ad
 • 139.569 films
 • 6.583 series
 • 19.906 seizoenen
 • 431.057 acteurs
 • 280.185 gebruikers
 • 8.077.428 stemmen
Avatar
 
banner banner

The Fresh Prince of Bel-Air - Seizoen 1 (1990-1991)

3,33 96 stemmen

Show titel: The Fresh Prince of Bel-Air

IMDb beoordeling: 7,9 (122.680)

Seizoenen: 6 seizoenen

Afleveringen: 25

Datum van release: maandag 10 september 1990

 • On Demand:

 • Netflix Niet beschikbaar op Netflix
 • Pathé thuis Niet beschikbaar op Pathé Thuis
 • Videoland Niet beschikbaar op Videoland
 • Amazon Prime Niet beschikbaar op Amazon Prime
 • Disney+ Niet beschikbaar op Disney+
 • Google Play Niet beschikbaar op Google Play
 • Google Play Niet beschikbaar op Ziggo

The Fresh Prince of Bel-Air

Afleveringen Seizoen 1 (1990-1991)

 1. 1. The Fresh Prince Project

  Will trekt in bij zijn tante en oom in Bel-Air. Philip is niet onder de indruk van Wills gedrag, in het bijzonder van zijn poging om Ashley te leren rappen en het ruïneren van zijn evenbeeld bij de leden van het advocatenkantoor waar hij werkt. Vivian probeert alles in goede banen te leiden. Carlton en Hillary kijken neer op Will.

 2. 2. Bang the Drum, Ashley

  Nadat Ashley te kennen geeft dat ze niet graag viool speelt, neemt Will haar mee en ruilt hij haar viool in voor een drumstel.

 3. 3. Clubba Hubba

  Will wil uitgaan met een mooie meid die hij ontmoette in de country club, maar eerst moet hij in een goedje blaadje komen bij de decadente en overbeschermende vader.

 4. 4. Not with My Pig, You Don't

  Philips ouders komen voor een weekend naar de familie wanneer Philip een prestigieuze onderscheiding in ontvangst neemt. Will vindt de speech en beslist om een nieuwe speech te schrijven omdat hij het origineel saai vindt. Will spreekt met een interviewer en vertelt gênante verhalen over Philips verleden die hij hoorde van Philips ouders.

 5. 5. Homeboy, Sweet Homeboy

  Will krijgt bezoek van een oude vriend Ice Tray genaamd die, tot ongenoegen van Vivian en Philip, Hilary het hof maakt.

 6. 6. Mistaken Identity

  Terwijl Philip en Vivian op een trip gaan naar Palm Springs in Mr. Furths helikopter, rijden Will en Carlton mee met Mr. Furths auto. Ze worden aan de kant gezet omdat de politie vermoedt dat ze de auto hebben gestolen. Hilary past op Ashley wanneer Geoffrey een vrije dag heeft.

 7. 7. Def Poet's Society

  Will neemt deel aan de naschoolse poeziëclub. Will wil indruk maken op de meiden en verzint ter plekke een gedicht. Nadat hij het gedicht geschreven heeft, vraagt Christina om het gedicht voor te dragen op Poetry Night. Nadat Jazz geen vervanger vindt, gebruikt Will Geoffrey als vervanger.

 8. 8. Someday Your Prince Will Be in Effect: Part 1

  De familie gaat naar het winkelcentrum om kostuums op te halen voor Hilary’s Halloween Party, terwijl Will en Carlton een weddenschap beginnen om te zien wie er een date vindt voor het feest. Philip wordt opgehouden in een gadgetwinkel. Vivian zingt in een Record-A-Song kraam. Hilary en Ashley worden verdacht van het stelen van een muts nadat ze vergeten waren om die af te doen.

 9. 9. Someday Your Prince Will Be in Effect: Part 2

  Will en Carlton hebben beiden een oogje op Melinda en ze proberen haar voor zich te winnen door verhalen te verzinnen waarin ze zichzelf romantiseren. Ze kiest uiteindelijk voor Carlton, hoewel ze er een eigen agenda op na houdt.

 10. 10. Kiss My Butler

  Het is de verjaardag van Geoffrey en als cadeau organiseert Will een blind date. Will denkt dat ze perfect voor hem is en laat de twee alleen in een nachtclub. Wanneer Geoffrey thuiskomt, geeft hij Will het nummer van zijn date met de vermelding dat zij beter bij Will past.

 11. 11. Courting Disaster

  Will sluit zich bij de basketploeg van de school aan waarvan Carlton al lid is. Will wordt de populairste van het team waardoor Carlton jaloers wordt en de competitie tussen de twee begint. Carlton besluit om de bal te stelen van Will en het beslissende punt te behalen.

 12. 12. Talking Turkey

  Wills moeder komt op bezoek bij de familie voor Thanksgiving. Ze is het er niet mee eens dat de kinderen al het werk aan Geoffrey overlaten. Nadat Vy Vivian bekritiseert dat ze te toegeeflijk is tegenover de kinderen, besluit ze om het thanksgivingdiner te koken. Carlton nodigt ook zijn lerares Engels uit voor het diner.

 13. 13. Knowledge Is Power

  Hilary verlinkt Will voor enkele dingen zoals dat zij moest opstaan rond drie uur in de ochtend om de familieauto op te halen in de plaats van Will. Will neemt wraak, volgt Hilary en leert dat ze al drie maanden niet meer naar school gaat. Will gebruikt dit om Hilary uit te buiten terwijl hij gestraft is.

 14. 14. Day Damn One

  Ashley en haar vrienden vragen aan Will om een griezelverhaal te vertellen op hun slaapfeestje net voor het slapengaan. Will vertelt over zijn eerste dag op Bel-Air Academy.

 15. 15. Deck the Halls

  Will realiseert zich dat Ashley nog nooit echt Kerstmis heeft ervaren en doet er alles aan om er haar één te geven. Hij versiert zowel de binnen- als buitenkant van het huis en dat tegen de zin van de buren.

 16. 16. The Lucky Charm

  Eén van Philips cliënten is erg bijgelovig en wordt vrienden met Will door enkele toevalligheden die hem laat denken dat Will zijn geluksbrenger is. Will moet beslissen over enkele belangrijke beslissingen.

 17. 17. The Ethnic Tip

  Will stelt voor om lessen over de geschiedenis van de zwarte bevolking te plannen in het programma van de school en wordt verrast wanneer zijn tante Vivian naar school komt om daarover les te geven.

 18. 18. The Young and the Restless

  Philips moeder bezoekt de familie voor het weekend nadat ze een verkoudheid had. Philip wil dat ze het rustig aan doet, maar dat is niet wat zij gepland heeft.

 19. 19. It Had to Be You

  Jazz vraagt Will om een gunst om op een date te gaan met zijn zus wanneer ze de stad intrekt. Will wil niet totdat Jazz hem introduceert met zijn zus. Will neemt haar op date en ontdekt dat zij al een toekomst met hem heeft gepland.

 20. 20. Nice Lady

  Geoffreys oude werkgever Lord Fowler en zijn dochter komen op bezoek voor het weekend naar het huis van de familie Banks. Will wil de auto gebruiken om naar een Ziggy Marley concert te gaan in Nevada, maar mag niet van Philip en Viv. Daarom maakt hij een voorstel om op zijn best te zijn tijdens het weekend. Lady Penelope is niet wat Will dacht dat zij was.

 21. 21. Love at First Fight

  Eén van Vivians studenten, Kayla Samuels, komt op bezoek en Will probeert indruk te maken op haar, maar faalt daarin. Will is teleurgesteld en gaat in discussie met haar de volgende dag, maar slaagt er toch in om haar interesse te wekken. Kayla haar prioriteiten liggen bij Will in de plaats van haar studies en tante Viv eist van Will om haar minder te zien zodat ze een goede toekomst kan hebben.

 22. 22. Banks Shot

  Vivian gaat weg voor een weekend naar Berkeley waardoor Hilary de baas is in huis wanneer Philip op kantoor is. Will steelt de autosleutels om te gaan biljarten en verliest zijn geld en de auto aan een tegenstander. Philip komt om het geld terug te eisen, maar moet tegen de tegenstander spelen.

 23. 23. 72 Hours

  Will gaat een weddenschap aan dat Carlton het geen weekend volhoudt in Jazzs buurt, Compton. Carlton wint de weddenschap door zich niet aan te passen aan de buurt, maar overeen te komen met de jongens in de buurt. Will moet een manier vinden om hem tegen te houden zodat hij niet gaat 'rondhangen met de groep' in MacArthur Park.

 24. 24. Just Infatuation

  Ashleys verjaardag is in zicht en wanneer de familie vraagt wat ze wil hebben voor een verjaardag, toont zij een foto van haar idool Little T. Hilary kent de manager van Little T. en verleidt hem zodat hij Little T. laat komen naar het verjaardagsfeest om een nummer op te dragen. Hij laat dit gebeuren en spreekt af met Hilary de volgende dag. Will en Carlton zijn het daar niet mee eens en volgen haar op haar date met de manager.

 25. 25. Working It Out

  Hilary heeft een nieuwe job als assistent van de actrice Marissa Redman. Mevr. Redman is enorm bazig. Will verrast Hilary samen met Jazz in het bureau. Marissa ontmoet Will en heeft een oogje op hem. Ze wil hem meebrengen naar een opening van een restaurant. Als Hilary haar job niet wil verliezen, moet ze ervoor zorgen dat Will akkoord gaat. Maar Will wil het enkel doen als Hilary op een date met Jazz gaat.

Reviews & comments

zoeken in:
avatar van HALVE TAMME.

HALVE TAMME. (moderator)

 • 13231 berichten
 • 1061 stemmen

Man, I love Halloween! It's the only time of year when a black man can wear a mask at night and not get arrested!

Zeer geslaagde komedieserie. 6 hilarische seizoenen. Goede cast en vele leuke verhalen/scenes passeren de revue.

5 sterren van mijn kant voor 'The Fresh Prince of Bel-Air'.


avatar van Scarafax

Scarafax

 • 100 berichten
 • 510 stemmen

Een van de betere komedies van de afgelopen decennia. Uiteraard groot aandeel van Will en Carlton. Maar alles was gewoon goed gecast.


avatar van Ajax&Litmanen1

Ajax&Litmanen1

 • 54179 berichten
 • 3359 stemmen

Fresh Prince-cast herdenkt ‘Uncle Phil’ | Superguide

Mooi hoor. Zeker ook het eerbetoon aan James Avery die er helaas niet meer is.


avatar van Ajax&Litmanen1

Ajax&Litmanen1

 • 54179 berichten
 • 3359 stemmen

Will Smith onthult trailer Fresh Prince-reünie | Superguide

19 november komt er een HBO reünie special.


avatar van Ajax&Litmanen1

Ajax&Litmanen1

 • 54179 berichten
 • 3359 stemmen

Ik heb deze special gekeken en het was echt prachtig, zo leuk iedereen weer te zien op de opnieuw weer opgebouwde set. Wat een leuke lui zijn dat zeg, nog steeds. Will Smith is sowieso een van mijn favoriete acteurs gebleven en ook als mens lijkt me erg tof. En je voelt gewoon de emoties door de hele special heen. Iedereen huilde bij het eerbetoon aan de overleden James Avery. Will Smith die het goed maakt met Janet Hubert, die Tante Viv in de eerste 3 jaar speelde en daarna vertrok, oa omdat zij en Will Smith een hele slechte band kregen. Maar ook de emoties als ze terugdenken aan de laatste aflevering.

Wel even wennen dat deze mensen ook 30 jaar ouder zijn. Ashley is plots geen 11 meer maar een veertiger om eens wat te noemen. Dit was echt 75 minuten enorm veel plezier voor mij. Sowieso vind ik dit soort reunie-afleveringen ook altijd wel tof. Heb ze al van diverse sitcoms gezien, zoals Married with Children en Seinfeld. En komend jaar zal die van Friends ook verschijnen.

Misschien ga ik komend jaar de boel eens opnieuw weer kijken en hier wat reviews schrijven.


avatar van kos

kos

 • 44875 berichten
 • 7753 stemmen

Hey die heb ik laatst ook gedownload, zag er op het eerste gezicht wel heel cheesy en Amerikaans uit maar zal eens kijken.


Gast

 • berichten
 • stemmen

Let op: In verband met copyright is het op TvMeter.nl niet toegestaan om de inhoud van externe websites over te nemen, ook niet met bronvermelding. Je mag natuurlijk wel een link naar een externe pagina plaatsen, samen met je eigen beschrijving of eventueel de eerste alinea van de tekst. Je krijgt deze waarschuwing omdat het er op lijkt dat je een lange tekst hebt geplakt in je bericht.

* denotes required fields.

Let op! Je gebruikersnaam is voor iedereen zichtbaar, en kun je later niet meer aanpassen.

* denotes required fields.