• 9.376.802 stemmen

Criminal Minds: Beyond Borders - Seizoen 1 (2016)

Show titel: Criminal Minds: Beyond Borders

Afleveringen: 13

Speelduur: 11 uur en 55 minuten

Ontwikkeld door: Erica Messer

Met: Gary Sinise, Alana de la Garza en Annie Funke

Datum van release: woensdag 16 maart 2016

Eerst uitgezonden op: CBS (Verenigde Staten)

• Disney+ Bekijk seizoen 1 via Disney+
  • Google Play Niet beschikbaar op Ziggo

Plot Criminal Minds: Beyond Borders

De International Response Unit wordt geleid door Jack Garrett, een doorgewinterde FBI-agent. Zijn team bestaat uit de slimme antropoloog Clara Seger die al veel heeft gereisd, de heldhaftige voormalig militair Matthew Simmons, de briljante technische analist Russ ‘Monty’ Montgomery die meestal bij de betrokken families in Amerika blijft, en de onverschrokken patholoog-anatoom Mae Jarvis. Of het nou gaat om ontvoeringen, moorden of valse beschuldigingen van misdaden, deze agenten zetten alles op alles om misdaden in het buitenland op te lossen en voor de veiligheid van Amerikanen buiten de grenzen te zorgen.

Afleveringen Seizoen 1 (2016)

1. 1. The Harmful One

16 maart 2016 (55 minuten)

Wanneer drie Amerikaanse vrijwilligers vermist worden tijdens hun verblijf in Bangkok, reizen Garrett en zijn eenheid naar Thailand. Eenmaal daar helpt, voormalig collega en cultureel antropologe Clara Seger hun om bewijsmateriaal te verzamelen, die leiden naar de dader, voordat een storm alles dreigt weg te spoelen.

2. 2. Harvested

23 maart 2016 (55 minuten)

Een Amerikaan woont een festival in Mumbai bij. Als hij wakker word mist hij een nier en zijn vriend is weg. Het onderzoek leidt Garrett en zijn team naar een verdachte. De dader doet aan meer dan alleen de handel in organen op de zwarte markt.

3. 3. Denial

30 maart 2016 (55 minuten)

Het team reist naar Caïro om te ontdekken wie erachter de gasaanval op een Egyptisch - Amerikaan zit en de verdwijning van het slachtoffer zijn vriend.

4. 4. Whispering Death

6 april 2016 (55 minuten)

Het team gaat naar Japan om de plaatselijke wetshandhavers te assisteren met een onderzoek naar moorden die eruit zien als zelfmoorden. Ondertussen moedigt Mae, Clara aan om uit te gaan en plezier te hebben.

5. 5. The Lonely Heart

6 april 2016 (55 minuten)

Het International Response Team gaat naar Parijs. Ze moeten opzoek naar een dader die het voorzien heeft op Amerikanen die in de Franse hoofdstad wonen.

6. 6. Love Interrupted

13 april 2016 (55 minuten)

Het International Response Team spoedt zich naar Belize om te zoeken naar een pasgetrouwd paar. Alle aanwijzingen wijzen erop dat het gaat om een gerichte ontvoering.

7. 7. Citizens of the World

20 april 2016 (55 minuten)

Het International Response Team reist naar Marokko. Een gepensioneerd stel uit Idaho is ontvoerd. Ze bezochten het land tijdens een cruise.

8. 8. De Los Inocentes

27 april 2016 (55 minuten)

Als een vrouw en haar gezin vakantie vieren in Mexico, wordt ze het slachtoffer van een smerig spelletje. Het International Response team onderzoekt welke rol haar man in deze zaak heeft.

9. 9. The Matchmaker

4 mei 2016 (55 minuten)

Een Amerikaans meisje neemt de benen naar haar vriendje in Turkije. Maar het International Response team vermoedt dat iemand zich alleen maar voordoet als haar vriend.

10. 10. IQINISO

11 mei 2016 (55 minuten)

Een Amerikaanse student wordt in Johannesburg vermoordt en haar broer is verdwenen. De verdenking valt, voor het International Response Team, op een gang. Tijdens de zaak werkt Jack samen met Ananda Doshi, een profiler met een onorthodoxe manier van onderzoeken.

11. 11. The Ballad of Nick & Kat

11 mei 2016 (55 minuten)

Als er in Cuba op verschillende locaties, Amerikaanse slachtoffers worden gevonden, gaat het International Response Team op het eiland opzoek naar de dader van de moorden.

12. 12. El Toro Bravo

25 mei 2016 (55 minuten)

Tijdens de San Fermínfeesten in Pamplona, worden er een paar oren van een vermiste tourist gevonden. Het International Response Team gaat naar Spanje om de zaak tijdens de jaarlijkse stierenrennen te onderzoeken.

13. 13. Paper Orphans

25 mei 2016 (55 minuten)

Een dochter uit een Amerikaanse familie reist naar Haiti om een kind te adopteren. Maar als zij gekidnapt wordt komt het International Response Team in actie en reist naar het eiland om haar te vinden.

avatar van joolstein

joolstein

Niet dat ik nu op deze Spin-off van een vakkundige maar O zo simpele serie zit te wachten! Maar vanaf woensdag 23 maart wekelijks om 21.25 uur bij Veronica te zien!

avatar van tbouwh

tbouwh

Ik vraag me tevens af of ik hier nu op sta te springen. Ben dan toch meer van de bekende gezichten van het origineel, vermoed ik. Maar wie weet...

avatar van Donkerwoud

Donkerwoud

Vreemd als de acteurs gaan swappen van de ene franchise (CSI) naar de andere franchise (Criminal Minds). Kennelijk een teken dat er echt teveel van dit soort inwisselbare klonen zijn.

avatar van GoodOldJack

GoodOldJack

Ja de melkkoe, werkt naar behoren, nu moet ik zeggen écht slecht vond ik dit niet. Daarvoor waren er hier en daar toch te veel originele vondsten in de afleveringen, de manier waarop ze zijn opgebouwd en zelfs het acteerwerk was ok. Zeker niet top maar ook niet uitermate slecht.