• 9.200.837 stemmen

Hunters - Seizoen 1 (2020)

Show titel: Hunters

Afleveringen: 10

Speelduur: 10 uur en 40 minuten

Ontwikkeld door: Win Rosenfeld, Nikki Toscano, David Weil en Jordan Peele

Met: Greg Austin, Dylan Baker en Al Pacino

Datum van release: vrijdag 21 februari 2020

Eerst uitgezonden op: Amazon Prime Video (Verenigde Staten)

Plot Hunters

New York City 1977. The Hunters, zoals ze bekend zijn, hebben ontdekt dat honderden hooggeplaatste nazi-functionarissen onder de gewone burgers leven en een 'Fourth Reich' in de Verenigde Staten trachten te creëren. Het team van Hunters start een bloedige zoektocht om de nazi's voor de rechter te brengen en hun nieuwe genocidale plannen te dwarsbomen.

Afleveringen Seizoen 1 (2020)

1. 1. In the Belly of the Whale

21 februari 2020 (1 uur en 30 minuten)

2. 2. The Mourner's Kaddish

21 februari 2020 (1 uur en 02 minuten)

3. 3. While Visions of Safta Danced in His Head

4. 4. The Pious Thieves

5. 5. At Night, All Birds Are Black

6. 6. (Ruth 1:16)

7. 7. Shalom Motherf***er

8. 8. The Jewish Question

21 februari 2020 (1 uur en 04 minuten)

9. 9. The Great Ole Nazi Cookout of '77

21 februari 2020 (56 minuten)

10. 10. Eilu v' Eilu

21 februari 2020 (1 uur en 08 minuten)

avatar van eppo349

eppo349

Na 2 afleveringen gezien te hebben vind ik het geen verkeerde serie zover. Tijdsbeeld aardig in beeld gebracht. Soms totaal over de top, soms humoristisch, soms keihard, oftewel lekker weird!

avatar van HALVE TAMME.

HALVE TAMME. (moderator series)

1ste aflevering gezien. De openingsscène is een schot in de roos. Smaakt naar meer. Ik ben alleen niet zo gecharmeerd van het accent van Al Pacino. Kwestie van wennen misschien. Op naar de volgende aflevering.

avatar van peter74

peter74

Aparte serie met een voor zijn doen zeer ingetogen Al Pacino. Ik kan de serie wel waarderen, ook het fictieve verhaal, al vind ik wel dat de gebeurtenissen destijds in de kampen erg genoeg waren en deze niet ook nog eens verzonnen hoefden te worden voor de serie. Liever gezien dat het fictieve verhaal was verteld met de ware gruwelijkheden van destijds. Vind het ook niet erg respectvol tegenover de slachtoffers uit de kampen.

avatar van DreamTech

DreamTech

Ook de 1e aflevering gezien en bevalt mij prima, weer eens wat lekker anders. Het moet je ding zijn qua het oude uit de doos qua joden en hun kamp verhalen en beelden ( dat hoeft voor mij ook niet zo ) maar ja het is nu eenmaal gebeurd. Het gaat gelukkig niet enkel daar over zit zeg maar wel een rode draad in ( tenminste wat ik tot nu toe gezien hebt )

Ga toch de serie verder kijken want bevalt mij prima !!

Trouwens wel een mooi Intro nadat je de 1e aflevering gezien hebt begrijp je het schaakspel

avatar van RoyDeSmet

RoyDeSmet

Gister de eerste drie afleveringen gezien. De meeste personages worden als dramatische karikaturen neergezet om te verhullen dat ze slecht slecht uitgediept zijn en Al Pacino loopt daar een beetje als foreigner of reason tussendoor. Het opspoorwerk is op zich wel interessant, maar al die karikaturen er omheen hadden van mij niet gehoeven. Met een zwarte lesbienne die bij de FBI werkt, en de Aziatische 'hunter' probeert deze serie verder nodeloos iets te politiek correct te doen, terwijl ze met onnodig vloeken proberen toch de jeugd aan te spreken. Voor de kijker die vaker series of films heeft gezien die zich in de jaren '70 afspeelt, voelt dit gevloek wat onrealistisch aan.

avatar van james_cameron_mm

james_cameron_mm

Onevenwichtige, maffe mengeling van drama, geweld en komedie, best onderhoudend maar nogal dik aangezet. De inventieve casting en de bizarre plotlijnen maken veel goed, maar de personages zijn net iets te cartoonish om geloofwaardig over te komen. De sporadische Auschwitz-flashbacks zijn daarnaast behoorlijk oneerbiedig en smakeloos. Het doet al met al een beetje aan als een kruising van Tarantino's Inglourious Basterds en de eerdere Amazon-serie The Boys, al wordt het niveau van die twee nergens gehaald.

avatar van Corcicus

Corcicus

Er leefden in de jaren '70 inderdaad 100'en nazi's in de VS. Allemaal op vraag van de Amerikaanse overheid overgebracht in Operatie Paperclip waarna ze vetbetaalde overheidsjobs gekregen hebben. Dankzij hen geraakten de Amerikanen op de maan.

avatar van MovieHolic

MovieHolic

Goh wat een positieve verrassing was deze serie! Erg gaaf!

Sterk acteerwerk, goede verhaallijn en geënt op wat er in werkelijkheid gebeurt is uiteraard. Ik ben heel benieuwd naar seizoen 2!

avatar van Fluvver

Fluvver

Soms heel sterk, soms heel zwak, soms hard dan weer komisch. Geen verkeerde serie, maar doordat hij van de ene uiterste naar de andere gaat vindt ik het moeilijk om er punten aan te geven.

avatar van umbra

umbra

Deze serie sinds gisteren beginnen bingen en wat een meesterwerk, dit 1ste seizoen, zit wel heel veel in deze serie om van te smullen. Je krijgt geen milliseconde de tijd om je te vervelen, de serie sleurt je kei hard mee en laat je nooit meer los, door sublieme mix van 1 van de grootste en ergste gruweldaden uit de historie vd mens en pure fictie, maar waarbij je de fictie zelf kunt terugbrengen naar de realiteit, al is het maar, omdat je de fictieve gruwel moeiteloos naast de mensheid uit de echte wereld kunt zetten, al is het maar door oorlogen, dictaturen, genocides, blijven plaatsvinden en ergens weet, dat op het hoogste niveau heel smerige en misselijkmakende machtspelen heersen, waar macht en geld boven mensenlevens staan en hier zelfs geen moeite voor doet het te verbergen. Laat staan wat geheime diensten van machtige landen niet bekokstoven en we in pure hypocrisie en leugens leven. En dat wrijft de film ferm in je smoelwerk, met een vettige kwinkslag en vorm van galgenhumor, waarbij je een verdomd ongeziene ervaring krijgt. En natuurlijk is zoiets onmogelijk zonder een ijzersterke cast en jawadde, die was er zeker en aangezien het best om zeer uitgebreide cast gaat, waarvan groot deel nog eens zeer specifieke, uiteenlopende persoonlijkheden zijn, elk op hun manier zeer belangrijk voor deze serie en deze magistraal vervullen, die elkaar en de film naar 't hoogste level katapulteert. Het overbrengen van mijn über geweldige ervaring, kan nooit voldoende zijn om mijn beleving volledig te beschrijven. Ja Prime Video heeft zo zeker ook wel z'n parels in huis, pure kwaliteit boven kwantiteit en voor de prijs van een klein brood

Hopelijk is het recente 2de seizoen van gelijkaardig niveau, het einde van seizoen 1, voorspeld alvast veel goeds

Blijft wel zonde dat series hier pak minder aandacht krijgen ivm films. Zelfs bij series waar ik niet onmiddellijk inpik, dat kan na 1-2 jaar zijn, maar ook zeer succesvolle en bejubelde series van 3 tot wel 10 seizoenen en dan hier mijn mening en score kom delen, valt vaak op dat het aantal, die series een score geven en zeker review/mening delen, zeer dun bezaaid blijft. Deze serie is perfect voorbeeld, amper 37 stemmen en een povere 10 'reacties'. Zal wel puur liggen, dat een serie sowieso al meer verspreidt is in tijd en m'n meer tijd moet steken in series en echt moet aanslaan, terwijl m'n een film, zelfs als m'n dit pure bagger vind of gewoon je ding niet is, deze toch uitkijkt.

Maar als een serie dan echt aanslaat, dan doet deze serie ook veel meer met je en neemt je veel intenser mee qua beleving, dan de meeste films en wil ik hier zeker iets over kwijt, allé zo ervaar ik dit toch.

avatar van AniSter

AniSter

Een serie van uitersten: van bloederige scenes tot zeer humoristische en scherpe one-liners. Qua setting heel prettig om naar te kijken; kosten noch moeite gespaard om de jaren '70 uit te beelden. Een verhaal dat in de laatste aflevering (die in feite het meest saai was) van dit eerste seizoen een onverwachte wending krijgt. Het geheel deed me enerzijds denken aan The Man in the High Castle (Serie, 2015 - 2019) en anderzijds aan The Boys from Brazil (Film, 1978). Bij dit soort series vind ik het moeilijk om het over acteerprestaties te hebben alhoewel Olin als de kolonel en Pacino als Offerman voor mij de beste rollen neerzetten. Baker als Simpson viel ook wel op...