• 9.234.474 stemmen

Afleveringen: 7

Speelduur: 10 uur en 30 minuten

Ontwikkeld door: Alfred Nathan

Met: Raimund Harmstorf, Lorenza Guerrieri en Pierre Vernier

Oorsprong: Frankrijk / Oostenrijk / Zwitserland / West-Duitsland / Hongarije / Italië / België

Datum van release: donderdag 28 juli 1977

Eerst uitgezonden op: TF1 (Frankrijk)

• Google Play Niet beschikbaar op Ziggo

Plot Michel Strogoff

Michel Strogoff, een 30-jarige inwoner van Omsk, is koerier voor tsaar Alexander II van Rusland. De Tartaar-Kahn, Feofar, zet aan tot een opstand en scheidt het Russische Verre Oosten af van het vasteland, daarbij verschillende telegraaflijnen afsnijdend. De rebellen omsingelen Irkoetsk, waar de plaatselijke gouverneur, een broer van de tsaar, een laatste vesting bezet. Strogoff wordt naar Irkoetsk gestuurd om de gouverneur te waarschuwen voor de verrader Ivan Ogareff. Ogareff is een voormalige kolonel, die gedegradeerd en verbannen werd en nu wraak wil nemen op de koninklijke familie. Hij wil Irkoetsk vernietigen door het in brand steken van de enorme olieopslagtanks aan de oever van de Angara.

Afleveringen

1. Aflevering 1

28 juli 1977 (1 uur en 30 minuten)

2. Aflevering 2

4 augustus 1977 (1 uur en 30 minuten)

3. Aflevering 3

11 augustus 1977 (1 uur en 30 minuten)

4. Aflevering 4

18 augustus 1977 (1 uur en 30 minuten)

5. Aflevering 5

25 augustus 1977 (1 uur en 30 minuten)

6. Aflevering 6

1 september 1977 (1 uur en 30 minuten)

7. Aflevering 7

8 september 1977 (1 uur en 30 minuten)

avatar van stinissen

stinissen (crew series)

De beste Michel Strogoff na het verhaal van Jules Verne.

Raimund Harmstorf speelt hier net als in de miniserie Der Seewolf (1971) - MovieMeter.nl weer super , jammer dat hij al op 59 jarige leeftijd is overleden.

avatar van nlkink

nlkink

Deze herinner ik me ook. Een 'blast from the past'. Ik keek de serie met mijn vader mee, die had het boek het boek ooit gelezen.