• 9.377.371 stemmen

Speelduur: 6 uur en 01 minuut

Met: Kees Tol, Nick Schilder en Simon Keizer

Oorsprong: Nederland

Datum van release: vrijdag 30 april 2021

Eerst uitgezonden op: NPO 1 (Nederland)

• Google Play Niet beschikbaar op Ziggo

Plot Nick, Simon & Kees: Take a Chance on Me

Het Volendamse drietal licht de bekende popgroep ABBA uit en gaat terug naar de plekken die een grote rol speelden in het leven van de bandleden. Ze gaan op pad om de bijzondere verhalen over de band te achterhalen. Ook spreken ze met belangrijke personen die over de geschiedenis van de Zweedse groep kunnen vertellen. Tijdens de trip door Zweden ontdekken de Volendammers meer over de band(leden), hun muziek en de tijdsgeest. Zo bezoeken ze onder meer de studio's waar ABBA de meeste liedjes opnam en praten ze met vrienden van de bandleden. En zit er misschien zelfs een ontmoeting met de ABBA-leden zelf in? Als kers op de taart steken Nick en Simon de nummers van ABBA zelf in een nieuw jasje.

Afleveringen Seizoen 1 (2021)

1. Aflevering 1

30 april 2021 (50 minuten)

De drie vrienden reizen af naar Zweden, het thuisland van ABBA, de grote muzikale helden van Kees. Nick, Simon en Kees starten hun avontuur in Stockholm waar ze slapen in het hotel van Benny Andersson. Ze gaan op zoek naar twee vrouwelijke stemmen die tijdens de muzikale eindsessie de rol van Agnetha en Frida kunnen vertolken. Daarna reizen ze verder naar Västervik, de geboorteplaats van Björn, waar hij samen met zijn dochter ook een hotel runt. Västervik is een kweekvijver voor veel Zweedse muzikanten en spreken hier af met singer-songwriter duo the Dimpker Brothers.

2. Aflevering 2

7 mei 2021 (46 minuten)

De mannen komen meer te weten over de jeugd van de ABBA-leden. Samen met Tonny, jeugdvriend van Björn en bassist in hun eerste band Hootenanny Singers, toeren ze langs de belangrijke plekken uit Björns jeugd. Ze verlaten Västervik en op de terugweg naar Stockholm maken ze een pitstop in Linköping, waar Benny en Björn elkaar voor het eerst ontmoetten op een bankje. Terug in Stockholm nemen ze hun intrek in een echt Stockholms appartement en hebben ze afgesproken met Titti Sjoblom. Zij deelde samen met een jonge Agnetha de rol van Maria Magdalena in de musical Jesus Christ Superstar.

3. Aflevering 3

14 mei 2021 (47 minuten)

Nick, Simon en Kees duiken nog dieper in de beginjaren van ABBA. Ze stappen in de bus naar Torshälla, het dorp waar Anni-Frid in opgroeide. Daar hebben ze een afspraak met Eva Axelsson, en lokale journalist die veel research heeft gedaan naar de jeugd van Frida en haar zelfs een keer heeft mogen interviewen. Ook bezoeken ze een jeugdcentrum in een buitenwijk van Stockholm waar Benny, het muzikale genie van de band als puber zijn eerste stappen in de muziek zette. De mannen kijken naar beeldmateriaal van een wel hele spannende film waar Benny en Björn aan meewerkten.

4. Aflevering 4

21 mei 2021 (49 minuten)

De heren brengen een bezoek aan de studio waar ABBA het overgrote deel van hun albums opnam. Hier krijgen ze een rondleiding en hebben ze afgesproken met Janne Schaffer, een van de twee vaste sessiegitaristen van ABBA. Hij geeft een demonstratie van de Wall of Sound, een speciale manier van opnemen die veel werd gebruikt voor de nummers. Ook maken ze kennis met Claes af Geijerstam, winnaar van het nationale songfestival in '73 waar ABBA op de derde plek eindigde. Claes sloot zich later aan bij de ABBA-crew als audio-technicus. In het ABBA Museum is Kees benieuwd of zijn stem nog te horen is op de audiotour.

5. Aflevering 5

28 mei 2021 (49 minuten)

Nick, Simon en Kees zien welk effect het grote succes van de doorbraak heeft op ABBA. Ze hebben een bijzondere ontmoeting met Alexandra Charles, eigenaresse van een club in Stockholm waar de ABBA-leden ondanks hun roem konden genieten van een dansavondje. Ook spreken ze met Lolo Murray, styliste die bevriend raakte met Agnetha en nog altijd haar steun en toeverlaat is. Kees vindt het allemaal reuze spannend, maar ze komt met een voorstel waarvan hij nooit had durven dromen. Ulf Andersson, saxofonist van de iconische intro van I Do I Do I Do vertelt de mannen graag over zijn turbulente carrière met ABBA.

6. Aflevering 6

4 juni 2021 (49 minuten)

Nick, Simon en Kees leven naar de eindsessie met de oud-muzikanten van ABBA toe. Maar voordat het zover is, krijgen ze van ABBA-biograaf Carl Magnus Palm een flitscursus ABBA-album covers lezen op een plek die elke ABBA-fan zal herkennen. Voor de uitvoering van 'I Have A Dream' hebben de heren het kinderkoor van de International School of Stockholm uitgenodigd. Dan is het eindelijk de dag waar iedereen zich op heeft verheugd. Een reünie van oude en nieuwe vrienden, die samen een drietal ABBA nummers ter gehore brengen in een Nick en Simon-jasje. Eenmaal thuis wacht er een verrassing waar Kees nooit van had durven dromen...

7. Aflevering 7

6 juni 2021 (1 uur en 11 minuten)

In Nick, Simon & Kees: Take a chance on me zagen we de vrienden tijdens het maken van een documentaire over de legendarische Zweedse popgroep, ABBA. In deze documentaire het eindresultaat van hoe de drie vrienden de geschiedenis van deze wereldberoemde band op eigen wijze hebben vastgelegd.

Er zijn bij dit seizoen nog geen berichten geplaatst.