• 8.706.243 stemmen

Ontwikkeld door: Colin Dexter

Met: Kevin Whately, Laurence Fox en Clare Holman

Oorsprong: Verenigd Koninkrijk

Datum van release: maandag 7 januari 2013

Eerst uitgezonden op: ITV (Verenigd Koninkrijk)

• Videoland Bekijk seizoen 7 via Videoland
  • Google Play Niet beschikbaar op Ziggo

Plot Lewis

Lewis speelt zich af in Oxford met Detectives Inspector Lewis (Kevin Whately) en zijn assistent Detective Sergeant Hathaway (Kevin Whately) in de hoofdrol. Robbie Lewis is jarenlang als Detective Sergeant de assistent geweest van Detective Chief Inspector Morse. Na diens overlijden doet Lewis examen en wordt bevorderd tot Detective Inspector. Na het overlijden van Valerie, de vrouw van Lewis, die slachtoffer is geworden van een hit-and-run in Londen, neemt Lewis een baan aan bij de politie van de Britse Maagdeneilanden. Twee jaar later komt hij terug bij de politie in Oxford daar krijgt hij de twintig jaar jongere intellectuele Detective Sergeant James Hathaway toegewezen als assistent.

Afleveringen Seizoen 7 (2013)

1. 1. Down Among the Fearful (1)

7 januari 2013 (45 minuten)

Lewis en Hathaway onderzoeken de moord op Reuben Beatty, die op de afdeling Psychologie van de Universiteit van Oxford werkte. Ruben is geïnjecteerd met de dodelijke stof etorphine. De speurders komen er al snel achter dat Reuben 'bijkluste' als medium onder de naam Randolph James. Zijn vrouw Polly was hiervan niet op de hoogte. Zijn collega Vicki Walmsley wel en ook zij wordt vermoord door een dodelijke injectie.

2. 2. Down Among the Fearful (2)

14 januari 2013 (45 minuten)

3. 3. The Ramblin' Boy (1)

21 januari 2013 (45 minuten)

Terwijl Hathaway zijn koffers pakt en op vakantie gaat, bezoekt Lewis de vrouw van oud-collega Jack Cornish. Zij maakt zich zorgen omdat Jack van de aardbodem verdwenen lijkt te zijn. Ondertussen wordt bij een verlaten boerderij het dode lichaam van een man gevonden. Het vreemde is dat de dode gebalsemd is.

4. 4. The Ramblin' Boy (2)

28 januari 2013 (45 minuten)

5. 5. Intelligent Design (1)

4 februari 2013 (45 minuten)

Richard Seager wordt een dag nadat hij uit de gevangenis is ontslagen dood bij zijn huis gevonden. Overreden door dezelfde auto als waarmee hij een paar jaar geleden een jong meisje dronken heeft doodgereden. Het lijkt een wraakactie, Lewis en Hathaway gaan op zoek naar de moordenaar. Privé hebben Lewis en pathologe Laura het erg fijn met elkaar en vraagt Lewis zich af of dit een goed moment is om met pensioen te gaan.

6. 6. Intelligent Design (2)

11 februari 2013 (45 minuten)

avatar van ZAP!

ZAP!

Barrington Pheloungh, componist van dienst in de hele reeks en ook bij 'Inspector Morse' en 'Endeavour', mag ook wel es als positieve noot (!) genoemd worden. Ik herinnerde me de muziek bij 'Lewis' als een beetje gladjes, maar deze nieuwe kijkbeurt(en) ben ik toch een stuk positiever. 'Smaakvol' is het woord dat ik nu zou kiezen.

Nog 2 seizoenen / 6 afl. en het zit er alweer op. Gaan we dan waarschijnlijk weer aan 'Columbo' beginnen.

avatar van ZAP!

ZAP!

ZAP! schreef:

Voor 'Endeavour' heeft hij 'slechts' voor 15 episodes de muziek verzorgd en tegenwoordig is nog de (oude Morse) theme song te horen. Ik wist niet dat hij op 1 augustus 2019 is overleden... r.i.p. alsnog.