• 9.378.047 stemmen

Ontwikkeld door: Pedro Aguilera

Met: Bianca Comparato, Rodolfo Valente en Vaneza Oliveira

Oorsprong: Brazilië

Datum van release: vrijdag 14 augustus 2020

Eerst uitgezonden op: Netflix (Nederland)

• Netflix Bekijk seizoen 4 via Netflix
  • Google Play Niet beschikbaar op Ziggo

Plot 3%

Een groep karakters probeert om geselecteerd te worden als deel van de 3% die goedkeuring krijgen om naar 'Die Kant' te gaan, samen gaan ze de strijd aan. Mensen die de leeftijd van twintig bereiken kunnen zich aanmelden voor een selectieproces waar 3% geaccepteerd om over te stappen naar een beter wereld vol met kansen en de belofte van een fatsoenlijk leven. Het selectieproces is wreed, vol met spanning en gevuld met extreme situaties van stress, angst en morele dilemma's.

Afleveringen Seizoen 4 (2020)

1. 1. Capítulo 1: Luna

14 augustus 2020 (49 minuten)

Als een groep uit de Schelp naar het Eiland mag komen, ziet Joana haar kans schoon om wraak te nemen. Maar ze raakt al snel afgeleid door verontrustende herinneringen.

2. 2. Capítulo 2: Choque

14 augustus 2020 (51 minuten)

Na een verrassende aankondiging van André begint Michele Xavier te trainen voor een ander soort missie. Verônica neemt Joana mee naar een geheime bijeenkomst.

3. 3. Capítulo 3: Fuego

14 augustus 2020 (51 minuten)

De groep bereidt zich voor om het RTC binnen te vallen. Glória sluit een rampzalige deal. Michele komt vast te zitten. Rafael komt een bekend gezicht tegen.

4. 4. Capítulo 4: Submarino

14 augustus 2020 (36 minuten)

Joana en de anderen moeten hun toevlucht nemen tot plan B en vluchten naar een ondergrondse schuilplaats, waar Natália een moeilijke beslissing moet nemen.

5. 5. Capítulo 5: Pinturas

14 augustus 2020 (40 minuten)

Als de mensen op het Eiland in paniek raken, probeert Marcela de orde te herstellen. Marco ontdekt dat zijn moeder niet het enige familielid op het eiland is.

6. 6. Capítulo 6: Botones

14 augustus 2020 (50 minuten)

De spanning loopt op en de geruchten verspreiden zich snel. André sluit het Procesgebouw af en geeft vier kandidaten een zenuwslopende laatste test.

7. 7. Capítulo 7: Amanecer

14 augustus 2020 (1 uur en 14 minuten)

Als de groeperingen van het Inland en het Eiland worden geconfronteerd met een nieuwe realiteit, dreigt er oorlog uit te breken. Een verloren gewaand artefact biedt hoop.

avatar van Threeohthree

Threeohthree

Tja,

3% begon erg goed met een meer dan uitstekend eerste seizoen. Seizoen 2 borduurde daar aardig op voort, maar het derde seizoen ging imho iets te diep op de materie van "het proces" in. Zoals verwacht trekt dit laatste seizoen deze lijn door. Er word meer aandacht besteed aan de frictie tussen het inland/shell en de offshore dan aan het proces zelf (lees: de opdrachten).

Die opdrachten is waar ik vooral mijn plezier uit haalde en ik was blij dat dit dan ook centraal stond in het eerste seizoen. Daarna was het nog steeds goed maar de opdrachten kregen toch elk seizoen net iets minder aandacht dan in het seizoen daarvoor.

Nu snap ik dat het wel deze kant op moest gaan, want na 2/3 seizoen kan je bijna niet anders, maar toch vind ik het jammer. Hierdoor voelt het nogal soap achtig aan en is de pacing soms volledig zoek. Sommige episodes duren nu gewoonweg veel te lang.

Eerste 2 seizoenen erg goed daarna iets minder.