• 9.219.271 stemmen

Show titel: Obi-Wan Kenobi

Genre: Actie / Avontuur

Afleveringen: 6

Speelduur: 4 uur en 20 minuten

Ontwikkeld door: Deborah Chow

Met: Ewan McGregor, Hayden Christensen en Indira Varma

Datum van release: vrijdag 27 mei 2022

Eerst uitgezonden op: Disney+ (Nederland)

• Disney+ Bekijk miniserie via Disney+
  • Google Play Niet beschikbaar op Ziggo

Plot Obi-Wan Kenobi

De serie begint 10 jaar na de dramatische gebeurtenissen van Star Wars: Revenge of the Sith, waar Obi-Wan zijn grootste nederlaag, de ondergang en corruptie van zijn beste vriend en Jedi-leerling, Anakin Skywalker, die de kwaadaardige Sith Lord Darth Vader werd, te maken kreeg. Tatooine - een barre woestijnwereld waar boeren zwoegen in de hitte van twee zonnen terwijl ze zichzelf en hun dierbaren proberen te beschermen tegen de plunderende Tusken Raiders. Een binnenwaterplaneet aan de rand van de beschaafde ruimte. En een onwaarschijnlijke plek om een ondergedoken Jedi-meester te vinden, of een weeskindje op wiens schouders de toekomst van een melkwegstelsel rust.

Afleveringen

1 juni 2022 (45 minuten)

4. 4. Part IV

8 juni 2022 (36 minuten)

5. 5. Part V

15 juni 2022 (40 minuten)

6. 6. Part VI

22 juni 2022 (48 minuten)

avatar van John Barry

John Barry

De 5e aflevering vind ik de beste tot nu toe. Eindelijk lijkt de serie wat meer op stoom te komen.

Er zijn een paar goede scenes met Darth-Vader. Ook mooi hoe ze aantal flashbacks tussen Obi-wan en Anakin in het verhaal hebben verwerkt. Alles omtrent Third Sister vind ik bijzonder oninteressant. Ik snap niet zo goed waarom Vader haar aan het eind van de aflevering laat leven.

John Barry schreef:

Is niet de keuze van Vader, maar van de serieontwikkelaar Deborah Chow voor een plottwist in de finale van aflevering 6 waar Third Sister wellicht een belangrijke rol in kan spelen (tegen Vader).

avatar van The Oceanic Six

Ik vind die donkere dame als de assistent van Darth Vader wel echt een tenenkrommende rol zeg.

Alleen Darth Vader maakt dit een leuke serie.

Fikret8

Darth Vader is in deze serie wel heel erg eendimensionaal, niets meer dan een wraaklustige Führer.

Fikret8 schreef:

Was hij in de films dan veel meer dan dat?

avatar van horizons

horizons

Eens.

Maar wel leuke aflevering.

The Oceanic Six schreef:

Mwa, is de enige van wie wat echte dreiging uit gaat.

avatar van John Barry

John Barry

De laatste aflevering vind ik een behoorlijke tegenvaller. Alleen het duel tussen Darth Vader en Obi-Wan was nog redelijk goed. En ja de korte cameo's van de keizer en Qui-Gon waren ook wel leuk. Maar verder was de aflevering een behoorlijke anticlimax. De aflevering voelde vooral in de tweede helft erg gehaast en afgeraffeld aan. Vreemd eigenlijk, in de voorgaande afleveringen was het tempo juist (iets) te laag.

De rol van Third Sister is een grote mislukking. Als antagonist kwam ze niet bepaald goed uit de verf. De soort van dramatische wendingen in de laatste twee afleveringen zijn saai en niet goed uitgewerkt. De betreffende actrice acteert ook niet echt geweldig.

Deze serie voelt als een behoorlijk gemiste kans, toch is het wat mij betreft niet compleet waardeloos. Ewan McGregor acteert erg goed als Obi-Wan. Vooral in de eerste drie afleveringen zagen we een meer breekbare en vermoeide Jedi. Dit was best interessant, maar hier had in latere afleveringen meer uitgehaald kunnen worden. Eén jonge Leia kon ik ook wel waarderen, al werkte de chemie met Obi-wan niet helemaal. De grootste troef van deze serie is Darth Vader. Hij zorgt toch wel voor een paar erg gave scenes.

De muziek valt ook behoorlijk tegen. Het kenobi thema van John Williams wordt mooi gebruikt. Maar de overige muziek in de serie is op een paar uitzonderingen na niet al te best. Eén groot gedeelte van de muziek klinkt alsof het uit een gewone actiefilm komt. Ik moet wel toegeven dat met name de muziek in de laatste twee afleveringen wat beter is. Een vreemde keuze om pas in de laatste aflevering legacy thema's te gebruiken. Ik had bijvoorbeeld het Darth Vader thema graag wat vaker voluit gehoord.

avatar van horizons

horizons

Ja, hey, als serie wellicht ondermaats (wel beter dan book of boba) maar dat dat duel tussen Obi Wan en Darth vader maakt heel erg veel goed!

avatar van rcuppen79

rcuppen79

Na het zien van de laatste aflevering moet ik bekennen dat ook Obi-Wan Kenobi een fikse teleurstelling is en nergens echt weet te imponeren.

Na de belabberde sequel-trilogie, leek Disney op de goede weg te zijn met The Mandalorian. Eindelijk een serie die een Star Wars-gevoel wist op te wekken en ook bijzonder goed in smaak viel bij zowel de Star Wars-fans als het gewone publiek. Die serie was ook een goede mengelmoes van nieuwe ideeën alsmede nostalgie.

Maar toen kwam er begin dit jaar The Book of Boba Fett! Overduidelijk probeerde die serie een graantje mee te pikken van het succes van The Mandalorian, maar blijkbaar hadden de makers verder ook geen andere plannen met dit verhaal. Dit zorgde er uiteindelijk voor dat het plot totaal oninteressant was en bovendien van de hak op de tak sprong.

De serie Obi-Wan Kenobi lijkt te lijden aan hetzelfde euvel als The Book of Boba Fett. Buiten het nostalgische sausje wat ze er overheen hebben gegoten, lijkt deze serie bitter weinig verhaal te hebben. Daarnaast lijken de schrijvers niet te kunnen beslissen welk verhaal ze nu eigenlijk willen vertellen: het verhaal van Obi-Wan of het verhaal van Reva. Het constante geswitch tussen beide verhaallijnen haalt de dynamiek uit het plot en daarmee verpesten ze ook de langverwachte rematch tussen Obi-Wan Kenobi en Darth Vader. En dat was toch wel het grootste verkooppunt van deze serie.

Nu vond ik al dat de sequel-trilogie behoorlijk over-the-top ging met het tonen van de krachten van de Jedi en de Sith. En dat is in deze serie helaas niet anders. De krachten die Darth Vader laat zien in aflevering 5, zijn natuurlijk belachelijk en staan in mijn ogen niet in verhouding met de krachten die hij had in de originele trilogie. Datzelfde geldt voor de laatste aflevering waarin Obi-Wan Kenobi ineens zijn superkrachten terug heeft en Darth Vader weet te verslaan. Als deze serie cannon wordt, dan zal Darth Vader toch weer een plaats moeten zakken op de ranglijst van sterkste Jedi/Sith en moet Kenobi wat hoger gewaardeerd worden.

Dan is er nog die verhaallijn van Reva die totaal niet uit de verf komt. De eerste twee afleveringen vond ik haar nog veelbelovend, maar er zat weinig diepgang in haar personage en de plottwist in aflevering 5 vond ik totaal niet geloofwaardig. Ze wil wraak nemen op Darth Vader en om dat te bereiken wordt ze een beul voor het Keizerrijk en ontvoerd ze kleine kinderen. Lekker logisch! Daarnaast vond ik het acteerwerk van Moses Ingram ook niet bepaald sprankelend, al moet ik toegeven dat ze weinig had om mee te werken. Er had veel meer in dit personage gezeten, maar het komt er niet uit! En dat is jammer want ze neemt wel veel schermtijd in beslag. Het personage Reva werd dan ook niet bijster enthousiast door de fans ontvangen.

Het plot zit vol gaten en onlogische momenten (hoe kwam Reva zo snel op de planeet Tatooine? Kan ze zichzelf soms teleporteren?). Daar waar The Book of Boba Fett haar oninteressante plot nog enigszins wist te compenseren met prachtige visuals, weet ook Obi-Wan Kenobi daarin niet te overtuigen. Ik vond de serie maar een lelijke uitstraling hebben en het merendeel kwam duidelijk uit de computer gerold. Al met al is Obi-Wan Kenobi dan ook niet de serie geworden die ik gehoopt had. De terugkeer van Ewan McGregor en Hayden Christensen maakt nog iets goed, maar verder is deze serie totaal overbodig.

Fikret8

Uiteindelijk een vrij redelijke serie, minder dan The Mandalorian reeks. De laatste aflevering biedt een epische rematch tussie Obi-Wan en Darth Vader, daarna stortte het helemaal in. De rest van de aflevering is totaal overbodig.

avatar van martijnk

martijnk

horizons schreef:

Probleem is, je weet toch dat ze het beide overleven.

Ook grappig dat dat duel overbodig was, want het schip waarmee Obi-wan ontsnapte har blijkbaar hyperdrive. Dus hij hoefde heel dat duel niet aan te gaan. En waarom laat hij Darth leven als hij wint? Om hem nog meer mensen af te laten slachten.

Krijg bij deze serie ook het gevoel dat ze maar zoveel mogelijk Datth Vader laten zien dan vindt iedereen het wel goed. Beetje mislukte fanservice.

Ik zal blij zijn als de Mandalorian weer begint.

avatar van The Oceanic Six

Even dacht ik dat dit veel beter zou zijn dan de Boba Fett serie, maar dat is tegengevallen. Deze serie heeft wel betere personages, maar net zulk middelmatig schrijfwerk. Blijft over dat scènes met Darth Vader wel tof waren, maar zeker niet zo episch als in de films. McGregor en Christensen geven dit nog wel wat glans, maar meer dan wel voldoende is het niet. Disney moet op gaan passen dat ze van Star Wars geen middelmatige franchise maken. Die naam stond altijd voor kwaliteit, maar het is de jaren wel heel wisselend in niveau.

avatar van movie freak84

movie freak84

Ik zie best wel wat negatieve reacties en in een kan ik me wel vinden maar het stoordde me niet egt. En dan heb ik het over reva die opzich niet slecht speelde maar het was het gewoon net niet. En was het al bijna vwrgeten maar las het net in de reacties, die lasergate was indd wel egt heel slecht. Verder vond ik het gewoon weer een goede star wars serie die jammer genoeg weer veels te kort was net als bobba fett en the mandolorian. Een groot plus punt in deze serie vind ik toch wel prinses leia die ik egt geweldig vond spelen voor zo'n klein meisje. Al met al leuke serie alleen te kort.

avatar van Rafke Pafke

Rafke Pafke

Van een serie die het lef heeft zichzelf Obi-Wan Kenobi te noemen verwacht ik een dijk van een show.

Helaas overstijgt het Boba Fett in de meeste afleveringen maar nauwelijks.

De laatste 2 afleveringen brengen wat verbetering, maar laat ons eerlijk zijn, dat komt toch vooral door massale fan service. Het is dat ik Ewan McGregor zo graag bezig zie dat ik het nog een voldoende geef.

avatar van Arri

Arri

Heerlijk vermaakt met deze serie.

avatar van james_cameron

De waardige rol van Ewan McGregor als de titelfiguur is de voornaamste reden om deze wisselvallige zesdelige miniserie te gaan kijken. De plot zwalkt alle kanten op en kent te veel flauwe personages en slappe momenten, die het geduld van de kijker danig op de proef stellen. Gelukkig zijn de laatste twee afleveringen van niveau, zodat het juiste Star Wars-gevoel nog net kan worden bewerkstelligd. Maar het is op het randje.

avatar van MindlessAssassin

MindlessAssassin

”Hello There”

Ondanks dat de serie zeker vermakelijk was. Vind ik de gemiste potentie té groot, voor een hogere score.

De serie heeft heel veel gebreken en dat terwijl het karakter, het verhaal en het tijdperk waar in het zich afspeelt. Zich eigenlijk leent voor een vrijwel onmisbaar succes. Nou is het probleem ook, dat de cartoon serie ‘Rebels’ bestaat en canon is. Daar zit eigenlijk een heel groot deel van Obi-wan zijn periode na Episode lll al in. Daardoor valt een groot aspect waarmee je kunt werken al weg en dat resulteert hier in.

De meeste verhaallijnen zijn gewoon saai en niet boeiend. Je ziet dat de serie eigenlijk ook niet echt weet welk doelgroep het wil aanspreken. Want het ene moment lijkt het net een 4 jarige kinder-show en het ander moment, neigt het wat volwassener. Zonde, want de doelgroep moet natuurlijk gewoon voor de wat oudere zijn, aangezien het allemaal personages bevat uit de films van 18 jaar geleden.

Het slaat ook de plank ook mis, om de ontzettend on-charismatische en niet dreigende, Reva als prominent personage na voren te schuiven. Zodanig zelfs, dat Kenobi onderhand een bij-personage is, in zijn eigen serie. Ook is Moses Ingram, gewoon niet zo’n goede actrice voor zo’n rol. Ze willen iemand hebben die de show steelt van Ewan als Kenobi, maar dan moet je wel met een betere actrice komen.

Ook oogt de serie erg goedkoop. De sets zijn saai en vooral woestijn planeten, de make-up ziet er niet al te goed uit en het is ook vrij goedkoop tegenwoordig om in een flashback scène van meer dan 10 jaar, geen D-Age technologie te gebruiken. Dat is geen bewuste keuze, dat lijkt overduidelijk gewoon gedaan te zijn wegens het geld. En dat terwijl Disney het geld zeker wel heeft en gek genoeg dus niet over heeft, voor een van Star Wars grootste personages.

De finale aflevering was tof, maar kon de serie niet meer redden. Het was tot de een na laatste aflevering gewoon echt matig en soms ook teleurstellend. Ik had graag meer flashbacks gezien van het ,Clone wars’ tijd perk…

Je verwacht van een serie met de naam ‘Obi-Wan Kenobi’ gewoon veel meer. Het overstijgt Boba Fett serie nauwelijks en The Mandolorian steekt toch met kop en schouder boven uit. En dat zou eigenlijk niet zo moeten zijn.

avatar van bobbee1

bobbee1

Moet nog een aflevering maar ik vind hem beter dan Boba Fett of The Mandalorian. Sowieso is McGregor de enige echte acteur in dit gezelschap. De serie heeft een echte Starwars vibe. Wat natuurlijk komt omdat het direct stamt van de oorspronkelijke films. Ik vind Moses Ingram als third sister een prima keuze, ze maakt er een waardige tegenstander van, acteert goed en is geloofwaardig. De kleine Leija is een schatje en ook is het leuk om haar vader (Jimmy Smits) even te zien.

Wat opvalt is hoe een dimensionaal Darth Vader is. Niet alleen zijn zijn dialogen clichématig, hij komt niet over als een jongeman, die weliswaar met schroeven bij elkaar wordt gehouden maar hij beweegt als een Jan Klaassen met verkeerde gaderobe keuze.

Natuurlijk valt er iets aan te merken aan de serie maar ik heb er dik van genoten. Ik ben blij dat we niet zo'n voorspelbare Obi Wan krijgen voorgeschoteld maar een van vlees en bloed. De opbouw is prima, zit helemaal niet te wachten op de gebakken lucht die veel series zo onverteerbaar maakt. Als je niks te vertellen hebt dan stop je er maar een hoop actie in. Het maakte de laatste drie starswars films tot de slechtste uit de hele reeks.

avatar van FlorisV

FlorisV

De Disney Star Wars serie met het meeste potentieel is vooralsnog de minst goeie gebleken. Wie dacht dat na Rise of Skywalker niks slechters meer uit de Mickey Mouse fabriek kon komen komt bedrogen uit. Alles is zwak in deze serie: het karakter Obi Wan zelf, het script, het acteren, de saaie, vaak te donkere decors en de regie. Natuurlijk hadden eerdere series weinig te vertellen en waren ze vooral op actie gericht. Mandalorian mag erg simpel van opzet zijn en weinig risico nemen, het verhaal klopt in ieder geval grotendeels nog wel. En Book of Boba Fett is op zich nog een redelijk vermakelijke B-serie ondanks de fouten die er in zitten.

Maar Obi-Wan is helaas een complete aanfluiting. De verhaallijn van de matig geacteerde Reva, een personage dat belangrijker lijkt dan Obi of Darth Vader, slaat helemaal nergens op. Een voormalig Jedi leerling die veel Jedi gaat afmaken om wraak te kunnen nemen op degene die Jedi afslachtte.. Die van Obi Wan heeft ook geen enkele fantasie of logica. Hij is zelfs na 10 jaar nog op Tatooine gebleven. En Bail Organa die totaal niet voor bescherming van Leia zorgt ziet vervolgens enkel Obi Wan als geschikt om Leia te redden als ze wordt ontvoerd.

Knulligheid troef is het als Leia als peutertje harder weet te rennen dan haar volwassen achtervolgers. Of als ze onder de jas van Obi wordt verscholen. Of als Obi en Leia moeilijk zitten te doen om een laserpoort weg te krijgen terwijl dat ding enkel voertuigen tegenhoudt, die ze toch niet gebruiken.

Net zo weinig overtuigend als het plot zijn de gevechten en de decors, gewoon saai om naar te kijken. Het grootste probleem is niet eens dat Disney in deze serie duidelijk op de woke toer gaat. Het is gewoon een gebrek aan kwaliteit op alle fronten. Eeuwig zonde dat iemand met het charisma van Ewan McGregor hieraan verspild is.

Oh en die korte verschijning van Qui-Gon sloeg ook nergens op, puur weer zo'n plichtmatige checkbox waar Rise ook al zo'n last van had.

Hier sluit ik me volledig bij aan! Op alle punten.

avatar van Flavio

Flavio (moderator films)

Gemakzuchtig deel van de franchise. Geen enkel nieuw personage overtuigt, het scenario is bijzonder zwak en de omgevingen fantasieloos. Er was geen enkele scene die me een beetje deed opveren, ook de "epische" gevechten niet. Ze teren op de nostalgie, de herkenning en voegen er verder niks eigens aan toe.

avatar van Mikemans

Mikemans

Lang naar uitgekeken, maar door het matige budget wankelt de serie in bepaalde afleveringen.

avatar van grovonion

grovonion

Een zoveelste klucht in het Starwars universum. Het positieve is dat ze de starwars sfeer goed weten neer te zetten. Ik vind ook de jonge Leia overtuigend neergezet. Naast een immer passende Ewan McGregor past er voor de rest echter bijna niets. Het hele verhaal is gewoon nietszeggend, zwak en zonder enige bestaansreden. Dan zijn er nog talloze klungelige en onlogische gebeurtenissen, bijna elke scene doet de lachspieren in de startblokken schieten. Maar spijtig genoeg lijkt dat wel in het straatje te passen dat er sinds deel 1,2,en 3 ingeslopen is. Voor mij blijft het bij de oorspronkelijke trilogie en Rogue One plus een klein pluimpje voor the Mandalorian. De rest is bucht.

avatar van Arnforpresident

Arnforpresident

Heeft iedereen in het Star Wars universum een probleem met het toebrengen van de genadeslag? Reva die net niet wordt afgemaakt door Darth Vader en Darth Vader die net niet wordt afgemaakt door Obi-Wan, voor de tweede keer in de geschiedenis, je zou denken dat die man ondertussen z'n lesje geleerd heeft? Als de schrijvers trouw waren gebleven aan de originele trilogie, dan had Obi-Wan moeten verliezen in het finale duel en misschien op het laatste nippertje moeten kunnen vluchten hebben. Maar dit is gewoon een grap.

Anyway, ik vond het fijn om terug Jedi aan het werk te zien met lightsabers, maar dit is maar een flauw script. The Mandalorian was verfrissend, maar de kwaliteit van de spin-offs lijkt toch eerder een neerwaartse spiraal.

avatar van Alathir

Alathir

In tegenstelling tot veel andere mensen ga ik het volgende zeggen. Ik vond Reva's personage net wel boeiend. Ja, ze is zwart en als er iemand graag basht op wokeheid ben ik het wel. Toch vond ik haar verhaallijn goed. Intrigerend en mysterieus. Ambitieus ook maar naar wat of welke rol precies hebben we lang het gissen naar. Dat leidt dan naar plottwists die ik wel kon appreciëren. Ewan McGreggor deed het ook geweldig zoals altijd. Ik ben echt fan geworden van Ewan de afgelopen tweetal jaren door wat meer van zijn filmoeuvre te zien (zeker The Island en Big Fish). Het is misschien niet de knapste van de klas of de grootste spierbundel zoals het vrouwelijke publiek waarschijnlijk het liefste ziet, nee dat is hij niet maar hij is een beestig goede acteur. De serie voelt ook erg nostalgisch aan oa. door de flashbacks maar ook door de gevechten. Ik hou van nostalgie en dat doen ze wel goed vind ik. Nu ik heb Star Wars jarenlang ontlopen dus ik ga me zelf geen fan noemen. Maar dit keek volgens mij nog vlotter weg dan The Mandalorian wat ik al van het beste vond van Star Wars. Ok, de series en de laatste films hebben meer plotgaten dan de originele films, ze zijn wel vermakelijk en in Kenobi zit zeker de nodige spanning, actie en intrige. Princes Leia is ook wel behoorlijk aandoenlijk. Langs de ene kant zou je haar soms een mep willen geven, langs de andere kant heeft dat eigenwijze wel iets. Van mij mag er zeker een vervolg hierop komen, was direct uitgekeken.

avatar van pierre18

pierre18

Oef, het is het allemaal net niet. De sfeer is prima, a la Star Wars en het uitgangspunt voor het verhaal is zelfs uitstekend, zo naar de beginjaren van Luc en Leila. Daar lag een mooi vacuüm. Maar de uitwerking en de zijplotten zijn oninteressant en te zwak uitgewerkt. Er is een goede verbinding gelegd tussen deel 3 en 4 van de oerfilms. Echter heeft Star Wars te maken dat we alles al een keer gezien hebben, die elementen die het zo bijzonder maakten toentertijd. Lightsables spreken niet meer tot de verbeelding, the force duikt soms op maar wordt onbegrijpelijk soms niet gebruikt door Obi-Wan of Darth Vader. Leila speelt aardig, maar in de eerste afleveringen is haar rol soms best wel van een irritant kind. Jammer, konden ze meer mee doen, meer dan dit standaard kinderrolletje. En de rol van Obi-Wan vliegt van links naar rechts en komt totaal niet evenwichtig over, wat je toch wel (van een gelouterde Jedi) mocht verwachten. En dan de 3rd sister, een onbegrijpelijk uitgewerkte rol. Ze heeft eigenlijk toch maar 1 doel. Waarom dan voor de inquisitie werken? Het slaat nergens op. Dus oef, niet best allemaal. De reden ook dat je gedachten soms helemaal afdwalen bij elke aflevering. Jammer.

avatar van rondh

rondh

Goed genoeg, hoor. Tuurlijk is er wat op aan te merken. Maar dat is inmiddels bij de meeste films en series van Star wars wel het geval. Ik heb iig genoten. En vond het leuk om Obi-wan zo te zien. Leuk om de jonge Luke te zien, en de jonge Leia. En natuurlijk de strijd van Darth Vader en Obi- wan. Toch weer een serie die toewerkt naar deel 4 van de films over Skywalkers. Had misschien beter gekund. Maar zeker goed genoeg

avatar van Pecore

Pecore

Goedkope decors, matig acteerwerk en ongelooflijk slecht geschreven. Heeft de allure van een kinderserie. Sommige afleveringen zijn nog wel te pruimen, maar vooral richting het einde zakt het door de ondergrens. Die dialogen, brrrr....

Mag nog niet eens in de schaduw staan van die andere Star Wars-serie die ik zag, Andor. De verwachtingen voor Boba Fett en Mandalorian zijn in ieder geval flink getemperd.

avatar van Cinemaat

Cinemaat

Revenge of the Sith eindigde met dat de 2 nakomelingen van Dart Vader onderduiken om aan het zicht van de dark side te onttrekken, en dan komen ze bovendrijven en word er 1 ontvoerd in de Kenobi serie, imo al een fikse flater.

Ewan McGregor acteert prima en de landschappen zijn mooi maar dat is het dan ook wel voor mij, verhaal is slecht en erg standaard, lost voor mij niks in tussen deel 3 en 4. Hadden ze van mij niet hoeven maken deze serie, voegt totaal niets toe aan de 9 films.

avatar van robert97_mm

robert97_mm

Vond ik een zeer goede serie