• 9.377.126 stemmen

Si No t'Hagués Conegut - Seizoen 1 (2018)

Alternatieve titels: If I Hadn't Met You, Si No te Hubiese Conocido

Afleveringen: 10

Speelduur: 8 uur en 59 minuten

Ontwikkeld door: Sergi Belbel, Jaume Banacolocha, Conxa Orea en Oriol Sala-Patau

Met: Pablo Derqui, Andrea Ros en Javier Beltrán

Oorsprong: Spanje

Datum van release: maandag 15 oktober 2018

Eerst uitgezonden op: TV3 (Spanje)

• Netflix Bekijk seizoen 1 via Netflix
  • Google Play Niet beschikbaar op Ziggo

Plot Si No t'Hagués Conegut

Eduard, een vader en echtgenoot, verliest zijn gezin in een fataal ongeluk. Wanhopig besluit hij om zichzelf van het leven te beroven. In de buurt van de locatie van het ongeval vindt hij een brug over een treinspoor. Net wanneer hij zich over de rand wil laten vallen, grijpt de hand van een vrouw hem en trekt hem terug. Ze brengt hem terug naar haar huis en stelt zichzelf voor als Dr. Everest, een gepensioneerde kwantumfysicus van NASA die een proefkonijn nodig heeft - bij voorkeur iemand die niets meer te verliezen heeft - om haar portaal naar andere universums te testen. Eduard besluit ermee in te stemmen.

Afleveringen Seizoen 1 (2018)

1. 1. Si No l'Hagués Conegut

15 oktober 2018 (54 minuten)

Eduard, vader van twee kinderen en echtgenoot, overkomt onverwacht een vreselijk drama. Terwijl hij rouwt, biedt een vreemde vrouw hem een unieke mogelijkheid.

2. 2. La Clau

22 oktober 2018 (57 minuten)

Eduard reist naar een tweede parallel universum om het lot van zijn dierbaren te veranderen. Hij is geschokt door het type man dat hij is in deze alternatieve realiteit.

3. 3. No es Coneixeran

29 oktober 2018 (56 minuten)

Dr. Everest laat Eduard nadenken over keuzes die hij maakte vlak voor twee bepalende momenten in zijn leven: zijn vaders dood en de eerste keer dat hij Elisa ontmoette.

4. 4. No l'Hauria Hagut de Conèixer

5 november 2018 (49 minuten)

Terwijl hij probeert te voorkomen dat hij in 1991 als student verliefd wordt op Elisa, moet hij uitkijken dat hij niet blijft steken in het verkeerde universum.

5. 5. El Petó

12 november 2018 (52 minuten)

In 1991 reist Elisa per ongeluk naar een ander universum en confronteert Eduard met haar bedenkingen over zijn echte identiteit. Een ander drama voltrekt zich.

6. 6. No Hi Entro

19 november 2018 (51 minuten)

In de huidige tijd onthult Òscar aan Eduard een geheim dat Clara hem onlangs vertelde. Dat herinnert Eduard aan een heftige ruzie die hij met Elisa had.

7. 7. És I No És

26 november 2018 (56 minuten)

Eduard reist naar een universum waar Elisa een bekende zangeres is, met een heel ander leven dan het zijne. Maar haar mooie leven is een verlies voor hem.

8. 8. Les Ales d'Una Papallona

3 december 2018 (51 minuten)

Dr. Everest waarschuwt Eduard dat kleine veranderingen grote gevolgen kunnen hebben. Hij negeert dat, zodat hij een moment met zijn zoon kan beleven dat hij eerder miste.

9. 9. Ciències o Lletres

10 december 2018 (57 minuten)

Wanneer Clara en Òscar denken dat Eduard gek is geworden, brengt hij hen naar dr. Everest om te bewijzen dat dat niet zo is. Joan neemt zijn schoonzoon in vertrouwen.

10. 10. Zero

17 december 2018 (56 minuten)

Dr. Everests geheimzinnige verleden en wetenschappelijk werk worden Eduard eindelijk duidelijk wanneer ze over haar eigen familiedrama vertelt.

avatar van Fervet opus

Fervet opus

Intrigerende, fantasierijke SF/drama Catalaanse serie. Met een vleugje kwantum mechanica. Reizen naar alternatieve/parallelle universa, waarin je die ene beslissing niet had genomen: wie fantaseert er niet eens over? Enig kritiek puntje is dat bepaalde episodes wat korter hadden gekund; had soms de indruk dat er extra dialogen in waren gepropt om het wat langer te maken, maar ach; zo erg was het ook weer niet. 4,5 sterren.

avatar van Bubblez

Bubblez

• 2060 berichten

Een sterke serie, zeer goed geacteerd. Het is mysterieus en interessant. De dialogen zijn, zoals eerder gezegd, soms erg lang en overbodig. Er zitten eveneens veel scènes in die wat mij betreft korter konden.

Aflevering 1 en 2 ervaarde ik als donker en traag, waarna de 3e een verademing was. De serie laat wel steeds een herhaling zien: We zien hoe Eduard gebeurtenissen heeft meegemaakt, waarna hij ze in een alternatief universum probeert te veranderen. Dat begon me te vervelen op het moment dat hij zichzelf ontvoert om bij zijn zoons voorstelling te kunnen zijn.

De uiteindelijke ontknoping was een behoorlijke herhaling van wat we al hebben gezien, maar dan vanuit het universum van Eliza. Ik vond het persoonlijk

een anti-climax: het eindigt met twee doodongelukkige hoofdrolspelers.

Desondanks zit het goed in elkaar en vond ik het de moeite waard.

avatar van lang pee

lang pee

Weer een vervelende langdradige serie over tijdreizen. Het aanbod van Netflix is de laatste tijd niet veel bijzonders en dit is al helemaal voor snel te slapen....