• 9.369.469 stemmen

Ontwikkeld door: Pål Sletaune en Sara Johnsen

Met: Alexandra Gjerpen, Øyvind Brandtzæg en Helga Guren

Oorsprong: Noorwegen

Datum van release: zondag 5 januari 2020

Eerst uitgezonden op: NRK1 (Noorwegen)

• myLum (Lumière) Bekijk miniserie via myLum (Lumière)
  • Google Play Niet beschikbaar op Ziggo

Plot 22. Juli

Op 22 juli 2011 vonden er twee verschrikkelijke aanslagen plaats in Noorwegen. Eerst een ontploffing van een zelfgemaakte kunstmestbom bij een regeringsgebouw in Oslo, kort daarna een schietpartij op jongeren op het eiland Utøya. Er zouden in totaal 77 mensen overlijden en vele anderen gewond raken. De dader, Anders Breivik, werd op het eiland gearresteerd en beschuldigd van beide daden. Deze neemt het perspectief in van journalisten, politie, medische hulpverleners en burgers. Hoe zag het leven van deze mensen er uit voor, tijdens, maar vooral na de aanslagen? En wat voor impact heeft dit verlies voor hen gehad?

Afleveringen

1. 1. I Verdens Beste Land

5 januari 2020 (50 minuten)

Blogger Mads stuurt een controversieel verhaal naar Aftenposten. Anesthesist Anne Cathrine ruziet met het management.

2. 2. Oslo

5 januari 2020 (50 minuten)

Chaos in het centrum van Oslo. Het traumateam werkt intensief. Een politieagent die achterbleef krijgt een noodoproep.

3. 3. Det Er Noen Som Skyter

12 januari 2020 (55 minuten)

De journalisten Anine en Harald krijgen een idee van de omvang van de gebeurtenissen. Agent Eivind krijgt een pijnlijke opdracht.

4. 4. 30 Minutter

19 januari 2020 (55 minuten)

Knut de ziekenhuispriester bereidt zich voor op een waardige organisatie. Journaliste Anine detecteert fouten in de tijdlijn van de gebeurtenissen.

5. 5. Elefantsnabel

26 januari 2020 (50 minuten)

Helga, leraar van de basisschool, ziet het verdriet van dichtbij. Anine doet onderzoek naar de jeugd van de terrorist.

6. 6. Fri Vilje

2 februari 2020 (50 minuten)

Het lot van conciërge Liiban kent een beangstigende wending. Intussen loopt het proces op zijn einde.

avatar van stinissen

stinissen (crew series)

Na de twee films nu een miniserie en erg interessant om het uit het oogpunt van de journalisten, politie, medische hulpverleners en burgers te zien.

Nieuw op Ziggo Movies en Series XL in maart 2021 | Superguide

8 maart op Ziggo Series en Films.

Die wil ik wel bekijken.

avatar van The Oceanic Six

Ben er maar eens mee begonnen. Ben benieuwd. Hopelijk wat minder afstandelijk dan die Greengrass film.

avatar van The Oceanic Six

Niet zo enorm boeiend of pakkend. We volgen fictieve personages die voor, tijdens en na de Breivik aanslagen er op een of andere manier bij betrokken zijn geraakt. Van de aanslagen zie je sowieso nauwelijks wat en echt heel goed vind ik het niet om er 6 volle afleveringen aan te besteden. Het zit wel degelijk in elkaar, maar niet iets waar ik nog over na zou willen praten, in tegenstelling tot bv de fantastische film Utøya 22. Juli (Film, 2018) - MovieMeter.nl waar ik echt door ben geraakt qua verhaal.

avatar van missl

missl

Te veel bij verhalen en kreeg me daarom niet lekker mee, wel nog altijd een verschrikking, deze gebeurtenissen.