• 9.374.560 stemmen

Recht op Recht - Seizoen 1 (1998-1999)

Show titel: Recht op Recht

Afleveringen: 6

Speelduur: 5 uur

Ontwikkeld door: Ludo Schats

Met: Veerle Dobbelaere, Filip Peeters en Tuur de Weert

Oorsprong: België

Datum van release: zondag 27 december 1998

Eerst uitgezonden op: TV1 (België)

• Google Play Niet beschikbaar op Ziggo

Plot Recht op Recht

Het verhaal speelt zich voornamelijk af in het advocatenkantoor Leduc en Partners, dat geleid wordt door Paul Emile Leduc. Zijn voornaamste medewerker is juriste Chris Haagdoorn, die zich voor misdaadzaken geregeld laat bijstaan door ex-politieman Hugo Van Eyck. Hij laat haar trouwens ook buiten het werk allesbehalve onberoerd. Omdat het voor advocaten niet is toegestaan om speurwerk te verrichten, is de officiële titel van Hugo binnen het kantoor 'administratief verantwoordelijke'. Andere medewerkers van het kantoor zijn advocaten Luc Lievens en Gabriël Nukerke, alsook secretaresse Jessie Vinck.

Afleveringen Seizoen 1 (1998-1999)

1. 1. Geschorst

27 december 1998 (50 minuten)

Leduc & Partners is een kleinschalig, maar succesvol advocatenkantoor in Brussel. De 60-jarige Paul Emile Leduc is de oprichter van het kantoor en heeft als partners de 31-jarige Gabriël Nukerke en de 30-jarige Chris Haagdoorn. Hoewel de zaak vooral drijft op lucratieve financiële en burgerlijke dossiers en echtscheidingen, voelt Chris zich als een magneet aangetrokken tot strafzaken. Zo neemt zij de verdediging op van Hugo Van Eyck, een inspecteur van de gerechtelijke politie, die door de drugdealer en pooier Van Limburg vervolgd wordt, omdat hij een proces verbaal vervalste.

2. 2. De Zaak Ryckaert

3 januari 1999 (50 minuten)

Chris verdedigt John Ryckaert die het voogdijschap over zijn dochtertje Lies wil bekomen. Het voogdijschap wordt echter toegewezen aan Johns ex-vrouw Mieke. De ontgoochelde John maakt van zijn bezoekrecht gebruik om Lies te kidnappen. Wanneer Chris het meisje gaat terughalen, slaat John Chris bewusteloos en vlucht weg met Lies. De sensatiepers bijt zich vast in het verhaal en zet Chris onder druk. Men verwijt haar dat zij haar cliënt beschermt en dat zij weet waar hij ondergedoken zit.

3. 3. Te Jong

10 januari 1999 (50 minuten)

Bij een huiszoeking bij de tiener Bjorn wordt een partij gevaarlijke designerdrugs gevonden. Twee klanten van Bjorn vechten op intensive care voor hun leven. Chris krijgt Bjorn voorlopig vrij in afwachting van zijn proces. Maar Chris en Hugo verschillen ernstig van mening. Voor Hugo is Bjorn ‘een vogel voor de kat’. Voor Chris is Bjorn iemand uit een kansarm milieu, iemand die te weinig kansen kreeg. Chris slaagt er echter niet in Bjorn te doen bekennen voor welke dealer hij werkt. Wanneer één van Bjorns klanten sterft, escaleert de zaak.

4. 4. Familiezaken

17 januari 1999 (50 minuten)

Karen, het nichtje van Hugo, wordt verkracht door haar baas J.C. Pickery. Een gebroken Karen reageert zich af met haatmail op het internet. Na een handgemeen op kantoor, wordt Karen door J.C. ontslagen. Hugo brengt Karen in contact met Chris. Er volgt een nieuwe lijdensweg voor Karen. De rijkswacht houdt er rekening mee dat zij de klacht misschien uit frustratie indiende, omwille van haar ontslag. De dokter vindt geen fysieke sporen van verkrachting. Chris en Hugo besluiten J.C. te gaan opzoeken.

5. 5. Dode Rambo

24 januari 1999 (50 minuten)

Chris verdedigt Marc Vereeck, die terechtstaat op beschuldiging van moord. Marc betrapte 's nachts een indringer die hem bedreigde met een mes. Marc sloeg de man neer met een baseball bat. De indringer, een collega-burgerwachter, kwam bij het incident om het leven. Voor de raadkamer pleit Chris zelfverdediging, maar de procureur heeft sterke argumenten. Er is geen mes gevonden en Marcs vrouw, Mia, had een verhouding met het slachtoffer. Ondertussen ontdekt Hugo dat er met het alarm van Mia geknoeid werd.

6. 6. Mariska

31 januari 1999 (50 minuten)

Bij een benefietvoetbalwedstrijd blesseert Hugo zijn knie. Bij de kinesist is hij getuige van de arrestatie van Sven. Sven wordt verdacht van de moord op zijn ex-werkgever. Hugo maakt kennis met Mariska, Svens dochtertje en MS-patiëntje. Hugo overtuigt Chris ervan Sven te verdedigen. Op de rechtszitting blijkt echter dat Svens alibi een leugen is. Chris en Hugo zijn het oneens over de zaak. Chris wil de schade beperken en Sven schuldig laten pleiten. Hugo gelooft rotsvast in Svens onschuld. Dit zorgt voor pittige discussies.

avatar van stinissen

stinissen (crew series)

Deze kende ik niet

avatar van alexspyforever

alexspyforever

stinissen schreef:

Deze kende ik niet

Vergelijkbaar met De Ridder, maar ik vond deze reeks leuker.

avatar van stinissen

stinissen (crew series)

alexspyforever schreef:

Vergelijkbaar met De Ridder, maar ik vond deze reeks leuker.

Mocht die te pindakazen zijn laat het me dan weten svp?

avatar van alexspyforever

alexspyforever

stinissen schreef:

Mocht die te pindakazen zijn laat het me dan weten svp?

Zeker al zijn mijn pogingen op dat vlak tot nu toe vruchteloos geweest.