scenes een horror randje) meer in een detective en dat vond ik erg jammer en haalt nmi. alle spanning eruit. Je kijkt hem dan nog wel af omdat je gewoon heel benieuwd bent wie erachter zit maar de echte spanning is weg.

Desondanks wel vermaakt en daarom zou ik deze gewoon aanraden als fijn tussendoortje maar er had zeker meer ingezeten.


Gast

 • berichten
 • stemmen

Let op: In verband met copyright is het op TvMeter.nl niet toegestaan om de inhoud van externe websites over te nemen, ook niet met bronvermelding. Je mag natuurlijk wel een link naar een externe pagina plaatsen, samen met je eigen beschrijving of eventueel de eerste alinea van de tekst. Je krijgt deze waarschuwing omdat het er op lijkt dat je een lange tekst hebt geplakt in je bericht.

* denotes required fields.

Let op! Je gebruikersnaam is voor iedereen zichtbaar, en kun je later niet meer aanpassen.

* denotes required fields.