• 10.795 nieuwsartikelen
  • 162.330 films
  • 10.195 series
  • 29.837 seizoenen
  • 614.968 acteurs
  • 193.272 gebruikers
  • 8.985.604 stemmen
Avatar
 
banner banner

Belgravia - Seizoen 1 (2020)

3,50 13 stemmen

Show titel: Belgravia

IMDb beoordeling: 7,5 (8.686)

Afleveringen: 6

Speelduur: 4 uur en 40 minuten

Ontwikkeld door: Julian Fellowes, Nigel Marchant, Gareth Neame en Liz Trubridge

Met: Tamsin Greig, Philip Glenister en Harriet Walter

Oorsprong: Verenigd Koninkrijk

Datum van release: zondag 15 maart 2020

Eerst uitgezonden op: ITV (Verenigd Koninkrijk)

  • On Demand:

  • SkyShowtime Bekijk seizoen 1 via SkyShowtime
  • Netflix Niet beschikbaar op Netflix
  • Pathé thuis Niet beschikbaar op Pathé Thuis
  • Videoland Niet beschikbaar op Videoland
  • Amazon Prime Niet beschikbaar op Amazon Prime
  • Disney+ Niet beschikbaar op Disney+
  • Google Play Niet beschikbaar op Google Play
  • Google Play Niet beschikbaar op Ziggo

Plot Belgravia

Een verhaal over geheimen en schandalen in het Londen van 1840. De Trenchards accepteren een uitnodiging voor het tegenwoordig legendarische bal georganiseerd door de hertogin van Richmond op de noodlottige avond van de Slag bij Waterloo. Dit leidt ertoe dat de geheimen achter de deuren van belangrijke personen in Londen onthuld worden en er een reeks gebeurtenissen in gang wordt gezet waarvan nog decennia lang de gevolgen zichtbaar zullen zijn.

Afleveringen Seizoen 1 (2020)

  1. Aflevering 1

    15 maart 2020 (46 minuten)

    Sophia Trenchard en de rijke Edmund Bellasis worden verliefd op elkaar in de aanloop naar de Slag bij Waterloo. Sophia's moeder is daar niet blij mee, omdat een huwelijk er niet in zit. Jaren later komen de twee families weer met elkaar in aanraking. Mrs Trenchard twijfelt of ze een oud geheim moet onthullen, maar er spelen veel belangen mee.

  2. Aflevering 2

    22 maart 2020 (47 minuten)

    Gravin Brockenhurst leert van het bestaan van Charles Pope, maar is zwaar beledigd als Mrs Trenchard vertelt dat Edmund Sophia destijds heeft bedrogen. Ze belooft het geheim te bewaren, maar al snel blijkt dat ze zo haar eigen manieren heeft om wraak te nemen. Op een feest bij de Brockenhursts komen meerdere belangen samen en Mrs Trenchard doet een schokkende ontdekking.

  3. Aflevering 3

    29 maart 2020 (45 minuten)

    Lady Brockenhurst en Mr Trenchard helpen Charles allebei verder met zijn onderneming en bouwen zo een relatie met hem op. De broer van lord Brockenhurst heeft geldproblemen en zoekt naar een oplossing met zijn zoon, John. Die vermoedt een schandaal bij de Trenchards en probeert met hulp van hun bedienden het geheim te achterhalen. Intussen vermaakt hij zich ook uitstekend met een getrouwde vrouw.

  4. Aflevering 4

    5 april 2020 (47 minuten)

    De Trenchards vertrekken naar hun buitenhuis met hun zoon Oliver en schoondochter Susan, hoewel zij liever in de stad zou blijven. John Bellasis en zijn gokverslaafde vader doen hun uiterste best om het geheim achter Charles Pope te achterhalen, in de hoop de Trenchards ermee te kunnen chanteren.

  5. Aflevering 5

    12 april 2020 (47 minuten)

    Oliver is jaloers op de band tussen zijn vader en Charles en probeert Charles' reputatie te gronde te richten. John ontdekt met hulp van de bedienden, die hij heeft omgekocht, een groot geheim, maar als dat bekend wordt, staat zijn erfenis en zijn toekomst op het spel. Maria wordt onder druk gezet om toch met John te trouwen, maar ze is vastberaden en verliefd genoeg om haar eigen plan te trekken.

  6. Aflevering 6

    19 april 2020 (48 minuten)

    Nu blijkt dat Charles geen bastaard is, maar de wettige erfgenaam van de Brockenhursts, verandert alles. Maria is zich stug blijven verzetten tegen haar geplande huwelijk met John Bellasis, en nu is de weg ineens vrij voor een huwelijk met haar geliefde Charles. John is echter in één klap alles kwijt, van zijn status tot zijn erfenis. Hij ziet maar één uitweg, en probeert Oliver daarin mee te slepen.

Reviews & comments

zoeken in:
avatar van james_cameron_mm

james_cameron_mm

  • 225 berichten
  • 409 stemmen

Zeer vermakelijke, lekker vlot vertelde serie van de makers van Downton Abbey. Fans daarvan kunnen in ieder geval direct inhaken. Leuke personages, boeiende verhaallijnen boordevol intriges en hier en daar is de boel zelfs behoorlijk spannend. Ik hoop dat we hier meer van gaan zien, want met slechts zes afleveringen is dit eerste seizoen wel wat aan de karige kant.


Gast

  • berichten
  • stemmen

Let op: In verband met copyright is het op TvMeter.nl niet toegestaan om de inhoud van externe websites over te nemen, ook niet met bronvermelding. Je mag natuurlijk wel een link naar een externe pagina plaatsen, samen met je eigen beschrijving of eventueel de eerste alinea van de tekst. Je krijgt deze waarschuwing omdat het er op lijkt dat je een lange tekst hebt geplakt in je bericht.

* denotes required fields.

Let op! Je gebruikersnaam is voor iedereen zichtbaar, en kun je later niet meer aanpassen.

* denotes required fields.