ad
 • 139.659 films
 • 6.619 series
 • 20.030 seizoenen
 • 432.092 acteurs
 • 280.264 gebruikers
 • 8.087.878 stemmen
Avatar
 
banner banner

Carnivàle - Seizoen 1 (2003)

4,26 111 stemmen

Show titel: Carnivàle

IMDb beoordeling: 8,4 (42.642)

Seizoenen: 2 seizoenen

Afleveringen: 12

Datum van release: zondag 14 september 2003

 • On Demand:

 • Ziggo Bekijk seizoen 1 via Ziggo
 • Netflix Niet beschikbaar op Netflix
 • Pathé thuis Niet beschikbaar op Pathé Thuis
 • Videoland Niet beschikbaar op Videoland
 • Amazon Prime Niet beschikbaar op Amazon Prime
 • Disney+ Niet beschikbaar op Disney+
 • Google Play Niet beschikbaar op Google Play

Carnivàle

Afleveringen Seizoen 1 (2003)

 1. 1. Milfay

  Oklahoma, de Dust Bowl, 1934. Na het overlijden van zijn langdurig zieke moeder wordt de achttienjarige Ben Hawkins opgenomen in een reizend circusgezelschap. Wanneer Ben over speciale gaven blijkt te bezitten, wordt de blinde professor Lodz achterdochtig. Ondertussen in het kleine stadje Mintern, krijgt priester Justin Crowe een teken van god. Er lijkt een connectie te zijn tussen Ben en Justin, alhoewel ze elkaar nog nooit ontmoet hebben.

 2. 2. After the Ball is Over

  Na het schoonmaken van een oude circuswagen, vindt Ben een stukje van de puzzel van zijn verleden: een man in een smoking genaamd Henry Scudder. Ondertussen raakt broeder Justin er samen met zijn zus Iris van overtuigd dat hij een speciale gave heeft.

 3. 3. Tipton

  Wanneer de autoriteiten van het arme stadje Tipton verbieden om het circus op te zetten, komt leider Samson met het idee om er tijdelijk een religieuze revival-show van te maken met Ben als middelpunt van de show, dankzij zijn bijzondere gaven. Ben en Sofie blijven ondertussen zoeken naar aanwijzigingen om meer te weten te komen over het mysterieuze verleden van Ben en ontmoeten een vrouw die meer lijkt te weten over Ben's vader.

 4. 4. Black Blizzard

  Onderweg naar Babylon, Texas komt de groep in een grote zandstorm terecht. Professor Lodz lokt Ben mee naar een verlaten huis om zijn krachten te testen. Ondertussen wordt broeder Justin voor een dilemma gesteld door Norman Balthus, zijn vroegere mentor.

 5. 5. Babylon

  Het circus komt eindelijk aan in Babylon, een arme mijnstad in het platteland van Texas. Samson probeert de groep op te peppen door een gezellig avondje uit in een lokale bar te organiseren. Een groep rusteloze mijnwerkers is er echter op uit om het feest te verstoren. Ondertussen bezoekt Ben een verlaten mijnschacht, waar hij een visioen krijgt met de mysterieuze Scudder in de hoofdrol.

 6. 6. Pick a Number

  Na de moord op Dora Mae Dreifuss, volgt een obscuur fenomeen genaamd "Carnival Justice", om er achter te komen wie de moordenaar is. In Mintern verlaat de inmiddels verwarde broeder Justin de stad en belandt in de wildernis. Hij ontmoet een stel zwervers en blijft een tijdje bij hen, maar één van de zwervers blijkt een undercover verslaggever te zijn.

 7. 7. The River

  Broeder Justin en zijn zus Iris krijgen onverwachte steun van radioverslaggever Tommy Dolan, die graag propaganda wil maken. Ben gaat er ondertussen op uit samen met Ruthie om slangen te vinden voor een van de acts in het circus. Ben wordt gedwongen zijn gaven te gebruiken wanneer de zoon van Ruthie in de problemen komt.

 8. 8. Lonnigan, Texas

  Samson stuurt Ben erop uit om een nieuwe attractie voor het circus te zoeken. Op zijn zoektocht ontmoet hij een oude tegenstander, Phineas Boffo. In Mintern wordt broeder Justin opgenomen in een gekkenhuis om behandeld te worden voor zijn godsdienst-fanatisme. Verslaggever Tommy Dolan probeert via de radio te doen wat hij kan om te helpen.

 9. 9. Insomnia

  Ben heeft genoeg van alle nachtmerries en probeert ze te voorkomen door wakker te blijven. Het heeft niet het gewenste effect. Samson probeert ondertussen nieuwe klanten aan te boren door een aantal beproefde routines toe te voegen aan het circusprogramma. In Mintern probeert Iris contact te krijgen met broeder Justin via de radio.

 10. 10. Hot and Bothered

  Broeder Justin wordt ontslagen uit de inrichting en keert vol nieuwe ideeën terug naar Mintern. Samson helpt Ben om meer informatie te vergaren over de verblijfplaats van Scudder. Ze komen uit bij de Templars Club. Professor Lodz kan niet wachten tot Ben weer slaapt, zodat hij zijn dromen kan onderzoeken.

 11. 11. Day of the Dead

  Professor Lodz voert een snood plan uit om meer te weten te komen over Ben. Ben, normaal op z'n hoede, wordt verleid door Ruthie en dat geeft mogelijkheden voor Lodz. In Mintern is Balthus bezorgd over de stappen die broeder Justin maakt. Tommy Dolan probeert Justin en Iris onder druk te zetten, maar Iris vindt een uitweg.

 12. 12. The Day That Was The Day

  Ben zit in een crisis wanneer hij moet kiezen of hij Ruthie, die gebeten is door een slang, wel of niet geneest. Hij vraagt advies aan professor Lodz en uiteindelijk ontmoet hij voor het eerst het mysterieuze 'Management'. Samson komt erachter dat Ben op de vlucht is en gezocht wordt voor moord. Broeder Justin komt steeds dichter bij de keuze tussen heil en verdoemenis voor al zijn volgelingen.

Reviews & comments

zoeken in:
avatar van N811_mm

N811_mm

 • 2 berichten
 • 5 stemmen

Vet gave serie.


avatar van Animosh_mm

Animosh_mm

 • 264 berichten
 • 114 stemmen

Beter dan Twin Peaks, maar het deelt ook haar gebreken.

Carnivàle wordt vaak vergeleken met Twin Peaks, en dat is terecht. Net als Twin Peaks heeft Carnivàle op haar beste momenten een mysterieuze en onheilspellende sfeer met veel onderhuidse spanning die voor enkele fantastische scènes zorgt (vooral de monologen van Justin zijn memorabel). Langzaam maar zeker ontdek je de diepere rol van de personages in de "strijd van goed en kwaad", en die ontwikkeling is boeiend om te volgen, zeker in het subtielere en minder clichématige eerste seizoen.

Maar net als bij Twin Peaks is de "hoofdverhaallijn" maar een klein deel van de serie. Een groot deel van de serie volg je randpersonages van de serie, de één nog minder boeiend dan de ander. Provinciaalse types zijn het, die saaie dialogen voeren terwijl ze zich bekommeren om hun alledaagse zorgen, zoals een aantal "romantische" avonturen die tot spanningen leiden. Dat het belangrijkste personage, Ben, een boers type is die het hele seizoen vooral hard zijn best doet om niets te doen helpt ook niet. Begrijpelijk, maar saai.

En in het tweede seizoen komen de zwakke punten van de serie alleen maar meer op de voorgrond. De serie wordt explicieter, minder mysterieus, en de personages verliezen hun complexiteit. De ontwikkeling van Sofie is boeiend, maar de andere personages vechten erom wie het beste in een hokje past.

Carnivàle is dus niet zo goed als ik hoopte. Het heeft een aantal zeer sfeervolle scènes, een paar leuke personages en een best fascinerende main story, maar net als Twin Peaks besteedt de serie veel te veel tijd aan de vergetelijke verwikkelingen van oninteressante personages, waardoor echte hoogtepunten schaars zijn. Veel mensen klagen dat de serie voortijdig is geëindigd, maar ik vind het vooral zonde dat de twee seizoenen die het had niet beter zijn besteed. Meer focus en minder filler had de serie goed gedaan. 3.25*


avatar van Dr channard_mm

Dr channard_mm

 • 60 berichten
 • 36 stemmen

Lekkere speciale serie die jammer genoeg maar 2 seizoenen lang is (er waren er meer gepland in drie boeken van elk twee seizoenen). Personages zijn heel interessant, acteerwerk is sterk (vooral Clancy Brown met zijn heerlijk donkere stem) en de hele atmosfeer boeit me enorm. Het eerste seizoen is traag in opbouw en in het laatste gooien ze alle remmen los. Heerlijk !

4,5*


avatar van Montorsi

Montorsi

 • 9342 berichten
 • 2141 stemmen

Tommy Dolan: Deal?

Brother Justin: I'm reminded of the phrase "making a deal with the devil".

Tommy Dolan: Oh, come on, now. I'm not that bad.

Brother Justin: No, no, you're not.


avatar van Phantasm

Phantasm

 • 4838 berichten
 • 4787 stemmen

Ikzelf was er niet helemaal kapot van. Leuk om een keertje gezien te hebben.


Gast

 • berichten
 • stemmen

Let op: In verband met copyright is het op TvMeter.nl niet toegestaan om de inhoud van externe websites over te nemen, ook niet met bronvermelding. Je mag natuurlijk wel een link naar een externe pagina plaatsen, samen met je eigen beschrijving of eventueel de eerste alinea van de tekst. Je krijgt deze waarschuwing omdat het er op lijkt dat je een lange tekst hebt geplakt in je bericht.

* denotes required fields.

Let op! Je gebruikersnaam is voor iedereen zichtbaar, en kun je later niet meer aanpassen.

* denotes required fields.