• 10.792 nieuwsartikelen
  • 162.329 films
  • 10.192 series
  • 29.833 seizoenen
  • 614.968 acteurs
  • 193.271 gebruikers
  • 8.985.382 stemmen
Avatar
 
banner banner

Le Bureau des Légendes - Seizoen 5 (2020)

4,12 8 stemmen

Show titel: Le Bureau des Légendes

IMDb beoordeling: 8,7 (14.037)

Afleveringen: 10

Speelduur: 8 uur en 44 minuten

Ontwikkeld door: Eric Rochant

Met: Mathieu Kassovitz, Mathieu Amalric en Florence Loiret Caille

Oorsprong: Frankrijk

Datum van release: maandag 6 april 2020

Eerst uitgezonden op: Canal+ (Frankrijk)

  • On Demand:

  • myLum (Lumière) Bekijk seizoen 5 via myLum (Lumière)
  • Netflix Niet beschikbaar op Netflix
  • Pathé thuis Niet beschikbaar op Pathé Thuis
  • Videoland Niet beschikbaar op Videoland
  • Amazon Prime Niet beschikbaar op Amazon Prime
  • Disney+ Niet beschikbaar op Disney+
  • Google Play Niet beschikbaar op Google Play
  • Google Play Niet beschikbaar op Ziggo

Plot Le Bureau des Légendes

Binnen de Franse geheime dienst, die bekend staat als de DGSE (Direction Générale de la Sécurité Extérieure), opereert een clandestiene tak van undercoveragenten. Onder valse identiteiten worden ze uitgezonden naar landen die een vijandige relatie hebben met Frankrijk. Hun missie is op zoek te gaan naar personen die mogelijk gerekruteerd kunnen worden als informant. Deze agenten, die op geen enkele manier traceerbaar mogen zijn, worden ‘legendes’ genoemd. Ze spelen een belangrijke rol spelen bij de Franse inlichtingendiensten. Hun levens worden vanop afstand gecoördineerd door het Bureau des Légendes.

Afleveringen Seizoen 5 (2020)

  1. Aflevering 1

    6 april 2020 (52 minuten)

    Een artikel over de dood van Malotru in Oekraïne zorgt voor problemen in de DGSE. Er wordt een onderzoek opgestart om te achterhalen hoe die informatie is kunnen uitlekken. JJA, directeur van de BDL, moet de impact van dit artikel op César in Rusland en Mille Sabord in het Midden-Oosten zien te beperken. Heel deze zaak doet spoken uit het verleden opdoemen voor JJA. Marie-Jeanne wordt gecontacteerd door een sjeik en moet samenwerken met een agent van de Egyptische inlichtingendiensten.

  2. Aflevering 2

    6 april 2020 (55 minuten)

    De BDL zoekt César die nooit op het vliegtuig naar Riga is gestapt. Ze vrezen dat hij ontvoerd is. Ellenstein stelt zich intussen vragen bij het oordeelsvermogen van JJA. Marie-Jeanne verblijft in de Sinaï met Ramsès, de niet te vertrouwen Egyptische agent, om de sjeik te kunnen ontmoeten. Die laatste is niet opgezet met de aanwezigheid van Ramsès. Mille Sabord ontmoet een paranoïde, woedende en wrede Houthi-strijder. JJA blijft intussen hopen dat hij erin geslaagd is om Pavel Lebedev, een dubbelagent, in de FSB te laten infiltreren. Maar Pavel lijkt niet van plan de spelregels te volgen.

  3. Aflevering 3

    13 april 2020 (54 minuten)

    Pavel Lebedev gaat aan de slag bij de FSB. Bakatine, een interne veiligheidsagent vertrouwt Pavel niet echt. Bij JJA wordt de paranoia alsmaar groter. Hij probeert contact op te nemen met Pavel om hem een nieuwe missie te geven, maar Pavel beslist om zijn banden met Karlov te versterken. Sisteron wordt naar Caïro gestuurd om te controleren of Marie-Jeanne verantwoordelijk is voor het lek. Marie-Jeanne krijgt een stagiair, Salim, de zoon van de sjeik, die probeert te verbergen dat hij deel uitmaakt van IS. De BDL is César op het spoor in Phnom Penh. De FSB stelt voor aan César om hackers te sturen die gespecialiseerd zijn in cyberaanvallen.

  4. Aflevering 4

    13 april 2020 (50 minuten)

    Bakatine zet zijn onderzoek naar Pavel Lebedev voort en zorgt zo voor een conflict met Karlov. Ondanks zijn borderline-gedrag en de zorgen die Sisteron daardoor krijgt, vindt JJA de bron van het artikel. Marina helpt Mille Sabord met het vervolg van haar missie en Mille maakt van de gelegenheid gebruik om een aantal vragen te stellen over het verleden van Pavel Lefebvre, die verdwenen is in Oekraïne. César maakt een fout tijdens een hackingoperatie en probeert zijn vriendin te overhalen om hem te komen vergezellen. Nadia krijgt een vreemd bericht van de man van haar leven en Paul Lebedev aanvaardt het voorstel van JJA.

  5. Aflevering 5

    20 april 2020 (50 minuten)

    Nadia en Pavel Lebedev brengen samen tijd door in Moskou, met de goedkeuring van Karlov. Marina komt Mille Sabord helpen op het terrein, die haar in vertrouwen neemt. Pavel stelt een dossier samen over Karlov, maar Ponte weigert zijn rekrutering goed te keuren omdat deze de missie van César in gevaar zou kunnen brengen. JJA kan dit niet goed verkroppen en Ponte begint ook te twijfelen aan het oordeelvermogen van JJA. Bakatine is in Phnom Penh om César in de gaten te houden, maar César is vooral bezig met zijn vriendin. En intussen zoekt Mille Sabord toenadering tot een Saudische agent van de inlichtingendienst.

  6. Aflevering 6

    20 april 2020 (51 minuten)

    Jonas gaat naar Caïro om te onderhandelen met de sjeik. Sisteron moet zo discreet mogelijk informatie verzamelen over JJA en César leidt een cyberaanval op de Europese instellingen, terwijl Bakatine zijn onderzoek naar hem verderzet. De BDL krijgt te maken met een bijkomend probleem als gevolg van de cyberaanval: een Belgisch ziekenhuis was ook een van de doelwitten. Ze staan voor een dilemma: moeten ze hen de oplossing aanbieden of César beschermen? Intussen probeert JJA zijn focus te bewaren, maar een sombere periode uit zijn verleden blijft hem achtervolgen.

  7. Aflevering 7

    27 april 2020 (54 minuten)

    Pavel Lebedev ziet Nadia terug. Intussen blijft Mille Sabord rondsnuffelen op zoek naar informatie over het verleden van Malotru, maar haar acties blijven niet onopgemerkt bij de BDL. JJA eist haar terugtrekking, maar Sisteron heeft zijn twijfels. Marina wordt opnieuw opgeroepen. In Caïro vindt een terroristische aanslag plaats op het hotel van Marie-Jeanne. Salim, de zoon van de sjeik die aangenomen is als stagiair, moet Marie-Jeanne vermoorden.

  8. Aflevering 8

    27 april 2020 (59 minuten)

    Karlov voelt beetje bij beetje het net rond zich sluiten in de val die opgezet is door de BDL en zijn vriend Pavel Lebedev. Die laatste beslist in zijn eentje om Nadia terug te trekken. Hiermee loopt hij het risico de hele operatie van JJA in gevaar te brengen. JJA beseft goed genoeg dat dit zijn laatste wapenfeit zal zijn. Intussen komt Bakatine steeds dichter bij de waarheid.

  9. Aflevering 9

    4 mei 2020 (50 minuten)

    Marie-Jeanne, die sinds enige tijd terug is in Frankrijk, neemt de leiding van de BDL over, terwijl Sisteron zich bezighoudt met de informatie van Karlov. Die werd teruggetrokken en moet zijn leven heropbouwen. Paul, ook een teruggetrokken agent, zit in quarantaine en probeert wat uit te rusten. Jonas vraagt zich af of zijn nieuwe vriendin op wie hij smoorverliefd is een buitenlandse agent zou kunnen zijn. Marie-Jeanne stelt zich kandidaat om Ponte op te volgen als directrice.

  10. Aflevering 10

    4 mei 2020 (49 minuten)

    Een vreemde Oezbeekse toerist komt naar Parijs en haalt een wapen op dat door Karlov werd achtergelaten. Paul denkt dat Karlov iets van plan is. Hij schakelt Sisteron in om hem te helpen. Jonas kan niet anders dan zijn vriendin te onderzoeken en ontdekt belastende informatie. Tijdens haar campagne om de nieuwe directrice te worden, ontdekt Marie-Jeanne wie haar echte vrienden zijn. Paul krijgt eindelijk de kans om zijn dochter nog eens terug te zien.

Reviews & comments

zoeken in:
avatar van Grin

Grin

  • 85 berichten
  • 2644 stemmen

Oerdegelijke, wat miskende reeks die me nog nooit teleur gesteld heeft. De laatste 2 afleveringen van dit seizoen werden trouwens geschreven en geregisseerd door niemand minder dan Jacques Audiard, bekend van o.a. Un Prophète en De Rouille et d'Os. De bedenker van de serie, Eric Rochant, heeft ook verklaard dat hij er de brui aan geeft, het is dus onduidelijk of er nog nieuwe seizoenen zullen komen. Wat mij betreft zit er zeker nog wel wat moois in, er zijn immers personages (Marina ) genoeg. Alleen met Malotru heb ik het gehad ondertussen.

Als extraatje verwijs ik jullie graag naar de wekelijkse Q&A die Rochant in volle corona-lockdown wekelijks op zijn sociale media postte. Deel 1 gaat over afleveringen 1+2, deel 2 over afleveringen 3+4 etc. Het spreekt voor zich dat deze barsten van de spoilers dus bekijk de Q&A niet voor je de bijhorende afleveringen heb gezien! En oh ja, je moet het Frans machtig zijn.

Deel 1

Deel 2

Deel 3

Deel 4

Deel 5


Gast

  • berichten
  • stemmen

Let op: In verband met copyright is het op TvMeter.nl niet toegestaan om de inhoud van externe websites over te nemen, ook niet met bronvermelding. Je mag natuurlijk wel een link naar een externe pagina plaatsen, samen met je eigen beschrijving of eventueel de eerste alinea van de tekst. Je krijgt deze waarschuwing omdat het er op lijkt dat je een lange tekst hebt geplakt in je bericht.

* denotes required fields.

Let op! Je gebruikersnaam is voor iedereen zichtbaar, en kun je later niet meer aanpassen.

* denotes required fields.