• 8.898.327 stemmen

Loki - Seizoen 1 (2021)

Show titel: Loki

Afleveringen: 6

Speelduur: 4 uur en 45 minuten

Ontwikkeld door: Michael Waldron, Stephen Broussard, Kate Herron, Kate Herron en Kevin Feige

Met: Tom Hiddleston, Owen Wilson en Gugu Mbatha-Raw

Datum van release: woensdag 9 juni 2021

Eerst uitgezonden op: Disney+ (Nederland)

• Disney+ Bekijk seizoen 1 via Disney+
  • Google Play Niet beschikbaar op Ziggo

Plot Loki

Loki "God of Mischief" weet de tesseract te bemachtigen, dit leidt tot zijn vrijheid. Hij kan zich eigen nu door verschillende tijdsperioden verplaatsen en beïnvloed daarmee de geschiedenis van de mensheid en enkele zeer belangrijke historische gebeurtenissen. Ook gaat Loki een samenwerking aan met de Time Variance Authority om het multiversum te beschermen.

Afleveringen Seizoen 1 (2021)

1. 1. Glorious Purpose

9 juni 2021 (50 minuten)

Door het bemachtigen van de Tessaract verstoort Loki de beoogde tijdlijn die bedacht is door de timekeepers en wordt beschermd door de TVA ( de Time Variance Authority). Loki wordt opgepakt en maakt kennis met een geheel nieuwe wereld, waarin hij geen macht (magie werkt hier niet) heeft en vooral ook niks te zeggen heeft.

2. 2. The Variant

16 juni 2021 (53 minuten)

Als nieuwe adviseur van de TVA moet Loki het vertrouwen van zijn collega’s weten te winnen. Van het spel dat hij op punt staat te spelen moet hij de spelregels nog ontdekken.

3. 3. Lamentis

23 juni 2021 (41 minuten)

De variant die we al snel leren kennen onder de naam Sylvie en Loki stranden op Lamentis: een maan die op elk moment compleet vernietigd kan worden.

4. 4. The Nexus Event

30 juni 2021 (48 minuten)

Sylvie en Loki ontsnappen van Lamentis en de TVA heeft daar een rol in. Loki ontketent een Nexus Event waardoor Mobius hen weet te lokaliseren en vervolgens gevangen neemt. Hunter B-15, verliest haarzelf doordat de waarheid van de TVA haar duidelijk wordt.

5. 5. Journey into Mystery

7 juli 2021 (48 minuten)

Loki ontmoet andere Loki-Variant versies en die zijn… net zoals hij. Verraad ligt om elke hoek, terwijl een mysterieuze wolk genaamd Alioth probeert alles aan het einde van de tijdlijn (waar alles na het 'snoeien' heen blijkt te gaan) te verslinden. Ondertussen weet Sylvie van Ravonna te ontfutselen waar ze antwoorden over de TVA kan vinden. Die informatie zorgt voor een reünie tussen Mobius, Sylvie en Loki op een duistere plek waar de raadsels alleen maar groter worden.

6. 6. For All Time. Always.

14 juli 2021 (45 minuten)

Loki en Sylvie zijn aangekomen bij het einde van de tijdlijn. Daar ontmoeten ze Miss Minutes weer die een erg vernuftig, bijdehand en irritant wezentje blijkt te zijn.

avatar van Joy4ever

Joy4ever

Na het tegenvallende WandaVision en The Falcon and the Winter soldier heb ik niet direct behoefte om aan deze Loki te beginnen. Trailer is ook mwah. Benieuwd naar de eerste reacties.

horizons

Eerste aflevering is in ieder geval leuk. Multiversum in een notendop voor iedereen begrijpelijk uitgelegd en Hiddlestone zit meteen in z'n rol.

avatar van The Oceanic Six

Ik ben heel eerlijk, heb alle MCU films meerdere keren gezien, maar ik ben er onderhand moe van geworden. Al die series trek ik ook niet goed en die skip ik ook, helemaal als ik de reviews lees en merk dat ze bijna allemaal teleurstellend zijn na vaak een goede start. Moet wel zeggen dat Loki me best leuk lijkt, maar dat komt omdat ik het een geweldig geestig personage vind.

horizons

lol. In overzicht staat dat Ocean Six een bericht heeft geplaatst om 11:05 maar nu zie ik dat het Ajax&Litmanen is.

horizons

Warempel. Aflevering twee is ook erg leuk.

avatar van Rarara

Rarara

erg leuke serie tot nu toe. een waar ‘easter egg’ festijn voor de ware marvel fan. Erg knap weer. hoe ze zo’n serie naar een acteur kun schrijven. Niveau Watchmen is het zeker niet maar de rest van de superhelden series worden toch weg geblazen wat mij betreft

avatar van clubsport

clubsport

Stompzinnig verhaal over tijdrijzen en een Loki die min of meer als een lachertje in zijn eigen serie word neergezet.

Er schijnt een vrouwelijke Loki in voor te komen in de volgende aflevering die uiteraard dan weer wel bad ass is

Maar wat wil je ook met een vrouwelijke sceenwriter Bisha K alie die regelmatig op een feministische podcast is

te horen maar verder daarbuiten als screenwriter voor hollywood weinig tot geen ervaring heeft .

maurice32

De eerste 2 afleveringen waren nog goed, 3e aflevering vond ik saai.

Wandavision vond ik stukken beter.

Maarja afwachten maar, misschien wordt het nog wat.

horizons

Derde aflevering kakte beetje in inderdaad. Maar dat zal vanaf volgende aflevering weer anders zijn. Deze ging puur om wat meer achtergrond te geven.

avatar van Corcicus

Corcicus

Fjoef, we kunnen weer op beide oren slapen. Loki Is Bisexual

horizons

Aflevering vier is dan wel weer tof.

In de tussenstand tot nu toe de leukste Marvel serie.

avatar van mebo870

mebo870

Toen ik Owen Wilson zag, wist ik al genoeg, dit wordt niks.

maurice32

Aflevering 4 is wel weer goed, ben benieuwd hoe het verder gaat.

Nog maar 2 afleveringen en dan is het voorbij.

mebo870 schreef:

Toen ik Owen Wilson zag, wist ik al genoeg, dit wordt niks.

Wilson speelt z'n rol gewoon goed.

avatar van brawljeff

brawljeff

Inderdaad. Ik had ook mijn bedenkingen bij Owen Wilson, maar hij zet een prima personage neer. Aanwezig, maar niet irritant. Hoewel ik erbij moet vermelden nog maar 2 afleveringen te hebben gekeken.

horizons

Jaja, aflevering vijf was toch weer enorme fun.

avatar van Fikret8

Fikret8

horizons schreef:

Jaja, aflevering vijf was toch weer enorme fun.

Die Croki (alligator Loki) slaat nergens op en president Loki voegt weinig toe terwijl dat nou net een interessante personage had kunnen zijn.

avatar van gigabyte

gigabyte

clubsport schreef:

Ja haalt de woorden uit mijn vingers. Helemaal mee eens dus.

maurice32

Finale aflevering vond ik te weinig, ik had meer spektakel verwacht.

Maar goed, ben wel benieuwd naar seizoen 2.

avatar van kleintje 2

kleintje 2

"Hoewel de sfeer een opvallende gelijkenis vertoont met de uiterst charismatische, maar chaotische kenmerken van zijn zeer geliefde antiheld, slaagt 'Loki' er gelukkig in om op de juiste manier gebruik te maken van een effectieve combinatie tussen impactvolle gebeurtenissen, verbluffende mysteries en emotionele karakterontwikkeling. Dat terwijl de personages, de visuele styling en het verhaal interessant weten te blijven. Op deze manier zorgt de serie - ondanks zijn kleine tekortkomingen - voor een intrigerende en heerlijke afleiding van de belangrijkste evenementen binnen de MCU."

Een nette 8,3/10 als gemiddelde voor het hele seizoen. Zeker de beste Marvel Disney+ serie tot nu toe. Kijk uit naar het volgende.

avatar van wwelover

wwelover

Vermakelijk, maar had er echt wel meer van verwacht. Het concept wist me niet echt te pakken. Meer een liefhebber van de Loki in de films.

avatar van brawljeff

brawljeff

Wat mij betreft de sterkste van de drie Marvel series van dit jaar, vooral vanwege het feit dat deze serie een enorme impact op het MCU verhaal lijkt te hebben. Tim Hiddleston is, zoals we gewend zijn, fantastisch als Loki. De verrassing is voor mij Owen Wilson, die een leuk en nergens vervelend personage nneerzet. De vijfde aflevering was het sterkste, hoewel de ontknoping in de laatste aflevering ook niet verkeerd was.

Matig.

Wandavision vond ik beter.

avatar van schrans

schrans

Start heel intrigerend, maar zakt halverwege volledig in met enkele zeer matige dialogen tussen Loki en zijn vrouwelijke alter ego. Het einde is een langgerekte anticlimax van formaat. Heel spijtig.

avatar van pako

pako

Wat langdradig en saai. Veel dialogen en weinig aktie. Humor af en toe oke. Begrijp dat meeste hier van drama houden, ik niet.

avatar van c.dragon

c.dragon

Ik heb geen idee waarom dit zo hoog gewaardeerd wordt. Het is te lang, te traag, met een open einde. Alles gefilmd in een studio voor een green screen, wat op zich misschien niet zo heel erg is, maar niet alle CGI is even overtuigend. Daarnaast veel te donkere beelden.

avatar van MovieHolic

MovieHolic

• 1989 stemmen

Dit was erg gaaf! Ik vind het geweldig hoe ze alles zo in elkaar laten passen en overlopen.

De serie zelf is sterk, goed acteerwerk, goed verhaal en interessant tot het einde.

Kom maar op met seizoen 2!

avatar van Wngchange

Wngchange

Ik begon het net wat leuker te vinden maar deze season finale heeft voor mij echt alles verpest. Slecht geschreven, te veel gepraat en het meest tenenkrommende acteerwerk dat ik de laatste jaren heb gezien...wat een miscast zeg...Ik dacht eerst dat het een of andere slechte grap was, maar helaas....

avatar van ramses1234

ramses1234

Zo saai, veel te veel blabla,humor mag maar constant? Vind ik niets aan.

avatar van teigertje

teigertje

Voor nu een van de beste Marvel series gemaakt

Vol avontuur en mysterie en vanaf de derde aflevering, wordt de serie steeds spectaculaider.

En vanaf de vijfde aflevering, wordt de serie sprookjesachtig mooi.

Een avontuur van jewelste.

Je ziet het een peperdure, en zeer kwalitatieve serie is.

Werkelijk fenomenaal en met een fantastische cast.

Ook de muziek is fantastisch.

Genieten met A status.