ad
 • 139.569 films
 • 6.583 series
 • 19.906 seizoenen
 • 431.057 acteurs
 • 280.185 gebruikers
 • 8.077.428 stemmen
Avatar
 
banner banner

Wanted: Dead or Alive - Seizoen 1 (1958-1959)

3,80 5 stemmen

Show titel: Wanted: Dead or Alive

IMDb beoordeling: 8,1 (1.965)

Seizoenen: 2 seizoenen

Afleveringen: 36

Datum van release: zaterdag 6 september 1958

 • On Demand:

 • Netflix Niet beschikbaar op Netflix
 • Pathé thuis Niet beschikbaar op Pathé Thuis
 • Videoland Niet beschikbaar op Videoland
 • Amazon Prime Niet beschikbaar op Amazon Prime
 • Disney+ Niet beschikbaar op Disney+
 • Google Play Niet beschikbaar op Google Play
 • Google Play Niet beschikbaar op Ziggo

Wanted: Dead or Alive

Afleveringen Seizoen 1 (1958-1959)

 1. 1. The Martin Poster

  Bij het achtervolgen van Carl Martin, stopt Josh bij het kantoor van de Marshall waar Carl zou worden vastgehouden. Josh raakt echter betrokken bij de ontsnapping van Carl door diens broer Andy, hierbij wordt de Marshall gedood. Josh wordt vals beschuldigd van moord op de Marshall en zet de achtervolging in op de twee broers.

 2. 2. Fatal Memory

  Wanneer er nep ‘gezocht’ affiches opduiken met een afbeelding van Kolonel Sykes, Josh voormalig legercommandant, vraagt de dochter van Sykes Josh hulp om uit te zoeken wie hier verantwoordelijk voor is en ook om andere premiejagers op afstand te houden.

 3. 3. The Bounty

  Josh zoekt samen met een overijverige, sadistische premiejager naar een teruggetrokken oude man en een apache indiaan die beschuldigd worden van een misdaad die jaren geleden is gepleegd.

 4. 4. Dead End

  Een eigenaar van een ranch huurt Randall in om een man op te sporen die beschuldigd wordt van diefstal en ontvoering. De vader van die beschuldigde vergezelt Randall op weg naar een afgelegen hut waar de man zou zijn, maar probeert de zoektocht te vertragen.

 5. 5. Shawnee Bill

  Een onbekende man belooft Randall te helpen bij de zoektocht naar een verdachte, Shawnee Bill, in ruil voor de helft van de premie. Maar is hij wel te vertrouwen en zijn er geen andere premiejagers geïnteresseerd?

 6. 6. The Giveaway Gun

  Een bankier, geplaagd door wraakgevoelens, huurt Randall in om een man op te sporen die hij verantwoordelijk acht voor de dood van zijn zoon en ook achter een bankoverval zou zitten. De man die Randall zoekt, kan worden geïdentificeerd door de manier waarop hij zijn revolver trekt.

 7. 7. Ransom for a Nun

  Randall wordt bevorderd om een meedogenloze moordenaar naar Tucson te begeleiden, maar ruilt hem in voor een non die ontvoerd is door de bende van die moordenaar. Maar dan probeert Josh de moordenaar opnieuw in te rekenen.

 8. 8. Miracle at Pot Hole

  Randall brengt een vermoedelijke moordenaar Pot Hole binnen, maar is hij wel echt schuldig en krijgt hij wel een eerlijk proces? De stad is in de greep van een rechter, die ook wel 'hangende rechter' wordt genoemd.

 9. 9. The Fourth Headstone

  Josh moet een mooie vrouw begeleiden die wordt beschuldigd van de moord op haar echtgenoot, minnaar en een voorman. Ze gebruikt al haar verleidelijke charmes op Josh, hiermee wil ze hem overtuigen dat zij echt onschuldig is.

 10. 10. Til Death Do Us Part

  Stacy Torrance vraagt Josh om hulp. Ze heeft een 'gezocht' poster onder haar deur gevonden met haar foto erop, ze wordt beschuldigd van moord. Ze weet zeker dat haar man hierachter zit, ze probeerde hem te vermoorden nadat hij haar had mishandeld.

 11. 11. The Favor

  Om de sheriff een gunst te bewijzen, gaat Josh akkoord om tegen beter weten in naar de wetteloze stad te Bent Horn te gaan. Hier gaat hij een man inrekenen die wordt gezocht voor een moord en bankoverval. Deze beschuldigingen zijn op basis de getuigenis van iemand die betrokken was bij die overval.

 12. 12. Ricochet

  Josh belooft een diepbedroefde vrouw haar vermiste man te helpen zoeken. In het dorp waar de man zou zijn, houdt iedereen de lippen stijf op elkaar. Dan blijkt dat er nog iemand achter diezelfde man aanzit, maar met het plan hem te vermoorden.

 13. 13. Sheriff of Red Rock

  Josh heeft de gezochte Daniels ingerekend, maar komt onderweg in een hinderlaag door een bende die samenwerkt met een plaatselijke sheriff. Hij slaagt erin te ontsnappen, maar Daniels wordt in de rug geschoten. De corrupte sheriff zet Josh en de gewonde Daniels achter slot en grendel, maar heeft een voorstel.

 14. 14. Die by the Gun

  Twee sadistische moordenaars ontsnappen uit de gevangenis, ze deinzen er niet voor terug om iemand te vermoorden. Ze overvallen de postkoets waarin Josh samen met een gevangene meerijdt. Ze besluiten Josh en zijn gevangene als gijzelaars te gebruiken.

 15. 15. Rawhide Breed

  Josh en een Oosterse heer, Jefferson Klingsmith, moeten zien te overleven in de barre en woeste omstandigheden in het indianengebied. De aanleiding hiervan is de aanval op een postkoets, door indianen gepleegd. Hierbij is de gevangene van Josh vermoord.

 16. 16. Eight Cent Reward

  Op kerstavond krijgt Josh Randall wel een heel bijzondere opdracht van een jongen die hem acht cent aanbiedt om de kerstman in te leveren. Randall probeert er het beste van te maken voor die jongen en zijn familie.

 17. 17. Drop to Drink

  Bandieten liggen op de loer om postkoeriers te overvallen. Uiteindelijk wordt Josh ingehuurd om ervoor te zorgen dat de post zonder problemen geleverd kan worden. Maar er zit iets achter die overvallen, de bandieten hebben informatie verkregen over een ring twv $20.000,-, die per post verstuurd zou worden en hierop wachten ze.

 18. 18. Rope Law

  Josh wordt overmeestert door een groep die uit zijn op de gevangene die hij mee heeft. De gevangene wordt verdacht van de moord op de stiefdochter van iemand uit deze groep. Wanneer Josh informeert naar zijn premie, ontvangt hij het bedrag. Maar Josh wil gerechtigheid, binnenkort verschijnt de gevangene voor de rechter, wat als hij onschuldig is?

 19. 19. Six-Up to Bannach

  Josh heeft drie dagen de tijd om zijn gewonde gevangene naar Bannach te brengen, om te voorkomen dat een onschuldige man opgehangen wordt. Zijn enige mogelijkheid is een postkoets te nemen met dynamiet aan boord, toch is Josh bereidt het risico te nemen tegen de wil van de bestuurder in.

 20. 20. The Spur

  Josh rijdt in een kleine stad op zoek naar Vic Warsaw, maar de sheriff vertelt dan Warsaw werd gedood door miss Lucky Fremont en nu begraven ligt. Maar wanner Josh de bezittingen van Warsaw onderzoekt, heeft hij zijn bedenkingen.

 21. 21. Reunion for Revenge

  Vier mannen ontsnappen uit de gevangenis en zinnen op wraak tegen Ben Starr, die hen vast had laten zetten na een eerdere ontsnapping. Starr werkt bij de the Saddle Creek Way Station, Josh wacht de vier mannen daar op, maar wordt dan zelf door hen gevangen genomen.

 22. 22. Competition

  Josh rust uit in Benson, totdat twee premiejagers een dode man binnenbrengen die de burgemeester blijkt te zijn. Hoewel deze man gezocht wordt, wil niemand met deze twee te maken hebben. Josh verzint een list om deze twee in de val te lokken.

 23. 23. Call Your Shot

  Een rouwende vader in dronken toestand huurt Josh met zijn laatste 30 dollar in om het lichaam van zijn verloren zoon terug te vinden, maar Josh zoekt naar aanwijzingen die duiden op een laffe stilzwijgende samenzwering. Josh is er niet zeker van of iemand wel gemist wordt.

 24. 24. Secret Ballot

  Op verzoek van de vrouw van een vriend, helpt Randall een oude maat, Ned Easter, bij de verkiezingscampagne voor het burgemeesterschap. Maar die moet het opnemen tegen een corrupte burgemeester en sheriff.

 25. 25. The Corner

  Een premiejager is geen held in eigen geboortestreek, dat ondervindt Josh wanneer hij de laatste wens van een stevende vriend nakomt, die wenste dat zijn lichaam naar Cameron gebracht zou worden. De bewoners geloven daarentegen dat Josh de man vermoord zou hebben voor de premie op diens hoofd.

 26. 26. Eager Man

  Josh wordt benadert door een gezochte man. Deze man staat erop om te worden ingeregeld, maar wil onder de voorwaarde dat de helft van de premie naar zijn vrouw gaat. Om ervoor te zorgen dat dit allemaal goed verloopt, schakelt Josh de hulp van Sheriff Pat Garrett in.

 27. 27. The Legend

  Josh wordt ingehuurd door een man die ervan is overtuigd dat er een legendarische verloren schat bestaat. Josh moet de familie van de man meenemen op expeditie door de woestijn en zo de schat met het Spaanse goud vinden. Het gaat allemaal niet zoals gepland.

 28. 28. Railroaded

  Wanneer een jongeman beschuldigd wordt van moord op een Pinkerton detective, gaat Josh zelf op onderzoek uit om de ware moordenaar te vinden. Hij ontdekt dat er al een reeks moorden hebben plaatsgevonden op de spoorlijn en dat er een beloning van 200 dollar wordt uitgereikt aan iedereen die een Pinkerton agent doodt.

 29. 29. Double Fee

  Josh wordt ingehuurd door een beroemde zangeres, Stella Winter van het Opera House in Denver, in verband met een ontvoeringszaak van haar zus. Josh gaat met een borgsom van 5000 dollar naar Sugar Creek, daar ontmoet hij een man genaamd Mason, die niet echt wil meewerken.

 30. 30. The Kovack Affair

  Josh helpt zijn oude vriend Jesse, die bedreigd wordt afstand te doen van zijn belangen in een hotel. Dit hotel wordt mede beheert door zijn mooie vriendin, die absoluut tegen geweld is. Een zelfbenoemde burgemeester en ‘zware jongen’ Peter Kovack denken daar anders over.

 31. 31. Bounty for a Bride

  Een beslist andere en gevaarlijke opdracht wacht voor Josh wanneer hij akkoord gaat om het Apache kamp in te gaan. Hij gaat strijden in een competitie. De prijs is de hand van een blanke vrouw die is ontvoerd toen ze klein was, zij is grootgebracht door de Indiase ontvoerders.

 32. 32. Crossroads

  Wanneer Josh de moordenaar Joe Collins achterna zit, blijkt het dat hij achtervolgt wordt door een oude man. Die man beweert de vader te zijn van Collins. Wanneer de man problemen heeft met zijn paard, wordt hij ingehaald door Josh die hem dan naar een mogelijke schuilplaats brengt.

 33. 33. Angels of Vengeance

  Een jonge vrouw wordt op een missie gestuurd door de leden van een mysterieuze sekte. Zij moet optreden als wraakengel en Josh Randall vermoorden als wraak. Josh heeft de zoon van de sekteleider ooit vermoord tijdens een schietpartij.

 34. 34. Littlest Client

  Josh ontvangt een brief van een meisje op het ‘St. Elizabeth Home for Girls’. Josh verwacht een jonge vrouw te ontmoeten, maar in plaats daarvan is de brief van een klein weesmeisje. Ze vraagt of Josh haar ouders kan vinden, waarvan ze overtuigt is dat ze nog in leven zijn.

 35. 35. The Conquerers

  Een bezorgde vader huurt Josh in om zijn zoon te vinden. Een gepassioneerde jongen, wiens gift wordt misbruikt door plunderaars. De plunderaars hebben een neppe groep opgezet, om Baja Californië te 'bevrijden'. Het gaat de plunderaars alleen om het geld.

 36. 36. Amos Carter

  Josh grote mond nadat er een hond is neergeschoten brengt hem in grote problemen. Hij gaat een weddenschap aan van $200,- om een einde te maken aan de vijandigheid tussen de families Carter en Blake.

Reviews & comments

zoeken in:
avatar van stinissen

stinissen (crew)

 • 20879 berichten
 • 40088 stemmen

Eindelijk komen de oudere series.


avatar van nlkink

nlkink

 • 163 berichten
 • 98 stemmen

Deze serie is begin tachtiger jaren uitgezonden door de Duitse ZDF, wekelijks op zaterdagnacht rond 00:30uur . Aanleiding zal ongetwijfeld het overlijden in 1980 van Steve McQueen zijn geweest.

De serie is eind vijftiger jaren gemaakt, en dus in zwart/wit, al heb ik op één schijfje een ingekleurde aflevering als bonus.

Jaren later kon ik een boxje aanschaffen met een derde van het aantal afleveringen van het eerste seizoen.

De verhalen hebben niet veel om het lijf. De afleveringen duren ook maar een half uur. Veel kun je daar ook niet in vertellen. Historisch is het allemaal ook niet echt accuraat. Josh Randall is een premiejager. Mensen met zo'n beroep werden in 'the far west' veracht. Ze gingen wel achter criminelen aan, maar puur voor het geld. Toch wordt Randall neergezet als een soort free lance wetsdienaar. Dat wordt nog eens geaccentueerd in de een (bonus) ingekleurde aflevering. Het overhemd dat Randall draagt is blauw ingekleurd, op veel plaatsen van de wereld de kleur van de wet/politie. Kleurenfoto's tonen echter aan dat het overhemd van Randall in het echt bruin was. Ook roept hij in één aflevering de hulp in van Pat Garret. Die wordt dan ook nog eens neergezet als een goedige dikzak.

Heb er al jaren niet meer naar gekeken en heb er ook niet echt belang meer bij. Als er iemand hier naar op zoek is mag deze zich middels een PM melden.


Gast

 • berichten
 • stemmen

Let op: In verband met copyright is het op TvMeter.nl niet toegestaan om de inhoud van externe websites over te nemen, ook niet met bronvermelding. Je mag natuurlijk wel een link naar een externe pagina plaatsen, samen met je eigen beschrijving of eventueel de eerste alinea van de tekst. Je krijgt deze waarschuwing omdat het er op lijkt dat je een lange tekst hebt geplakt in je bericht.

* denotes required fields.

Let op! Je gebruikersnaam is voor iedereen zichtbaar, en kun je later niet meer aanpassen.

* denotes required fields.