• 9.112.026 stemmen

Chucky - Seizoen 1 (2021)

Alternatieve titel: Child's Play

Afleveringen: 8

Speelduur: 5 uur en 56 minuten

Ontwikkeld door: Don Mancini

Met: Brad Dourif (stemrol), Jennifer Tilly en Zackary Arthur

Datum van release: dinsdag 12 oktober 2021

Eerst uitgezonden op: SyFy (Verenigde Staten)

Plot Chucky

Wanneer er een klassieke Chucky pop opduikt bij een rommelmarkt in een buitenwijk, raakt een idyllisch Amerikaans stadje in chaos verstrengelt. Enkele tijd daarna vinden er zich een reeks gruwelijke moorden plaats die de geheimen als hypocrisie van de stad bloot lijken te leggen. Ondertussen dreigt de komst van zowel vijanden als bondgenoten uit Chucky's verleden de waarheden achter de gepleegde moorden te onthullen, evenals de geheimzinnige oorsprong achter hoe Charles Lee Ray van een ogenschijnlijk gewoon kind transformeerde tot de beruchte "Lakeshore Strangler."

Afleveringen Seizoen 1 (2021)

1. 1. Death by Misadventure

12 oktober 2021 (44 minuten)

Wanneer de 14-jarige beginnende kunstenaar Jake Wheeler een vintage Good Guy-pop koopt op een rommelmarkt, met de bedoeling deze te gebruiken in zijn nieuwste sculptuur, zal zijn jonge leven voor altijd veranderen - ten goede en ten kwade.

2. 2. Give Me Something Good to Eat

19 oktober 2021 (39 minuten)

Op Halloween-avond richt Chucky zich op een van Jake's vijanden op een rockend kostuumfeest, waardoor Jake wordt gedwongen de moordende pop te stoppen, of hem te helpen.

3. 3. I Like to Be Hugged

26 oktober 2021 (44 minuten)

Wanneer Jake uiteindelijk over de rand wordt geduwd door pestkoppen, haalt Chucky herinneringen op aan zijn eerste moord als mensenjongen en spoort hij Jake aan om nu een keuze te maken: doden of gedood worden.

4. 4. Just Let Go

2 november 2021 (41 minuten)

De band tussen Jake en Devon wordt een stuk hechter, wanneer hij zich bij een wel heel onwaarschijnlijke bondgenoot voegt in een poging om de duivelse pop Chucky te slim af te zijn.

5. 5. Little Little Lies

9 november 2021 (44 minuten)

Jake en Devon zijn klaar om hun relatie naar een hoger niveau te tillen, maar wie heeft er tijd voor romantiek na weer een gruwelijke moord in Chucky's verre van nutteloze handen? Ondertussen verschijnen vijanden - en bondgenoten - uit Chucky's verleden om de zaken nog ingewikkelder te maken.

6. 6. Cape Queer

16 november 2021 (49 minuten)

Terwijl het aantal doden in Hackensack blijft stijgen, wordt de relatie tussen Lexy en Junior gespannen, terwijl Jake en zijn vrienden een riskante val voor Chucky zetten die ernstige gevolgen kan hebben als het misgaat.

7. 7. Twice the Grieving, Double the Loss

23 november 2021 (41 minuten)

Terwijl het plaatsje Hackensack onder Chucky's meedogenloze, maar geheime terreurbewind wankelt, probeert de burgemeester de angst weg te nemen door een onschuldige verdachte te arresteren. Ondertussen proberen de kinderen wanhopig Chucky's plannen te achterhalen, voordat het te laat is.

8. 8. An Affair to Dismember

30 november 2021 (54 minuten)

De rekeningen worden vereffend als Chucky's duivelse plan tot bloei komt op een gevaarlijke, openbare locatie.

avatar van The Oceanic Six

De trailer is best tof en sowieso heb ik een zwak voor Chucky, dus ik ga dit zeker volgen. De reboot was nog best goed, maar ik ben blij dat Don Mancini en Brad Dourif er weer bij betrokken zijn. Dourif is de enige Chucky. Hopelijk houden ze die vreselijke Jennifer Tilly zo ver als kan weg, da's de enige die ik echt niet pruim in de reeks. Ik weet dat ze er weer bij is, maar hopelijk in een kleine rol.

avatar van Esteban

Esteban

Bij de introductie van de vrouwtjes-pop is het voor mij ook helemaal verkeerd gegaan met de filmreeks. Ik wist nog niet dat ze ook hier zou opduiken, beetje jammer. Van mij mochten ze dat personage volledig schrappen.

Is dit ook ergens te zien bij ons?

avatar van kleintje 2

kleintje 2

Hemel, het is gewoon nog enigszins goed. Ik heb me werkelijk vermaakt met deze eerste aflevering zeg. Het heeft zijn kwaaltjes, zijn ongewoonheden, maar al met al is deze aflevering geslaagd en verteld het zijn verhaal redelijk goed. Haha, die talentenjacht scene was echt goud, gaf me echt een big smile. Ben zo benieuwd hoe dit verder gaat. Het is sowieso in kwaliteit beter dan Cult, Bride, Seed en Child's Play 3. Dat is wel fijn. Het past binnen de franchise.

avatar van WB

WB

Na Child's Play 3 heb ik ze niet meer gekeken. Wellicht maar goed ook. Moet wel zeggen dat deze serie toch echt wel een beetje het gevoel van de eerste paar films terugbrengt. Tot op heden, met die eerste aflevering, blij verrast. Dit smaakt naar meer.

avatar van tattoobob

tattoobob

Ja eerste aflevering is best leuk.

Ik ben zeer benieuwd hoe deze verder gaat lopen.

Leuke start.

avatar van umbra

umbra

1ste aflevering was best aardig, de laatste Child's Play vond ik ook best goed, nu een serie over Chucky, ik zeg volmondig JA

avatar van kleintje 2

kleintje 2

Serie 'Chucky' verschijnt binnenkort ook in Nederland! - SerieTotaal

Vanaf 11 november op FOX vanaf 22:00! Maar dan loop je wel enkele weken achter haha.

avatar van Corcicus

Corcicus

Eerste twee afleveringen waren zeer goed te pruimen.

avatar van The Oceanic Six

Ook maar eens mee begonnen en de eerste drie afleveringen bevallen goed qua vibe en sfeer. De kills hadden wel wat beter nog gekund, maar Chucky doet zijn best. Het blijft een low budget franchise en dat zie je op zich wel, maar ik heb er een zwak voor.

avatar van The Oceanic Six

Het is allemaal best vermakelijk, maar 10 afleveringen lijkt me te lang. Nu de helft gezien en langzaamaan ben ik er wel weer klaar mee. Dit had beter een mini-serie kunnen zijn. Zonder Chucky's moordpartijen is de rest niet zo heel boeiend.

avatar van slam1975

slam1975

Heerlijke serie, de eerste afleveringen zijn erg vermakelijk. Brengt echt de oude sfeer terug van de vroegere films. Hopelijk zitten er weer wat fijne kill's in de volgende afleveringen.

avatar van The Oceanic Six

Als je dit objectief beoordeeld dan is het matig. Beroerde scripts, slecht acteerwerk (Jennifer Tilly, zucht..vreselijk), middelmatige effecten. Maar het is wel Chucky en Chucky is cool. Zijn duivelse gedrag in combinatie met humor werkt dik 30 jaar na dato nog altijd. Wat ik hier wel fijn vind is dat er al snel mensen zijn die zien dat hij leeft, terwijl in de films dit buiten Andy en Tilly zelden zo was. Wel duurt dit gewoon te lang, het is verre van de hele tijd goed. Maar ik heb me er wel mee vermaakt en nu lees ik dat er ook een tweede seizoen komt, benieuwd wat ze gaan brengen.

avatar van TimF

TimF

Hereeeee’s CHUCKY!

Chucky steelt hier toch wel de show. Veel en veel beter dan de slechte filmremake uit 2019. In deze serie weer een echte Chucky in plaats van de lelijke CGI-pop uit de vorige film. De scènes met Jennifer Tilly zijn helaas wel erg overacted en slecht. Die hadden van mij niet gehoeven. Maar Chucky’s zwarte humor, de grofheid en de verhaallijn in Hackensack maken de serie zeker de moeite waard. Verder leuke en soms subtiele horrorverwijzingen naar de Child’s Play films en klassiekers als Frankenstein en The Shining.

Een trauma, zoals toen ik de eerste film keek als kind, zal ik er niet meer van krijgen. Maar vermakelijk is het!

avatar van lang pee

lang pee

Voor mij mogen ze er absoluut mee stoppen, voor oudere kinderen is dit misschien nog leuk, maar voor mij was het oervervelend en kinderlijk, we hebben het nu allemaal al wel gezien, na enkele afleveringen heb ik deze pop dan ook uit gezet, uitmelken noemt men dit, zoals bv bij de Police Academy films, zijn er geloof ik 2008 van....

avatar van Corcicus

Corcicus

De eerste drie afleveringen zijn behoorlijk goed, maar daarna gaat het snel bergaf. Het multiple Chuckies plot was f'ing ridiculous, de goonies in de hoofdrol waren niet bepaald sterk te noemen en maakten er een tienerserie van. De mix van flashbacks, throwback personages en wisselende coalities was verwarrend en chaotisch. Al bij al teleurstellend dus.

avatar van Chelsea94

Chelsea94

Ik vond de eerste 4 afleveringen heel goed. 5 en 6 met Jennifer Tilly en Nica (van curse en cult) vond ik erg vervelend. De laatste 2 waren weer goed. Leuk wel om veel verwijzingen te zien naar de oude films. Ook zijn er een aantal acteurs, in een andere rol, in deze serie aanwezig. Er komt ook een 2e seizoen.

avatar van ZAP!

ZAP!

Ik wacht wel op Chucky the Bloody Musical...

avatar van GrobbekuikenXL

GrobbekuikenXL

Geweldig leuk toch wel. Vooral de laatste afleveringen. Erg benieuwd hoe dat zal aflopen met die 72 good guys in die auto.

avatar van Bxian32

Bxian32

Ben echt wel fan van de franchise, maar dit valt gewoon zo tegen. In het begin waren het serieuzere films, toen met Tilly gingen ze alle kanten op maar waren wel vermakelijk. Dit proberen ze nu nog een keertje maar het werkt gewoon niet meer. Kan mn vinger er niet op leggen maar mij valt het erg tegen helaas. Het is gewoon niet het een noch het ander.

avatar van bjerik76

bjerik76

matig.

de pop is en blijft inderdaad eng te zien, en brengt nostalgische gevoelens naar boven van de vroegere originele films.

Toch blijft de 1e film het aller beste, ( ook al was de remake ook niet erg slecht) en zowel de vervolgen als deze serie evenaart dat niet.

wat storend was, was dat de linken / tijdslijnen van vroeger rommelig waren.

vanaf all 6 word een beetje duidelijk hoe deze cucky in nieuwstaat ineens weer opgedoken is, terwijl daarvoor wat onduidelijke flash backs waren, die achteraf dan eigenlijk nog mee vragen opleverde.

Het speelt zich in het heden af ( aangezien de mobieltjes en het internet ..) maar de stukjes " vroeger" en hoe de pop in all 1 weer in gehele nieuwstaat verkocht werd op een garden sale is volkomen onduidelijk na welk filmdeel en hoe dit in nieuwstaat daar terecht is gekomen.

daarnaast is alles in de film ook wel iets te gelikt en soms ook niet echt overtuigend neergezet. Het is echt voor de tieners gemaakt, met voorspelbare scenes. de special effecten waren niet altijd geweldig.

wel grappig veel oude gezichten uit de films terug te zien

avatar van Timk

Timk

Vond het best wel weer leuk kijken, gewoon verstand op nul en niet te veel nadenken. Tot Tilly’s komst vanaf volgens mij aflevering vijf, ging het wel een hele grote stap achteruit. Weet nog niet echt wat ik moet met stemmen.

avatar van Timk

Timk

Voorlopig laatste aflevering nu gezien, en vooral door Tilly kan ik hier geen voldoende voor geven, terwijl de serie toch redelijk sterk begon.

avatar van rebelkush

rebelkush

Wat is dit slecht zeg. Verhaal is slecht, acteurs zijn verschrikkelijk irritant, keuze van muziek bij flashbacks en moorden is onbegrijpelijk. Met een normale verhaal en degelijke acteurs, had dit een goede serie kunnen zijn.

avatar van Daan258

Daan258

Heel leuk!

Tof om Brad Dourif weer te horen als de stem van Chucky.

Ik heb me uitstekend vermaakt met dit 1e seizoen en kijk uit naar seizoen 2.

Ik moet wel zeggen dat het halverwege de serie misschien wat moeilijk te volgen kan zijn als je alle vorige films niet gezien heb. Gelukkig had ik hier geen last van

avatar van rondh

rondh

Had zoveel beter kunnen zijn. Super irritante homo gekut. Dat sowieso niks met het verhaal te maken heeft. Verhaalline is ook niet om naar huis te schrijven. Erg goedkoop en met weinig fantasie gemaakt. En dan het acteerwerk is slecht