• 9.378.924 stemmen

Pak de Macht - Seizoen 2 (2022)

- Nog geen stemmen

Show titel: Pak de Macht

Afleveringen: 6

Speelduur: 4 uur en 09 minuten

Ontwikkeld door: Marije de Roode, Gerke Nauta en Sterre Twaalfhoven

Met: Tim Hofman

Oorsprong: Nederland

Datum van release: zondag 28 augustus 2022

Eerst uitgezonden op: NPO 3 (Nederland)

• Google Play Niet beschikbaar op Ziggo

Plot Pak de Macht

Machtssystemen en mensen met macht worden besproken. Wie trekken immers achter de schermen aan de touwtjes van de samenleving? Wie draaien aan de knoppen zonder dat jij het weet? En waarom kennen we die mensen eigenlijk niet? Anonieme, ontzichtbare machthebbers die achter de schermen de samenleving sturen en ongestoord problemen maken, worden ontmaskerd, en door Tim Hofman in de spotlight gezet. Hij legt de problemen uit middels vlammende betogen, explainers vol visuele effecten, en natuurlijk door verhaal halen bij de machthebbers zelf.

Afleveringen Seizoen 2 (2022)

1. 1. Schiphol en Stufi

28 augustus 2022 (41 minuten)

Tim Hofman onderzoekt en confronteert de machtige mensen en bedrijven van onze samenleving. Wat als we onze studiefinancieringsschuld niet zouden terugbetalen? En er zijn veel mensen die last hebben van Schiphol, maar Schiphol lijkt niet te stoppen. Tim gaat verhaal halen bij CEO Dick Benschop.

2. 2. Aandeelhouders en Coke

4 september 2022 (40 minuten)

Tim Hofman onderzoekt en confronteert de machtige mensen en bedrijven van onze samenleving. Wat als iedereen zou stoppen met coke gebruiken? En het gaat slecht met de economie en onze levens worden duurder, maar aandeelhouders krijgen nog steeds enorme winstuitkeringen. Tim neemt dit systeem onder de loep.

3. 3. Politieke Lobby en Stelen

11 september 2022 (43 minuten)

Tim Hofman onderzoekt en confronteert de machtige mensen en bedrijven van onze samenleving. Wat als mensen die niet meer rond kunnen komen in de winkel gaan halen wat ze nodig hebben zonder te betalen? En lobbyisten zijn vaak onzichtbaar en wij als publiek hebben weinig invloed. Tim legt uit hoe de politieke lobby werkt, welke mensen dit doen en voor welke discutabele zaken er allemaal gelobbyd wordt in Nederland.

4. 4. Projectontwikkelaars en Roken

18 september 2022 (42 minuten)

Tim Hofman onderzoekt en confronteert de machtige mensen en bedrijven van onze samenleving. Wat als we allemaal stoppen met roken? En er is een enorme woningnood. Toch zijn er projectontwikkelaars die hun grond jaren onbebouwd laten in de hoop dat die meer geld waard wordt. Terwijl daar soms wel plek is voor tienduizenden huizen.

5. 5. Qatar en Anticonceptiekloof

25 september 2022 (41 minuten)

Tim Hofman onderzoekt en confronteert de machtige mensen en bedrijven van onze samenleving. Waarom bestaat de anticonceptiepil voor mannen nog steeds niet, terwijl er al jaren berichten zijn dat 'hij er bijna is'? En honderdduizenden arbeidsimmigranten hebben ter voorbereiding op het WK Voetbal in Qatar gewerkt onder erbarmelijke omstandigheden. Hierbij zijn 6500 mensen om het leven gekomen. De FIFA en de KNVB negeren deze vorm van moderne slavernij.

6. 6. Mark Rutte en Doodknuffelen

2 oktober 2022 (42 minuten)

Hoe machtig is Mark Rutte, de langstzittende premier van Nederland? We vroegen het hem zelf, zijn antwoord luidde als volgt: 'Nee, ik ben geen machtig man.' Is dat waar? En is het erg? Daarnaast bedenken we een nieuwe strategie tegen onderdrukkende groeperingen: doodknuffelen. Hier kun je zelf ook aan meedoen.

Er zijn bij dit seizoen nog geen berichten geplaatst.