• 10.789 nieuwsartikelen
  • 162.322 films
  • 10.191 series
  • 29.832 seizoenen
  • 614.965 acteurs
  • 193.264 gebruikers
  • 8.985.232 stemmen
Avatar
 
banner banner

The Letter for the King - Seizoen 1 (2020)

2,81 31 stemmen

Alternatieve titel: De Brief voor de Koning

IMDb beoordeling: 6,0 (8.332)

Afleveringen: 6

Speelduur: 4 uur en 42 minuten

Ontwikkeld door: Paul Trijbits

Met: Amir Wilson, Ruby Ashbourne Serkis en Ruby Ashbourne Serkis

Oorsprong: Verenigd Koninkrijk

Datum van release: vrijdag 20 maart 2020

Eerst uitgezonden op: Netflix (Nederland)

  • On Demand:

  • Netflix Bekijk seizoen 1 via Netflix
  • Pathé thuis Niet beschikbaar op Pathé Thuis
  • Videoland Niet beschikbaar op Videoland
  • Amazon Prime Niet beschikbaar op Amazon Prime
  • Disney+ Niet beschikbaar op Disney+
  • Google Play Niet beschikbaar op Google Play
  • Google Play Niet beschikbaar op Ziggo

Plot The Letter for the King

De jonge ridder Tuiri begint aan een avontuurlijke tocht om een geheime brief aan de koning te bezorgen, net op het moment dat een genadeloze prins ermee dreigt de wereld te vernietigen. Tijdens zijn reis wordt Tuiri onverwacht het middelpunt van een magische voorspelling die zegt dat er een held zal opstaan die de duistere prins kan verslaan en zo de vrede zal herstellen. Als Tuiri zijn tocht wilt overleven, zal hij moeten leren wat het betekent om een echte ridder én leider te zijn.

Afleveringen Seizoen 1 (2020)

  1. 1. Storm Clouds Gather

    20 maart 2020 (51 minuten)

    De 15-jarige Tiuri, die door zijn leeftijdsgenoten wordt bespot, moet van zijn vader een ridder van Dagonaut worden, net nu het koninkrijk wordt bedreigd.

  2. 2. Isn't She a Sweetheart?

    20 maart 2020 (51 minuten)

    Nu de Rode Ruiters en de Beginnelingen achter hem aan zitten, gaat Tiuri naar Mistrinaut, waar de dochter van de burgemeester zeer geïnteresseerd is in zijn missie.

  3. 3. At the End of the World

    20 maart 2020 (45 minuten)

    De Rode Ruiters nemen de gevangenen mee, hoog de besneeuwde bergen in. Tiuri en Lavinia schuilen tijdens een storm in een onheilspellend klooster.

  4. 4. Danger Knights

    20 maart 2020 (40 minuten)

    Op een schip dat op weg is naar Unauwen ontmoeten Tiuri en Lavinia een mysterieuze passagier die het geheim van Tiuri's verleden en zijn lotsbestemming lijkt te kennen.

  5. 5. Spiral

    20 maart 2020 (46 minuten)

    Ardanwen leidt de groep naar een griezelig leeg dorp. Lavinia helpt Tiuri om zijn krachten te beheersen. De Beginnelingen worden verdeeld door een verrassende ontdekking.

  6. 6. When the Blood Moon Rises

    20 maart 2020 (49 minuten)

    Wanneer het bijna Bloedmaan is en Viridian zich klaarmaakt om naar huis te gaan, worstelen Tiuri en vrienden met twijfel, verraad en een zware laatste beproeving.

Reviews & comments

zoeken in:


avatar van The Oceanic Six

The Oceanic Six

  • 59139 berichten
  • 3918 stemmen

De eerste regels uit jouw eerste link:

For audiences who love the fantasy-adventure genre, but are looking for a more family-friendly way to get their fix, Netflix’s “The Letter for the King” may be just the ticket.

“It’s just as epic. The production value is the same as ‘Game of Thrones’ and ‘Lord of the Rings,’ but it’s suited for family,” Gijs Blom, who plays Prince Viridian, told Variety as the cast assembled to preview the fantasy series.

Brr. Dit klinkt echt zo truttig. Ik moet er nog een keer of 100 over denken of ik dit ga kijken. Wacht wel even de berichten hier af.


avatar van Esteban

Esteban

  • 3595 berichten
  • 1813 stemmen

Meningen bij mensen die ik volg, gaan van zeer matig tot ronduit slecht. Is uitgerekend HUMO plots zeer positief:

humo.be


avatar van Lebarron

Lebarron

  • 1019 berichten
  • 702 stemmen

Letter to the king is de serie naar het beroemde boek Brief voor de koning van Tonke Dragt. Het was in 2008 al verfilmd maar dat was niet geheel naar wens van liefhebbers van het boek. Die hoopten dat de serie het boek meer recht aan zou doen maar helaas is dat niet waar. Letter to the king heeft slechts het uitgangspunt en de namen van de personages uit het boek genomen en er een LOTR, GoT-achtig fantasy verhaal van gemaakt met veel hocus pocus en mambo jambo. Het resultaat is helemaal niet verkeerd maar je moet het wel los van het boek zien en dan is hij veel beter te doen dan de film die wel slap aftreksel van het boek was. Het is vooral fijn dat Tiuri gespeeld door Amir Wilson nu echt een schildknaap is die slechts matige ridderskwaliteiten bezit waar de Tiuri uit de film gespeeld door Yannick van der Velde een vervelende, arrogante blaag was die met gemak volwassen mannen, die getrainde ridders waren, de baas kon. Totaal onrealistisch en nam ook veel spanning weg uit die film. De onzekerheid van Tiuri in de serie zorgt dat het naast een spannend ridderverhaal ook een coming of age verhaal is wat ook het boek zo mooi en meeslepend maakte. Ook het feit dat de rol van schildknaap Piak in het verhaal min of meer overgenomen is door Lavinia gespeeld door Andy Serkis dochter Ruby vond ik ook prima want zo was het makkelijker om het als een totaal ander verhaal te zien. Serkis heeft zelf ook een rolletje als de vader van Lavinia. Letter to the King is gewoon een goed gemaakte serie met een origineel spannend verhaal dat her en der een beetje bekend voorkomt.


Gast

  • berichten
  • stemmen

Let op: In verband met copyright is het op TvMeter.nl niet toegestaan om de inhoud van externe websites over te nemen, ook niet met bronvermelding. Je mag natuurlijk wel een link naar een externe pagina plaatsen, samen met je eigen beschrijving of eventueel de eerste alinea van de tekst. Je krijgt deze waarschuwing omdat het er op lijkt dat je een lange tekst hebt geplakt in je bericht.

* denotes required fields.

Let op! Je gebruikersnaam is voor iedereen zichtbaar, en kun je later niet meer aanpassen.

* denotes required fields.