• 10.603 nieuwsartikelen
 • 161.821 films
 • 10.114 series
 • 29.684 seizoenen
 • 613.475 acteurs
 • 192.984 gebruikers
 • 8.968.758 stemmen
Avatar
 
banner banner

The Witcher - Seizoen 1 (2019)

3,53 265 stemmen

Show titel: The Witcher

IMDb beoordeling: 8,0 (565.340)

Afleveringen: 8

Speelduur: 7 uur en 54 minuten

Ontwikkeld door: Lauren Schmidt Hissrich

Met: Henry Cavill, Freya Allan en Joey Batey

Oorsprong: Verenigde Staten

Datum van release: vrijdag 20 december 2019

Eerst uitgezonden op: Netflix (Nederland)

 • On Demand:

 • Netflix Bekijk seizoen 1 via Netflix
 • Pathé thuis Niet beschikbaar op Pathé Thuis
 • Videoland Niet beschikbaar op Videoland
 • Amazon Prime Niet beschikbaar op Amazon Prime
 • Disney+ Niet beschikbaar op Disney+
 • Google Play Niet beschikbaar op Google Play
 • Google Play Niet beschikbaar op Ziggo

Plot The Witcher

Geralt of Rivia, een eenzame, gemuteerde monsterjager, worstelt om zijn plaats te vinden in een wereld waar mensen vaak goddelozer blijken te zijn dan beesten. Maar wanneer het lot hem naar een krachtige tovenares en een jonge prinses met een gevaarlijk geheim brengt, moeten de drie leren om samen het steeds vluchtiger wordende continent te besturen.

Afleveringen Seizoen 1 (2019)

 1. 1. The End's Beginning

  20 december 2019 (1 uur en 01 minuut)

  In Blaviken wordt Geralt opgewacht door boze stedelingen en een sluwe tovenaar. Het vorstelijke leven van Ciri staat op zijn kop als Nilfgaard het vizier op Cintra richt.

 2. 2. Four Marks

  20 december 2019 (1 uur)

  Een gepeste en verwaarloosde Yennefer vindt bij toeval een manier om te ontsnappen. Geralt jaagt op een 'duivel', maar vindt de hel. Ciri duikt onder in een groep.

 3. 3. Betrayer Moon

  20 december 2019 (1 uur en 07 minuten)

  Geralt neemt een klus over van een andere hekser in een rijk waar een woest beest rondwaart. Yennefer smeedt een magische, nieuwe toekomst – voor een vreselijke prijs.

 4. 4. Of Banquets, Bastards and Burials

  20 december 2019 (1 uur en 02 minuten)

  Tegen beter weten in vergezelt Geralt Ranonkel naar een koninklijk bal. Ciri wandelt een betoverd bos in. Yennefer probeert de mensen onder haar hoede te beschermen.

 5. 5. Bottled Appetites

  20 december 2019 (59 minuten)

  Yennefer zoekt onbesuisd naar een middel om terug te krijgen wat ze heeft verloren. Geralt brengt Ranonkel ongewild in gevaar. De zoektocht naar Ciri wordt intensiever.

 6. 6. Rare Species

  20 december 2019 (59 minuten)

  Een mysterieuze man probeert Geralt over te halen samen op een razende draak te jagen, waarbij een oude bekende opduikt. Ciri vraagt zich af wie ze kan vertrouwen.

 7. 7. Before a Fall

  20 december 2019 (47 minuten)

  Het continent komt in gevaar door de toenemende macht van Nilfgaard. Yennefer duikt het verleden in en Geralt twijfelt of hij zich aan de Wet der Verrassing moet houden.

 8. 8. Much More

  20 december 2019 (59 minuten)

  Geralt moet plat na een vreselijk gevecht. Yennefer en haar medetovenaars bereiden zich voor om terug te vechten. Een aangeslagen Ciri krijgt hulp van een vreemdeling.

Reviews & comments

zoeken in:
avatar van LikeAJedi

LikeAJedi

 • 37 berichten
 • 52 stemmen

Lucaij schreef:

Eindelijk heb ik de serie afgekeken. Frappant dat de games het verhaal veel sterker vertellen dan de serie.

Er valt veel namelijk veel meer uit dit verhaal te halen. Nogmaals complimenten voor Henry Cahill, die zowat in zijn eentje deze serie draagt. Onverwachts zet hij een goede Geralt neer.

Jammer dat niet HBO met dit verhaal aan de slag is gegaan. Netflix heeft er weer een typische Netflixproductie van gemaakt. Makkelijk verteerbaar en weinig indrukwekkend. Ik denk dat weinig mensen het over een jaar nog hebben over de avonturen van Yennefer. En om dan alsnog de vergelijking te maken met Game of Thrones zoals de gebruikers voor mij: de laatste scène in aflevering 1 Van Game of Thrones met Bran bijvoorbeeld maakte meer indruk dan een heel seizoen The Witcher. Laat staan als ik het over de echte hoogtepunten ga hebben.

Ik had dus precies het zelfde, begrijp echt niet waar die hoge scores vandaan komen. De serie is alles behalve spectaculair en het is inderdaad een typische Netflix productie. HBO of BBC one had ongetwijfeld een betere serie neergezet.


avatar van LikeAJedi

LikeAJedi

 • 37 berichten
 • 52 stemmen

Een erg matige serie waar ik toch echt een hogere verwachting van had. Zeer sporadisch indrukwekkend en een typische Netflix productie.

Het beging nog best goed met een sterke pilot aflevering, vooral het Butcher of Blaviken moment is spectaculair en erg vet. Daarna zakt het echt helemaal in met zeer saaie afleveringen met alleen dialogen en verder niks. Als je niet bekend bent met de games of boeken bergrijp je er helemaal geen drol van. Aan het einde kom het dan ongeveer samen maar echt duidelijk wordt het niet, vooral als je gewoon een neutrale kijker bent snap je er nog niks van. Ik had ook gezien dat de laatste aflevering op IMDB 9.0 sterren gemiddeld heeft, en daar kan ik echt met mijn pet niet bij. Als er een aflevering echt tegenviel was het wel de laatste aflevering.

Henry Cavill draagt absoluut in zijn eentje deze serie, een betere cast voor Geralt is er niet. Hij is duidelijk bekend met het bron materiaal en dat zie je goed terug in hoe hij het personage neerzet, maar de rest van de personages ben ik toch echt minder over te spreken. Yennefer en Ciri worden niet goed neergezet na mijn mening en zijn verre van interessant, sterker nog. Ciri vond ik zelfs gewoon irritant en frustreerde mij mateloos.


avatar van MovieHolic

MovieHolic

 • 1151 berichten
 • 2043 stemmen

Jemig zeg, dit is nagenoeg onnavolgbaar als je er als leek aan begint. Ik heb nergens meegekregen dat het "2" tijdlijnen zijn, daar kwam ik pas door stom toeval na aflevering 4 achter via Wikipedia!

Dat is ook meteen het grootste nadeel van deze serie, je moet welhaast eerst een halve voorbereidende studie hebben afgerond wil je het snappen. Ik vind het hele verhaal ook erg gejaagd en gehaast overkomen, daardoor lijkt het afgeraffeld.

Maar goed dat doet niets af aan de geweldige actiescènes, mooie landschappen en aardige CGI. Al met al wel het kijken waard, maar lees je in voor je begint als je geen ervaring hebt met het hele The Witcher genre, gratis tip van mij.


avatar van Stormlight2000

Stormlight2000

 • 12 berichten
 • 88 stemmen

Redelijk eerste seizoen. Ik ben zelf een groot fan van het fantasy genre en lees dan ook veel boeken in dit genre. De boeken van Sapkowski over de Hekser Geralt zijn episch, slim geschreven en interessant. The Witcher behoort niet tot een van mijn favoriete fantasy saga´s na het lezen van meerdere fantasy boeken. Toch werd ik ontzettend enthousiast van de aankondiging dat er een WItcher serie werd gemaakt.(helaas door Netflix, maar ach, beter iets dan niets) Voor mij hoeft een verfilming niet persé exact hetzelfde te zijn als de boekenreeks. Ik probeer het als een op zichzelf staand werkje te zien.

Ik ben eigenlijk niet verrast door het eindresultaat. Het is typisch Netflix en dat is, naar mijn mening, meestal niet goed! Geralt wordt fantastisch gespeeld door Cavill en Yennefer wordt fantastisch gespeeld door Anya. Over Ciri ben ik nog een beetje neutraal, ik moet haar wat meer gaan zien in de serie om er een oordeel over te geven. De serie neemt zichzelf niet te serieus en dat doet het ten goede. Het verhaal is inderdaad ontzettend verwarrend, maar als je even doorzet krijg je een fantastisch einde en een goede opbouw naar het volgende seizoen. Over de effecten heb ik niet zoveel te zeggen, ik neem aan dat het allemaal wat beter wordt in de komende seizoenen. Persoonlijk had ik dit liever zien gemaakt worden door HBO. Het middeleeuwse/renaissance effect komt gewoon niet overtuigend over door de productie van Netflix. Ik ben benieuwd wat het tweede seizoen gaat worden. Gelukkig ben ik er bijna wel zeker van dat het in ieder geval beter gaat worden dan het eerste seizoen!


avatar van Duke Nukem

Duke Nukem

 • 1529 berichten
 • 1827 stemmen

DionneDarko schreef:

Got wilde ik toen ook eerst niet zien. Maar was direct hooked wanneer ik toch werd overgehaald om de 1e aflevering te kijken. Hier zat ik zo frequent te oogrollen dat het me begon te duizelen.

Ik ben momenteel naar beide series aan het kijken, ben er dan toch eindelijk aan begonnen, en The Witcher mag niet eens in de schaduw staan van GOT, dat is meteen duidelijk. Ik heb nochtans het spel The Witcher 3 op PS4 gespeeld, en hoewel het spel net als de serie behoorlijk saai is, zit het wel goed met de sfeer en de setting. De CGI in de serie is ondermaats en de hoofdrolspeler Henry Cavill zet een pover Geralt neer. In het spel is het een ruige vent met littekens op het ongeschoren gelaat. Maar Cavill is een stijve hark met een modellengezichtje. Ook zijn de vrouwen onaantrekkelijk en er zit veel te weinig actie in deze serie.


avatar van gigabyte

gigabyte

 • 85 berichten
 • 161 stemmen

gigabyte schreef:

De wisselende tijdslijn was een puinhoop. Veel saaie stukken. Slechte CGI.

Helemaal mee eens. Erg verwarrend die wisselende tijdslijnen. En een saaie bedoeling is deze serie.


avatar van LeBlanc

LeBlanc

 • 128 berichten
 • 52 stemmen

Opnieuw deze serie kort bekeken.. mede omdat ik niet snap waarom mensen zo enhousiast zijn over Netflx series. Al bij aflevering 1 zie ik dingen die me gelijk irriteren. De focus op feminisme.. krachtige vrouwen en mannen als sukkels. Het speelt in een soort middeleeuwse setting maar ik zie Afrikanen als ridders lopen. Vechtscenes: vrouwen van 60kg in harnas te paard vechtend tegen tegen kerels van 100kg.. Daarnaast net als bij de Mandalorian een harde killer, maar die eindeloos ouwehoert met meisjes als een trutje....


avatar van king-kevino

king-kevino

 • 52 berichten
 • 607 stemmen

Voor seizoen 2 nog maar eens herzien en moet zeggen dat de 2de keer de serie eigenlijk beter is had beter door welke verschillende tijdlijnen er zijn en wanneer er binnen die tijdlijnen zich dan weer een timeskip voordoet. op naar seizoen 2


avatar van Crook

Crook

 • 668 berichten
 • 1471 stemmen

LeBlanc schreef:

Opnieuw deze serie kort bekeken.. mede omdat ik niet snap waarom mensen zo enhousiast zijn over Netflx series. Al bij aflevering 1 zie ik dingen die me gelijk irriteren. De focus op feminisme.. krachtige vrouwen en mannen als sukkels. Het speelt in een soort middeleeuwse setting maar ik zie Afrikanen als ridders lopen. Vechtscenes: vrouwen van 60kg in harnas te paard vechtend tegen tegen kerels van 100kg.. Daarnaast net als bij de Mandalorian een harde killer, maar die eindeloos ouwehoert met meisjes als een trutje....

Haha kijk die incel hier tekeer gaan

Ben het verder wel eens met de meeste comments hierboven, die twee tijdlijnen zijn fucking verwarrend en ik begon er ook pas grip op te krijgen toen ik dit ff opgezocht had. Daarna wel hooked en meteen doorgevlamt naar het 2e seizoen.


avatar van LeBlanc

LeBlanc

 • 128 berichten
 • 52 stemmen

3d animatie zag er trouwens ook vrij belabberd uit...


avatar van Corcicus

Corcicus

 • 2532 berichten
 • 3543 stemmen

Na lang de kat uit de boom gekeken te hebben, deze serie maar eens een kans gegeven, maar ik ben niet verder geraakt dan de eerste aflevering. Waarom moet er nu weer een vrouw mee op het slagveld staan zwaaien met een zwaard van 50 kilogram? Zo grotesk hoe ze daar met dat potsierlijk harnas stond. Oké, het genre is fantasy, maar laat ons ernstig blijven.


avatar van horizons

horizons

 • 5651 berichten
 • 2318 stemmen

Corcicus schreef:

Na lang de kat uit de boom gekeken te hebben, deze serie maar eens een kans gegeven, maar ik ben niet verder geraakt dan de eerste aflevering. Waarom moet er nu weer een vrouw mee op het slagveld staan zwaaien met een zwaard van 50 kilogram? Zo grotesk hoe ze daar met dat potsierlijk harnas stond. Oké, het genre is fantasy, maar laat ons ernstig blijven.

Fantasy is toch juist een ontsnapping aan het "ernstige"?

Ik begrijp deze opmerkingen nooit zo. Ga een historische documentaire kijken als je realisme wil of draaf ik nu te ver door? Bij een fantasy serie.


avatar van Corcicus

Corcicus

 • 2532 berichten
 • 3543 stemmen

Je hebt waarschijnlijk wel gelijk. Ik moet gewoon wegblijven van dit genre. Maar de laatste docu die ik voor de kiezen kreeg was Queen Cleopatra en dat was zo mogelijk nog erger.


Gast

 • berichten
 • stemmen

Let op: In verband met copyright is het op TvMeter.nl niet toegestaan om de inhoud van externe websites over te nemen, ook niet met bronvermelding. Je mag natuurlijk wel een link naar een externe pagina plaatsen, samen met je eigen beschrijving of eventueel de eerste alinea van de tekst. Je krijgt deze waarschuwing omdat het er op lijkt dat je een lange tekst hebt geplakt in je bericht.

* denotes required fields.

Let op! Je gebruikersnaam is voor iedereen zichtbaar, en kun je later niet meer aanpassen.

* denotes required fields.