• 9.380.793 stemmen

The Witcher - Seizoen 2 (2021)

Show titel: The Witcher

Afleveringen: 8

Speelduur: 7 uur en 38 minuten

Ontwikkeld door: Lauren Schmidt Hissrich

Met: Henry Cavill, Anna Shaffer en Adjoa Andoh

Datum van release: vrijdag 17 december 2021

Eerst uitgezonden op: Netflix (Nederland)

• Netflix Bekijk seizoen 2 via Netflix
  • Google Play Niet beschikbaar op Ziggo

Plot The Witcher

Geralt of Rivia, een eenzame, gemuteerde monsterjager, worstelt om zijn plaats te vinden in een wereld waar mensen vaak goddelozer blijken te zijn dan beesten. Maar wanneer het lot hem naar een krachtige tovenares en een jonge prinses met een gevaarlijk geheim brengt, moeten de drie leren om samen het steeds vluchtiger wordende continent te besturen.

Afleveringen Seizoen 2 (2021)

1. 1. A Grain of Truth

17 december 2021 (1 uur en 03 minuten)

Geralt gaat met Ciri op weg en komt bij een oude vriend terecht. Na de Slag om Sodden toont Tissaia geen genade om informatie boven tafel te krijgen.

2. 2. Kaer Morhen

17 december 2021 (59 minuten)

Geralt zoekt een veilige plek voor Ciri en vertrekt naar Kaer Morhen, maar zelfs daar schuilt gevaar. Yennefers dromen kunnen de sleutel tot haar vrijheid zijn.

3. 3. What Is Lost

17 december 2021 (59 minuten)

Ciri vindt dat Geralt te lang nodig heeft en laat op het trainingsparcours zien wat ze waard is. Na gekonkel in de broederschap worden de pijlen op Yennefer gericht.

4. 4. Redanian Intelligence

17 december 2021 (56 minuten)

Een gast in Kaer Morhen reikt Ciri een helpende hand en nodigt Geralt uit. Yennefer is op de vlucht in Redania en zoekt een schuilplaats onder de grond.

5. 5. Turn Your Back

17 december 2021 (57 minuten)

Als een machtige magiër ook op jacht gaat naar Ciri, sluit ze een deal met Vesemir over zijn buitengewone ontdekking. Geralt onderzoekt de mysterieuze monolieten.

6. 6. Dear Friend...

17 december 2021 (57 minuten)

Geralt raakt een vriend kwijt en vindt een andere terwijl hij Ciri meer leert over haar kracht. Cahir waarschuwt Fringilla om zich op hun hoofdmissie te richten.

7. 7. Voleth Meir

17 december 2021 (55 minuten)

Geralt vraagt een bescheiden bard om hulp. Yennefer beseft hoe speciaal Ciri is. Vlak voordat keizer Emhyr een bezoek brengt aan Cintra, lopen de spanningen op.

8. 8. Family

17 december 2021 (52 minuten)

Geralt bindt de strijd aan met een demon die mensen uit zijn directe omgeving aanvalt. De machtigste partijen op het continent verhevigen de jacht op Ciri.

avatar van Alathir

Alathir

Beter dan het eerste seizoen qua verhaal en actie. Zeer goed te volgen, dat vond ik in seizoen 1 iets lastiger. Ondertussen is de verdeling van de wereld wel min of meer duidelijk. Henry Cavill is echt geweldig als Geralt. Je merkt dat iemand die fan is van de boeken en misschien de games ook (weet ik nu niet) zoals Henry de serie gewoon naar een hoger niveau haalt. Ook Ciri is in dit seizoen plots veel matuurder en is precies geen kind meer maar een vrouw. Haar verhaal is vele malen interessanter dit seizoen. Ook Anya Chalotra kan niet ontbreken als Yennefer en samen met Ciri en Geralt gaan we een geweldig seizoen 3 tegemoet denk ik. Ik heb jaren geleden 2 boeken gelezen met de kortere verhalen en hoewel ik het niet echt spectaculair vond, krijg ik bijna zin om de rest te lezen. Alleen is er zoveel om te bekijken, lezen, gamen, ... Te veel te doen en te weinig tijd...

avatar van brawljeff

brawljeff

In de twee jaar tussen het eerste seizoen en het tweede seizoen ben ik groot fan geworden van The Witcher franchise. Ik ben halverwege de boekenreeks en heb de derde game uitgespeeld. Dat zorgde ervoor dat ik met een iets andere bril naar het tweede seizoen gekeken heb. De verhaallijnen zijn compleet omgegooid vanwege de boeken. Dat vind ik prima, maar het zorgde wel voor veel verwarring aan mijn kant.

De serie oogt echt prachtig. In dit seizoen van ik het design van de monsters ook vele malen beter, want in het eerste seizoen deden mij de monsters vooral aan de serie Grimm denken. De casting van Geralt is perfect, maar ook Ciri en Triss kwamen dit seizoen veel beter uit de verf. Bij Yennefer heb ik dat gevoel helaas nog niet echt. Wat al gezegd is: thank God dat het verhaal nu chronologisch afspeelt.

Hopelijk niet nog twee jaar wachten op een volgend seizoen.

avatar van Gerlof78

Gerlof78

Ik vind seizoen 2 echt beter dan de 1st, scheelt niet veel maar na 5 aflevering te hebben gezien kan ik dat in mijn ogen wel zeggen.

avatar van The Oceanic Six

Misschien ligt het aan mij, maar ik vind dit inhoudelijk erg lastig te volgen. Nodeloos complex. Buiten dat is het wel weer schitterend gemaakt, met duidelijk een enorm budget om beeld, geluid, decors en actie. Henry Cavill blijft ook goed, de rest vind ik wat vlakker. Heb me er nog best mee vermaakt, maar ik vind het wel best dat ik weer lang op seizoen 3 moet wachten.