• 9.378.448 stemmen

Typisch - Seizoen 33 (2020)

Alternatieve titel: Typisch Betuwe

Afleveringen: 12

Speelduur: 5 uur

Oorsprong: Nederland

Datum van release: maandag 12 oktober 2020

Eerst uitgezonden op: NPO 2 (Nederland)

• Google Play Niet beschikbaar op Ziggo

Plot Typisch

Elke drie weken volgen mensen van de omroepen BNNVARA en EO de gewone burger in een andere, vaak arme wijk ergens in Nederland. Zo wordt een portret opgesteld van wie deze burger is, en hoe diens leven eruit ziet. Met het portret van de burger in het hoofd, kan een beeld van de gehele wijk an sich opgesteld worden, en de volksaard weergegeven worden. Dit roept de vraag op, hoe bijgedragen kan worden aan de leefbaarheid van deze arme wijken.

Afleveringen Seizoen 33 (2020)

1. Aflevering 1

12 oktober 2020 (25 minuten)

We maken kennis met moeder Truus en zoon Boudewijn. Samen bewonen ze Chateau Deux Chevaux. Hun liefde voor auto's, vooral het lelijke eendje, schept een bijzonder band tussen moeder en zoon. Ook ontmoeten we artiest Don Piero. Gekleed in tijgerkleding is hij een bijzondere verschijning in de Betuwe.

2. Aflevering 2

13 oktober 2020 (25 minuten)

Welkom in het land van Flipje, welkom op de Betuwe. Ook vandaag is er weer van alles te doen in Het Flipje & Streekmuseum in Tiel. Flipje zelf is er ook bij. Grote vraag is of de vrijwilligers van het museum alle belangstelling wel aankunnen. Ook maken we kennis met de Betuwse kermisfamilie Eckelboom. Hun werk ligt al een tijdje stil door het coronavirus, maar ze zitten niet bij de pakken neer.

3. Aflevering 3

14 oktober 2020 (25 minuten)

We ontmoeten Robbie, een bekende verschijning in de Betuwe. Robbie is dakloos en neemt ons mee in zijn leven als zwerver. De wagens van de kermisfamilie Eckelboom zijn toe aan een opknapbeurt. De vondst van een oude foto levert een prachtig verhaal op over de familiegeschiedenis. Het Flipje & Streekmuseum maakt zich op voor een verjaardagsfeest. Binnenkort is Flipje 85 jaar.

4. Aflevering 4

15 oktober 2020 (25 minuten)

Het Flipje & Streekmuseum moet het vandaag zonder directeur Alexandra stellen en dus hebben de vrijwilligers vrij spel. Lukt het hen om de boel draaiende te houden? Verder is Don Pierro op zoek naar een nieuwe auto en is het feest bij de Betuwse kermisfamilie Eckelboom.

5. Aflevering 5

19 oktober 2020 (25 minuten)

Vandaag heeft Don Pierro sinds lange tijd weer eens een optreden in de kroeg, staat Boudewijn doodsangsten uit als hij met zijn moeder een ritje in de eend maakt en ontstaat er een liefdesrelatie op tussen twee vrijwilligers van het Flipje & Streekmuseum.

6. Aflevering 6

20 oktober 2020 (25 minuten)

Boudewijn heeft vandaag het rijk alleen op Chateau Deux Chevaux. Moeder Truus is namelijk een weekendje met vriendinnen weg. Boudewijn heeft de opdracht gekregen om zijn kamer eens op te ruimen. Maar hoe doe je dat als je al jaren de boel hebt laten verslonzen?

7. Aflevering 7

21 oktober 2020 (25 minuten)

Na een lange periode van stilzitten kan de Betuwse kermisfamilie eindelijk hun kermis opzetten in Enkhuizen. En er valt nog meer te vieren in De Betuwe. Zwerver Robbie wordt namelijk 52 jaar. Bij de vrijwilligers van Het Flipje Museum ontstaat lichte paniek: ze kunnen de toestroom van bezoekers maar nauwelijks aan.

8. Aflevering 8

22 oktober 2020 (25 minuten)

Alexandra is niet alleen directeur van het Flipje & Streekmuseum, ze is ook amateurarcheoloog. Regelmatig gaat ze met haar metaaldetector op pad, op zoek naar kunstschatten in de Betuwse klei. Schatten die wellicht een plekje krijgen in het museum. In het pittoreske plaatsje Buren maken we kennis met de buurmannen Henk en Tom. Hun liefde voor de moestuin willen ze graag met ons delen. Ook maken we kennis met troubadour Dick van Altena. In het dialect van de streek bezingt hij De Betuwe.

9. Aflevering 9

26 oktober 2020 (25 minuten)

In het Flipje & Streekmuseum in Tiel worden de laatste voorbereidingen getroffen voor de 85e verjaardag van Flipje. En van Flipje is het dan maar een kleine stap naar het indianenechtpaar Riet en Paul, dat we vandaag ontmoeten. Riet en Paul zijn kunstenaars en laten zich inspireren door de eeuwenoude indianencultuur. Ook maken we vandaag kennis met de 95-jarige Willy. Willy is de oudste winkeljuf van Nederland en aan stoppen denkt ze nog lang niet.

10. Aflevering 10

27 oktober 2020 (25 minuten)

Boudewijn laat zich van zijn beste kant zien. Hij besluit een kippenhok voor zijn moeder te gaan bouwen. Het loopt alleen wat anders dan verwacht. Troubadour Dick van Altena neemt ons mee naar de mooiste plekjes van de Betuwe. Willy, de oudste winkeljuf van Nederland, houdt haar winkel angstvallig in de gaten. Winkeldieven ontkomen niet aan haar allesziende blik.

11. Aflevering 11

28 oktober 2020 (25 minuten)

We ontmoeten eindelijk Robbie weer. De zwerver Robbie was een tijdje uit de lucht. Al snel wordt duidelijk waarom. Robbie is ernstig mishandeld op straat en moet herstellen van zijn verwondingen. Het indianenechtpaar Riet en Paul maakt zich op voor een drukke avond. Er komen cursisten langs die geïnteresseerd zijn in de pottenbakkerskunsten van Riet en de beeldhouwtechnieken van Paul.

12. Aflevering 12

29 oktober 2020 (25 minuten)

Het indianenechtpaar Riet en Paul gaat in hun lelijke eend op bezoek bij Boudewijn en zijn moeder Truus. Dat wordt een bijzondere ontmoeting. Eindelijk is het dan zover: Flipje viert zijn 85e verjaardag. Groot feest in Tiel. Ook ontmoeten we de kinderen van Panter Piet, beter bekend onder de artiestenaam Don Pierro.

Er zijn bij dit seizoen nog geen berichten geplaatst.

Meer seizoenen

Typisch Seizoen 1