• 9.377.370 stemmen

Typisch - Seizoen 24 (2019)

Alternatieve titel: Typisch Dwingeloo

Afleveringen: 12

Speelduur: 5 uur

Oorsprong: Nederland

Datum van release: maandag 2 december 2019

Eerst uitgezonden op: NPO 2 (Nederland)

• Google Play Niet beschikbaar op Ziggo

Plot Typisch

Elke drie weken volgen mensen van de omroepen BNNVARA en EO de gewone burger in een andere, vaak arme wijk ergens in Nederland. Zo wordt een portret opgesteld van wie deze burger is, en hoe diens leven eruit ziet. Met het portret van de burger in het hoofd, kan een beeld van de gehele wijk an sich opgesteld worden, en de volksaard weergegeven worden. Dit roept de vraag op, hoe bijgedragen kan worden aan de leefbaarheid van deze arme wijken.

Afleveringen Seizoen 24 (2019)

1. Aflevering 1

2 december 2019 (25 minuten)

We ontmoeten Peter en Roelie. Zij delen een gezamenlijke passie: de midwinterhoorn. Dit typisch Drentse muziekinstrument heeft dringend promotie nodig. Peter en Roelie gaan ervoor zorgen dat de midwinterhoorn nieuw leven ingeblazen wordt.

2. Aflevering 2

3 december 2019 (25 minuten)

We ontmoeten vader en zoon Barkhuizen. Beiden leven een kluizenaarsbestaan aan de rand van het bos van Lhee. Vader en zoon hebben een missie. Het opruimen van hun tuin. Maar in die tuin staan zoveel spullen die bijzonder zijn of herinneringen oproepen dat de missie gedoemd lijkt te mislukken. Of lukt het ze toch om orde op zaken te stellen?

3. Aflevering 3

4 december 2019 (25 minuten)

Peter en Roelie trekken het bos in om bomen te kappen. Er moeten nieuwe midwinterhoorns gemaakt worden, dus is er hout nodig. Oude Lau heeft zijn pipowagen te koop staan, maar lukt het hem ook om de wagen te verkopen? Vader en zoon Barkhuizen doen een bijzondere ontdekking in hun tuin.

4. Aflevering 4

5 december 2019 (25 minuten)

We maken kennis met Klaas die op zijn 56e nog steeds bij zijn vader woont. Hoe moet het straks verder met Klaas als zijn vader er niet meer is? Vandaag is het grote moment aangebroken voor Jan de stuntman. Op de American Tukker Day neemt hij afscheid als stuntman. Nog een laatste keer vlammen en dan is zijn carrière voorgoed voorbij.

5. Aflevering 5

9 december 2019 (25 minuten)

Vandaag ontmoeten we Piet 'Wiet'. Ooit ging hij in Diever wonen voor de rust. Hij besluit zijn bijzondere levensverhaal te vertellen. Klaas en vader Koert besluiten de oude motorfiets van opa op te knappen. Slagen ze erin om deze oldtimer aan de praat te krijgen? De buurman van Theo heeft last van aardstralen. Theo zou Theo niet zijn, als hij niet de helpende hand zou aanreiken.

6. Aflevering 6

10 december 2019 (25 minuten)

De pipowagen van ouwe Lau is nog steeds niet verkocht, maar Lau heeft andere zorgen aan zijn hoofd. Hij is constant van alles kwijt. Het opruimen van de tuin wil nog niet erg vlotten bij vader en zoon Barkhuizen. Ze vinden het moeilijk om afstand te nemen van hun oude spullen. Klaas mist zijn overleden moeder. Hij besluit een bezoek te brengen aan de begraafplaats van Wapserveen.

7. Aflevering 7

11 december 2019 (25 minuten)

Koert knipt het kapsel van zoon Klaas. Het moment voor een goed gesprek tussen vader en zoon. Klaas is namelijk verdrietig en maakt zich zorgen over de toekomst, straks als zijn vader er niet meer is. Piet 'Wiet' vertelt over het noodlottige ongeval waarbij zijn zwangere vriendin om het leven kwam. Jan 'de Stuntman' is met pensioen. Direct na zijn laatste stunt is hij op vakantie gegaan. Stuntmaatje Remco blijft moederziel alleen achter.

8. Aflevering 8

12 december 2019 (25 minuten)

De oude kroeg en kruidenierswinkel van Klaas en zijn vader zijn niet meer in gebruik, maar de boel moet wel schoongehouden worden. Vandaag is het tijd voor de grote schoonmaak. We maken kennis met Arend. Hij is een verwoed verzamelaar van antiek, dat hij uitstalt in de schuur van zijn boerderij. Sinds Arend gestopt is met boeren heeft hij tijd over, dus stort hij zich volledig op zijn nieuwe passie.

9. Aflevering 9

16 december 2019 (25 minuten)

Vader Barkhuysen is terug uit het ziekenhuis. Samen met zoon Niels maakt hij een toertochtje met de oldtimer. Onderweg komen ze allerlei interessante dingen uit het verleden tegen. Vandaag maken we kennis met Henk. Bij het horen van zijn naam duikt elke mol direct diep onder de grond, want Henk is misschien wel de meest gevreesde mollenvanger van Drenthe.

10. Aflevering 10

17 december 2019 (25 minuten)

Klaas heeft een moeilijke tijd achter de rug. Om hem wat op te vrolijken neemt vader Koert hem mee met de camper. Even een dagje eropuit. Terwijl Klaas en Koert de camper uitpakken, is Henk iets verderop druk bezig met het uitzetten van mollenklemmen. Dankzij jarenlange ervaring weet Henk precies hoe de mollen lopen.

11. Aflevering 11

18 december 2019 (25 minuten)

Klaas woont nog steeds bij zijn vader Koert. Om voorbereid te zijn op een leven zonder zijn vader, besluiten Klaas en Koert alvast op zoek te gaan naar een kleiner huis voor Klaas. Bij vader en zoon Barkhuysen zijn de boodschappen op, dus gaan beide mannen richting de plaatselijke supermarkt om de broodnodige levensmiddelen in te slaan.

12. Aflevering 12

19 december 2019 (25 minuten)

Bij Klaas heeft het noodlot toegeslagen. Zijn geliefde viervoeter Bassie is overleden. Samen met vader Koert maakt Klaas een herinneringsmonument voor hond Bassie. Niels en Eric Barkhuysen constateren dat hun opruimproject is mislukt. Op het terrein rond hun huis staan zoveel spullen dat het ondoenlijk is om alles aan kant te krijgen. Toch blijven ze optimistisch. Het wordt vanzelf weer voorjaar en dan pakken ze alsnog door.

Er zijn bij dit seizoen nog geen berichten geplaatst.

Meer seizoenen

Typisch Seizoen 1