• 9.378.710 stemmen

Fartblinda - Seizoen 1 (2019)

Alternatieve titel: Blinded

Afleveringen: 8

Speelduur: 5 uur en 50 minuten

Ontwikkeld door: Fatima Varhos, Anette Mattson, Joshua Mehr, Lisa Dahlberg, Lisa Widén, Martina Håkansson, Nils Tham en Pontus Edgren

Met: Julia Ragnarsson, Matias Varela en Claes Månsson

Oorsprong: Zweden / Denemarken / Noorwegen / Finland / Verenigd Koninkrijk

Datum van release: maandag 19 augustus 2019

Eerst uitgezonden op: C More (Zweden)

• Google Play Niet beschikbaar op Ziggo

Plot Fartblinda

De ambitieuze economiejournaliste Bea Farkas heeft zichzelf beloofd werk en privé gescheiden te houden. Wanneer ze echter verliefd wordt op de charmante bankdirecteur Peder Rooth lukt het haar niet deze belofte in stand te houden. Plotseling krijgt ze een tip dat zijn bank een groot geheim verbergt en dat Peder daar alles mee te maken heeft. Wat heeft haar minnaar te verbergen?

Afleveringen Seizoen 1 (2019)

1. 1. Q3

19 augustus 2019 (43 minuten)

Bea Farkas moet een artikel schrijven over de ST Bank, die met veel succes op de Scandinavische markt opereert. Dat ze daardoor niet langer werk en privé gescheiden kan houden, maakt haar leven er niet overzichtelijker op. De kritische houding van Bea zorgt voor problemen, waarna ze moet besluiten wat voor haar zwaarder weegt: haar relatie of haar beroepseer.

2. 2. MMV

19 augustus 2019 (44 minuten)

Terwijl journaliste Bea Farkas een affaire heeft met Peder Roodt van de ST Bank, werkt ze aan een kritisch artikel over diezelfde bank. Dat wordt haar niet door iedereen in dank afgenomen. Na een anonieme e-mail wordt haar vermoeden sterker dat de bank zich niet aan de spelregels houdt. Een woordenwisseling op de werkvloer heeft ingrijpende gevolgen.

3. 3. All In

27 augustus 2019 (44 minuten)

De kritische aanpak van Bea Farkas zorgt voor problemen in haar privéleven. Ze is vastbesloten uit te zoeken wat de ST Bank en Peder proberen te verbergen. Ondertussen heeft Peder thuis wat uit te leggen als zijn echtgenote een verontrustende ontdekking doet. Bea's collega Thulin lijkt vijanden te hebben gemaakt en ondervindt op hardhandige wijze de nadelen van zijn handelswijze.

4. 4. Farkas

3 september 2019 (44 minuten)

Bea Farkas' onderzoek naar mogelijke malversaties bij de ST Bank raakt in een stroomversnelling wanneer ze een USB-stick in handen krijgt met explosief materiaal, dat grote gevolgen kan hebben voor de bank. Ondertussen komt Thulin steeds verder in het nauw en wordt hij tot een ingrijpende keuze gedwongen. Peders vrouw doet een onaangename ontdekking en roept haar man ter verantwoording.

5. 5. Jakten

10 september 2019 (44 minuten)

De spanningen tussen Bea Farkas en Peder Rooth lopen na een inbraak in Bea's flat hoog op. Ondertussen voelt Adam de hete adem in de nek van de top van de ST Bank en dreigt hij in financiële problemen te komen. Bea moet zorgen dat haar scoop gepubliceerd wordt en vestigt haar hoop op de man die haar bij Dagbladet ontsloeg. Thulins positie begint langzamerhand onhoudbaar te worden.

6. 6. 48 Timmar

17 september 2019 (44 minuten)

De Financiële Inspectie ziet voldoende grond om de ST Bank hard aan te pakken, en de banktop is naarstig op zoek naar een uitweg. Er zal een koper gevonden moeten worden, maar het is de vraag of iemand zijn handen aan de ST Bank wil branden. Ondertussen bereikt het nieuws over de problemen bij de bank de Europese zakenkranten en probeert Bea opnieuw een vlijmscherp artikel geplaatst te krijgen.

7. 7. Avsked

24 september 2019 (43 minuten)

Het doek lijkt te vallen voor de ST Bank en het personeel komt in opstand. Bea heeft het moeilijk nu haar speurwerk haar ook persoonlijk raakt, na Adams ingrijpende beslissing. Ondertussen heeft Henrik te kampen met de nodige privéproblemen en probeert de top van de ST Bank hem een belangrijke rol toe te dichten in de ondergang van de bank.

8. 8. Elefanterna

1 oktober 2019 (44 minuten)

Het nieuws van het faillissement van de ST Bank heeft de buitenwacht nog maar net bereikt of de volgende schok is daar: Henrik Beijer zou zelfmoord hebben gepleegd. Bea zet er haar vraagtekens bij en besluit met gevaar voor eigen leven uit te zoeken of er meer aan de hand is. Otto en Peder hebben allebei hun redenen om te zwijgen als het graf, maar het is de vraag of ze daarmee hun hachje weten te redden.

avatar van stinissen

stinissen (crew series)

Eerste twee afleveringen smaken naar meer.

avatar van stinissen

stinissen (crew series)

Beter als ik verwachte omdat ik dacht dat het thema me niet zou interesseren. Laat seizoen twee maar komen, een dikke acht dus 4*

avatar van AniSter

AniSter

Hele goede serie met een perfecte cast; m.n. de bankeigenaar Otto (Claes Månsson). Die zou dat in het gewone leven kunnen zijn, zo goed (en zo smerig) als hij dat neerzet. Tja wat banken betreft vertrouw ik er maar één en dat is 'mijn oude sok'. M.a.w. het verhaal in deze serie is erg goed in elkaar gezet en laat de mogelijke corrupte onzichtbare zijde van deze bedrijven eens goed zien. Erg goed gespeeld, boeiend van het eerste tot het laatste deel met ook nog af en toe behoorlijk spannende momenten. Alleen jammer dat er 8 delen nodig zijn om een goed verhaal op te bouwen om dan het einde veel te abrupt af te kappen. Tja, tenzij er natuurlijk een tweede seizoen zou komen, maar het lijkt me sterk dat er dan op het eerste voortgeborduurd wordt.

avatar van hkoster16

hkoster16

4 afleveringen gezien: begon te vervelen. Alles van de harde schijf verwijderd.

Vanaf morgen "Heksejagt" kijken. 8 delen.

avatar van DjFrankie

DjFrankie

Wij vonden deze prima, eens een andere kijk op het bankieren.

Begint vanavond op NPO3.

ZAP!

Heb na 1 afl. al genoeg van deze vervelende personages, maar ja, ik kijk mee, dus zal het gaan uitzitten. Gelukkig maakt Julia Ragnarsson het nog enigszins aangenaam...

ZAP!

Afl. 2 leek al iets beter, maar dan krijg je dat gezeur tussen Bea en haar hoofdredacteur dat totaal ongeloofwaardig overkomt; geen journalist zou met 1 enkele case aan komen zetten, maar op deze manier heb je wel interactie en een voortzetting van de plot...

avatar van Nielojram

Nielojram

ZAP! schreef:

Ff doorkijken Zap

Ik heb mij ook door, zeker de eerste 3 afleveringen, doorgeworsteld. ( alhoewel dat dramatischer klinkt, dan ik bedoel)

Het is echt een fijne serie, dit weekend S2 ook afgekeken, ontzettend de moeite waard.

Nielojram schreef:

Ff doorkijken Zap

...

Ik zat bij het verkeerde seizoen te posten, s2 draait op dit moment op NPO3...