• 9.382.153 stemmen

The Watcher - Seizoen 1 (2022)

Show titel: The Watcher

Afleveringen: 7

Speelduur: 5 uur en 32 minuten

Ontwikkeld door: Ian Brennan en Ryan Murphy

Met: Naomi Watts, Bobby Cannavale en Mia Farrow

Datum van release: donderdag 13 oktober 2022

Eerst uitgezonden op: Netflix (Nederland)

• Netflix Bekijk seizoen 1 via Netflix
  • Google Play Niet beschikbaar op Ziggo

Plot The Watcher

Het getrouwde stel Dean en Nora Brannock verhuist samen met hun twee kinderen naar wat hun droomhuis in de buitenwijken van New Jersey moet zijn. Al snel blijkt het echter een levende hel te worden. Ze beginnen onheilspellende brieven te ontvangen van iemand die zichzelf "The Watcher" noemt. Dit blijkt nog maar het begin te zijn als de sinistere geheimen van de buurt naar buiten komen.

Afleveringen Seizoen 1 (2022)

1. 1. Welcome, Friends

13 oktober 2022 (46 minuten)

Kort nadat de familie Brannock in een droomhuis is gaan wonen, ontvangen de gezinsleden een dreigbrief van een mysterieuze afzender en lijden ze een onverwacht verlies.

2. 2. Blood Sacrifice

13 oktober 2022 (50 minuten)

Dean huurt een privédetective in en spreekt met een voormalige huiseigenaar die nog steeds geschokt is door wat hij heeft meegemaakt. Nora en de kinderen verhuizen naar een motel.

3. 3. Götterdämmerung

13 oktober 2022 (47 minuten)

De groep verdachten wordt kleiner na een tragedie in de buurt. Karen biedt Nora een uitweg. Een vreemde bezoeker vertelt Dean over de Vierde Volte.

4. 4. Someone to Watch over Me

13 oktober 2022 (44 minuten)

Terwijl Dean dieper graaft in de geschiedenis van het huis, ontdekt Theodora de verontrustende gebruikersnaam van Dakota en komt de geheime relatie van Ellie aan het licht.

5. 5. Occam's Razor

13 oktober 2022 (49 minuten)

Nora denkt dat Dean de brieven heeft geschreven om haar tot verkoop aan te zetten, maar een DNA-test levert verrassende resultaten op. Werklieden ontdekken iets in de kelder.

6. 6. The Gloaming

13 oktober 2022 (44 minuten)

Dean en Nora vinden een verborgen kamer die tekenen vertoont van bewoning. Theodora heeft intrigerende informatie over Roger Kaplan. Het gezin neemt een noodlottige beslissing.

7. 7. Haunting

13 oktober 2022 (52 minuten)

Nora vindt dat Dean vooruit moet kijken, maar het verleden blijft hem achtervolgen. Een schokkende bekentenis laat een rare smaak na. In het huis blijven scherpe ogen kijken.

avatar van Joy4ever

Joy4ever

Naomi Watts! Deze gaat op het lijstje. Vanaf 13 oktober op Netflix.

avatar van mikey

Zit op afl. 4

Voor een gezellig insluipfeestje kan je beter Someone is watching me! van Carpenter opzetten. Die 10x zo eng is en 10x zo efficient. Maar toch zeker als inspiratiebron heeft gediend.

Serie heeft de bekende akelige symptomen van deze binge-tijd: langgerekt gedoe en herhalingen van zetten om van een zeer simpel gegeven, clichématig doch leuk, een heuse serie te kleien. Bijvoorbeeld: een permanent opwaartse stroom aan red herrings. Telkens dezelfde gesprekken.

Het schijnt een waargebeurd verhaal te zijn. Misschien is dit geïnspireerd op een krantenknipsel, maar waargebeurd?... een afgezaagde marketingtruuk. Serie is trouwens bijzonder gefocust op impotentie, elke alcoholische dame is tot zover wel eens begonnen over de slappe L van haar man.

Wederom een matig nutflix product, een streamingsdienst die ik telkens vergeet op te zeggen.

avatar van UmbraVitae

UmbraVitae

Zeer fijne en boeiende serie, in 2 keer uitgekeken. Cast deed het ook geweldig. Heerlijk, die vraagtekens waar je mee blijft zitten.

avatar van mikey

mikey

Inmiddels afgezien. Middelmatig tv-werk over een oud huis en de gelukkige nieuwe bewoners ervan die het huis fantastisch vinden. Helaas zijn ze niet de enigen. De afgunstigen beginnen een treitercampagne die het gezin tot wanhoop drijft. Niet dat ze er naar gedragen, overigens.

Home-invasion liefhebber en hiders inda house fanaten kunnen hier misschien wel wat lol aan beleven in de verste verte. Echter die thriller/horror elementen zijn bijzonder schaars. Verwacht eerder een voortdurende detective met talloze malloten die er misschien wel/niet creepy zijn. Wat ik hier voornamelijk mis is het effect dat een creepy huis kan hebben in film, zoals in Psycho, Halloween of Open House. Er kwam totaal geen dreiging vanuit.

De vader die een ongezonde interesse begint te ontwikkelen voor zijn tienerdochter en daarmee zijn carrière op het spel zet. De moeder die wel een glaasje lust en telkens haar kroost naar boven stuurt als er weer herrie is in de keuken, blijkt intussen de best betaalde pottenbakker van NYC. Niet dat je haar ziet werken. Waar bakte ze die vazen in vredesnaam en wanneer? Zo zijn er meer vragen, bijvoorbeeld, als je zo nodig bang moet zijn voor post EN je hangt je huis vol met camera's, waarom niet eentje op de brievenbus gericht? Waarom koop je geen doberman en een rottweiler? Als dat te ver gaat, misschien een teckel en een collie. Je hebt misschien een rothond in huis maar liever dat dan een intruder toch?

Wat toch wel een beetje bijzonder is aan de serie is dat geen een vraag is beantwoord: wie was het meisje met de paardenstaartjes? wie is die john? Wat is nou het motief van de onbekende home-invader? Wat doet Mia Farrow in deze serie? waarom hang je een camera in the master bedroom en geef je footage aan je tiener-beveiliger? Niets is beantwoord! Sommigen vinden dat cool, maar ik hou wel van een afgerond verhaal met een beetje logica. Misschien wat ouderwets van me.

avatar van mcdaktari

mcdaktari

Wat een te gek goeie serie dit zeg. En ook nog een hele leuke cast ook. Ik hoop alleen niet dat er weer een reeks seizoenen achteraan komen.

avatar van trinco

trinco

Nou, de eerste indruk: zucht, daar gaan we weer.

Getrouwd stelletje dat na jaren nog steeds verschrikkelijk 'in love' is, puberende tienerdochter, klein broertje met een raar huisdier, 2 vrouwen die beste vriendinnen worden en elkaar alles vertellen....

Alle cliché's worden weer uit de kast getrokken.

Zal het nog maar even het voordeel van de twijfel geven.

avatar van Jeetje

Jeetje

Geweldige serie, in één ruk uitgekeken, ik houd ook van waargebeurd.

Weinig (geen) horror overigens, houd ik ook niet van.

avatar van Kriskros

Kriskros

Ik vind het jammer dat er gezegd wordt gebaseerd op waargebeurde feiten. 1% is waar de rest is fictie. Hebben maar zeer kort daar gewoond omdat de vrouw haar niet veilig voelde door de brieven, er is nooit iemand in het huis geweest, de moord op 4 is op dat adres niet gebeurd, was ergens anders in dat dorp veel vroeger gebeurd. 2 overburen zijn niet vermoord geweest, er waren geen tunnels,... Ze hebben nooit contact gehad met die John Graff dewelke in het echt John List noemt...

avatar van Svenniboyke

Svenniboyke

Behoorlijk saai.

Had hier veel meer van verwacht.

Het keek wel lekker weg, maar meer was het ook niet..
Rare acties en uiteindelijk geen clou. Wie was nu die Bill Webster?
Wel leuk om Mia Farrow weer eens te zien, ze was weer heerlijk Rosemary's baby

Wat ik het mooiste vond, was de muziek bij de aftiteling, echt zo'n jaren '80 sfeertje.
Verder vind ik mij erg in de post van mikey.

avatar van john mcclane 2

john mcclane 2

The Watcher is a series about how it feels when nothing makes sense anymore. Regardless of where you live, we’ve all been there.

Las ik in een recensie . En een enige twin peaks vibes ….count me in .

avatar van hatebreeder

hatebreeder

Goede serie die een tikkeltje mysterieus is.

avatar van lang pee

lang pee

Zeer originele serie. Gezin verhuisd van de grote stad naar het platteland of een voorstad om een ander leven te krijgen maar er gebeuren allerlei rare dingen in hun nieuwe woonst. Dit heb ik zo ongeveer 100 keer gezien en dit was zeker niet bij de beste "au contraire". De enige keer dat ze mij hebben doen schrikken was toen de actrice Jennifer Coolidge in beeld kwam, geen topjob van haar plastische chirurg zou ik zeggen. Ik vond deze serie eerder vervelend en natuurlijk doet Watts haar ding, maar er waren ook enkele niet al te sterke acteerprestaties...

avatar van stinissen

stinissen (crew series)

Eerste afleveringen waren meer dan ok en best intrigerend maar de laatste drie afleveringen werden minder en minder voorral 6 en 7 waren rond uit zeer ongeloofwaardig en je mag gerust zeggen slecht.

avatar van karilem

karilem

Spannende serie... Goed gemaakt.

avatar van Volture

Volture

Ik geef deze serie 3 sterren.

Puur omdat de serie super goed en spannend begon werd het der mate steeds minder.

Had er veel meer van verwacht. Dit had in mijn optiek ook een 2u lange drama film mogen zijn, in plaats van een serie die ongeveer 350 minuten duurt.

avatar van princesspeach

princesspeach

Niceeeee. In een ruk uitgekeken. Laatste twee episodes zijn wat minder maar ach, drukt de pret niet. Zeker een aanrader!

avatar van charmie

charmie

De laatste tekst was nogal ontmoedigend. Wanneer ik dat vooraf geweten had, was ik er helemaal niet aan begonnen.

avatar van Yalcini

Yalcini

Natuurlijk is het waar: een aardige opeenstapeling van clichés van dit genre. Toch vind ik deze serie nog wel het aankijken waard. Er wordt goed geacteerd. Amerikanen regisseren kinderen ook steeds beter. Vroeger vond ik dat vaak bedroevend vergeleken met de Engelsen, maar er is beslist verbetering.

avatar van Bubblez

Bubblez

• 2060 berichten

Ik vond het onbevredigend en dat vind ik teleurstellend. De eerste vier afleveringen waren sterk, maar daarna zakt het in door de vele verdachten, twists en niet kloppende zaken. Ik houd best van mysterie, maar hier zitten gewoon gaten in, al eerder door alain benoemd. Erg jammer van deze op het eerste oog, supersterke serie.

mikey

Moet dan alles worden verklaard?

De hobyyclub van oude huizen obsessievelingen was toch een aardig expliciete uitleg. Ze hadden toegang via die tunnels.

Bij een Lynch film hoef je toch ook geen panklaar antwoord.

THE WATCHER Netflix Ending Explained - YouTube

avatar van Rimmshot

Rimmshot

Nee,veel van verwacht,maar kon het totaal niet waar maken. Komt totaal niet over als een waar gebeurd iets. B film achtig. Vond het persoonlijk erg slecht.

avatar van Joy4ever

Joy4ever

Tsja, het begon nochtans vrij aardig. Met name leuk door de jumpscares. Maar halverwege de serie begint het verhaal al aardig te ontsporen om in de slotaflevering de kijker vervolgens compleet gedesillusioneerd achter te laten. Niet vervelend om naar te hebben gekeken (Naomi Watts ♥️) maar de hype, zover die er is, niet waard.

avatar van nightbreed

nightbreed

Kijkt lekker weg, maar het verhaal gaat wel als een nachtkaars uit. Het einde is helaas een grote teleurstelling. Ook waren de personages een beetje te veel 'over the top'. Had allemaal wat subtieler en geloofwaardiger gekund.

avatar van Partyboooi

Partyboooi

4 afleveringen gekeken en waar het wel goed begon, kabbelt het naar een onrealistisch geheel. Daarom ook niet afgekeken, kan wel raden wat de clue gaat zijn .... (overigens heb ik gelezen waar de serie op gebaseerd is en dat is 10% van wat er gebruikt wordt in de serie) Naomi Watts wordt er ook niet knapper op overigens, acteerwerk was sowieso niet echt bijster goed.

Neem een klef Amerikaans gezin, een vrachtlading aan de overbekende clichés, 1 of ander spookhuis of wat het mag zijn en je hebt het zoveelste politiek correcte onbenullige Netflix geneuzel. Het Kleine Huis op de Prairie boeit nog meer. Nee, dit laten we links liggen.

mikey schreef:

Zit op afl. 4

De serie is weggeblazen door professionele critici. Ook Rotten Tomaatjes scoort 2* dacht ik....Mijn zoon ging uit zijn dak...

7 delen over hetzelfde...wat een zit. Veel series zakken na 3-4 delen weg, op een uitzondering na; The Bridge , Queen of the South, en "" een man en zijn vrouw werken met witwassen voor de Z Amerikaanse maffia "...erg goed, vooral de acteurs!!!... weet de titel alleen niet meer .

Volture schreef:

Ik geef deze serie 3 sterren.

ik heb de serie niet gezien ,maar dacht daar ook aan ; een dikke 2 uur is krachtiger dan 7 delen. Onontkoombaar dat het na 3 delen weg zakt. "'Men kent het wel nu...

avatar van Bubblez

Bubblez

• 2060 berichten

frans123 schreef:

... een man en zijn vrouw werken met witwassen voor de Z Amerikaanse maffia "...erg goed, vooral de acteurs!!!... weet de titel alleen niet meer .

Ozark

Bubblez schreef:

Ozark

JAAAAAAAAA . Kanjer van een serie. Goed verhaal. Erg goede geloofwaardige acteurs vooral. Is er ooit een vervolg gekomen??