• 10.790 nieuwsartikelen
  • 162.322 films
  • 10.191 series
  • 29.832 seizoenen
  • 614.965 acteurs
  • 193.265 gebruikers
  • 8.985.237 stemmen
Avatar
 
banner banner

Everwood - Seizoen 1 (2002-2003)

3,21 7 stemmen

Show titel: Everwood

IMDb beoordeling: 7,5 (15.214)

Afleveringen: 23

Speelduur: 23 uur

Ontwikkeld door: Greg Berlanti

Met: Treat Williams, Gregory Smith en Emily VanCamp

Oorsprong: Verenigde Staten

Datum van release: maandag 16 september 2002

Eerst uitgezonden op: The WB (Verenigde Staten)

  • On Demand:

  • Netflix Niet beschikbaar op Netflix
  • Pathé thuis Niet beschikbaar op Pathé Thuis
  • Videoland Niet beschikbaar op Videoland
  • Amazon Prime Niet beschikbaar op Amazon Prime
  • Disney+ Niet beschikbaar op Disney+
  • Google Play Niet beschikbaar op Google Play
  • Google Play Niet beschikbaar op Ziggo

Plot Everwood

In de serie staat het gezin van de beroemde neurochirurg Dr. Andrew (Andy) Brown centraal. Na de dood van Andy's vrouw verhuizen hij en zijn twee kinderen, de 15-jarige Ephram en de 9-jarige Delia, van New York naar het kleine plaatsje Everwood in Colorado. Alle drie hebben ze problemen om zich aan te passen aan de plattelandsmentaliteit. Zo wil Dr. Brown een gratis praktijk opstarten, wat hem in conflict brengt met de plaatselijke dokter. Ephram was liever bij zijn grootouders in New York gebleven om daar zijn pianostudies te kunnen voortzetten, bovendien worstelt hij met zijn gevoelens over de dood van zijn moeder, wat zich uit in een voortdurende rebellie tegen zijn vader. Alleen Delia lijkt zich vrij snel thuis te voelen in Everwood.

Afleveringen Seizoen 1 (2002-2003)

  1. 1. Pilot

    16 september 2002 (1 uur)

    Nadat zijn vrouw is omgekomen tijdens een auto-ongeluk verhuist dokter Andrew Brown samen met zijn vijftienjarige zoon Ephram en negenjarige dochter Delia naar het idyllische stadje Everwood om een nieuwe start te maken. Of dit echter helpt om de wig die na het ongeluk tussen vader en zoon is gekomen te verhelpen is echter nog maar de vraag.

  2. 2. The Great Doctor Brown

    23 september 2002 (1 uur)

    De relatie tussen Andy en zoon Ephram komt eens te meer onder druk te staan wanneer Andy voor de zoveelste keer voorrang geeft aan zijn medische praktijk in plaats van aan zijn gezin. Ondertussen wordt in Everwood alles in gereedheid gebracht voor het jaarlijkse herfstfestival. Ephram heeft duidelijk een boontje voor de aantrekkelijke Amy, maar zij is de dochter van dokter Harold Abbott. De kleine Delia werkt zichzelf in nesten wanneer ze de oubollige regels van haar lerares op school in vraag stelt.

  3. 3. Friendly Fire

    30 september 2002 (1 uur)

    Andy's buurvrouw en vriendin Nina wordt het onderwerp van roddels wanneer de bewoners erachter komen dat ze draagmoeder is voor een vrouw van halverwege 50. Andy's onhandige manier om haar bij te staan worden door haar verkeerd begrepen, maar ze heeft toch zijn en Ephram's hulp nodig wanneer de baby eerder dan uitgerekend moet bevallen.

  4. 4. The Kissing Bridge

    7 oktober 2002 (1 uur)

    Nadat verschillende tieners uit Everwood besmet zijn geraakt met een seksueel overdraagbare ziekte, moeten dokters Brown en Abbott hun meningsverschillen noodgedwongen opzij schuiven om het jonge volkje de nodige medische voorlichting te verschaffen. Maar Harold Abbott vermoedt dat zijn zoon Bright mogelijk intiem is geweest met één van de besmette patiënten en dat verhoogt de gevoeligheid omtrent het onderwerp en de nieuwe medische samenwerking aanzienlijk. Ondertussen maakt Edna zich druk over het feit dat een oude brug afgebroken zal worden.

  5. 5. Deer God

    14 oktober 2002 (1 uur)

    Een verdwaalt hert blijkt een nieuwe thuis gevonden te hebben in de achtertuin van de familie Brown. Ephram ontfermt zich over het dier en probeert het zo snel mogelijk terug naar zijn natuurlijke habitat te brengen. Andy is vastberaden zijn zoon hierbij te helpen. De kleine Delia worstelt zich door een geloofskwestie en stelt het bestaan van God in twijfel. Intussen geeft Ephram eindelijk toe tegenover Amy dat hij zijn vader nooit gevraagd heeft te overwegen om haar comateuze vriendje te opereren.

  6. 6. The Doctor Is In

    21 oktober 2002 (1 uur)

    Psychologe Gretchen keert terug in Everwood voor één van haar jaarlijkse psychologiesessies. Harold Abbott is zoals gewoonlijk verbolgen over haar komst en over het feit dat ze alle inwoners ontvangt in haar mobiele praktijk. Andy vindt haar echter een ondernemende dame. Ephram is verbaasd te vernemen dat Colins ouders niet willen dat zijn vader hun comateuze zoon Colin - tevens het vriendje van Amy - opereert. Amy probeert Colins ouders van het tegendeel te overtuigen, maar dan ontdekt ze dat ze nét door hun gesprek met Andy van mening veranderd zijn. Magilla mag van zijn ouders niet meer met Delia spelen. Andy besluit te achterhalen waarom de ouders van de kleine jongen hem dat verboden hebben.

  7. 7. We Hold These Truths

    28 oktober 2002 (1 uur)

    Andy is met Colins ouders overeengekomen dat hij de hersenoperatie van hun zoon zal uitvoeren. Iedereen is enorm gespannen wanneer de dag van de operatie aanbreekt. Andy laat zijn boezemvriend en rechterhand Brian overvliegen uit New York om hem bij de ingreep te assisteren. Ephram probeert een hyper zenuwachtige Amy te steunen terwijl de operatie bezig is. Bright zondert zich af om de laatste momenten die hij met zijn boezemvriend Colin doorbracht opnieuw te beleven. Hij besluit zijn eigen vader en die van Colin te vertellen dat hij degene was die op die fatale dag de bestuurder was van het voertuig waarmee ze crashten.

  8. 8. Till Death Do Us Part

    4 november 2002 (1 uur)

    Dominee Tom Keyes heeft last van jeuk en huiduitslag. Hij wil daar tegen zijn belangrijke preek van zondag van verlost zijn en roept de hulp in van dokter Brown. Andy probeert te achterhalen wat de oorzaak is van zijn huiduitslag, maar Toms vrouw beweert dat de dominee allergisch is aan haar. Het koppel heeft duidelijk relationele problemen. Ondertussen probeert Andy het feit dat hij vandaag twintig jaar gehuwd zou zijn met Julia, zoveel mogelijk te vergeten. Maar dan ontdekt hij dat zijn overleden vrouw een romantisch verblijf in Florence op deze dag voor hen gepland had. Ephram en Amy gaan op schoolreis naar een zilvermijn. Ze heeft het heel moeilijk omdat Colin na de operatie nog steeds vecht voor zijn leven.

  9. 9. Turf Wars

    11 november 2002 (1 uur)

    Op een ochtend verbazen Andy's schoonouders het gezin Brown met hun aanwezigheid. Andy loopt er bijgevolg zenuwachtig bij want hij weet dat ze op alle vlakken de perfectie nastreven en is er vast van overtuigd dat zijn schoonouders zijn nieuwe leven in Everwood en zijn rol als alleenstaande ouder onder de loep willen nemen. Bovendien eisen ze de aandacht van Delia en Ephram volledig op. Amy probeert heel hard om ervoor te zorgen dat Colin zijn geheugen zo snel mogelijk terugkrijgt, maar zijn moeder maant haar aan haar verwachtingen niet zo hoog te leggen. Haar broer Bright geeft Ephram tegen alle verwachtingen in de opdracht om Amy op te beuren

  10. 10. Is There a Doctor in the House?

    18 november 2002 (1 uur)

    Opa Hoffman lijkt vastberaden om Ephram terug mee te nemen naar New York en daar heeft Andy het bijzonder moeilijk mee. Hij is in tweestrijd met zichzelf om hiervoor al dan niet zijn toelating te geven. Delia en haar oma besluiten een verrassingsfeestje te organiseren voor Edna's verjaardag. Het feest gaat door bij de Browns en er dagen heel wat gasten op. Maar wanneer een hevige sneeuwstorm Everwood teistert, dreigt iedereen er ingesneeuwd te zitten. Bright krijgt last van acute appendicitis en moet dringend geopereerd worden. Ondertussen lopen de emoties tussen Ephram en zijn vader Andy hoog op, weet Edna zich geen blijf met alle aandacht die ze krijgt en is er een grote spanning tussen Ephram en Amy.

  11. 11. A Thanksgiving Tale

    25 november 2002 (1 uur)

    Marty Maxwell heeft dringend een niertransplantatie nodig. Andy geeft hem de raad om aan iemand uit zijn familie te contacteren om donor te zijn. Marty vertelt hem dat hij geen familie meer heeft, maar dan ontdekt Andy dat Marty een broer heeft - Daniel - die al jaren teruggetrokken leeft in de bossen van Everwood.

  12. 12. Vegetative State

    6 januari 2003 (1 uur)

    Everwood's bloemenvrouwtje Irma overlijdt onverwacht. Op dat moment blijkt dat ze in de serre achter haar huis marihuana kweekte. Iedereen is met verstomming geslagen. De planten worden in beslag genomen en omdat er in Everwood geen opslagruimte is, wordt de aangeslagen voorraad drug ondergebracht ten huize Abbott.

  13. 13. The Price of Fame

    20 januari 2003 (1 uur)

    Actrice Evelyn, een hartsvriendin van Edna, neemt zoals elk jaar de regie van de wintermusical in Everwood voor haar rekening. Ze spoort Andy en Delia aan om mee te doen aan de audities. Andy ontdekt echter dat ze leukemie heeft en vertelt haar dat ze zich dringend moet laten behandelen.

  14. 14. Colin the Second

    27 januari 2003 (1 uur)

    Colin heeft het enorm moeilijk om de draad van zijn leven terug op te nemen. Hij heeft geheugensteuntje nodig om vrienden en familie te herkennen. Bijgevolg is het voor hem ontzettend moeilijk om de leerstof op school onder de knie te krijgen. Hij vraagt Ephram om hem te helpen studeren.

  15. 15. Snow Job

    3 februari 2003 (1 uur)

    Amy kijkt reikhalzend uit naar het jaarlijkse skiweekend dat de school van Everwood heeft gepland. Ze hoopt dat Colin er zich zal herinneren dat ze er vorig jaar hun eerste kus deelden. Maar Amy's vader, dokter Abbott, is niet van plan Amy of Bright te laten meegaan.

  16. 16. My Funny Valentine

    10 februari 2003 (1 uur)

    Irv wordt geveld door een licht hartaanval, maar krijgt gelukkig te horen dat hij geen ernstige hartproblemen heeft. Enda maakt zich zorgen. Toch durft ze dat niet openlijk tegenover hem toe te geven.

  17. 17. Everwood, Confidential

    17 februari 2003 (1 uur)

    Wanneer dokter Abbott's dementerende oudere godfather een moord bekend die 30 jaar geleden heeft plaats gevonden en onthult dat de vader van Abbott medeplichtig is gaan Abbott en dokter Brown op onderzoek uit. Ondertussen kan Ephram Amy niet loslaten wat voor de nodige problemen zorgt in de relatie met Laynie. Dokter Brown krijgt het aan de stok met Ephram's nieuwe pianoleraar over wat het beste is voor Ephram.

  18. 18. The Unveiling

    24 februari 2003 (1 uur)

    Andy en zijn gezin reizen binnenkort naar New York voor de onthulling van Julia's graftombe. Ephram heeft het heel moeilijk. Ondanks het feit dat Andy denkt dat het te maken heeft met de plechtigheid, ligt de reden voor Ephrams plots nukkig gedrag ergens anders.

  19. 19. The Miracle of Everwood

    21 april 2003 (1 uur)

    Een wereldvermaarde journalist reist naar Everwood om er Andy te interviewen. Andy praat met de man over de medische praktijk die hij heeft opgestart, maar de journalist gaat al snel op zoek naar een groot verhaal van de eens zo beroemde chirurg. Wanneer enkele dorpsbewoners hem vertellen over de operatie die Andy heeft uitgevoerd bij Colin Hart, is de journalist van plan zijn stuk rond dokter Brown aan dit 'mirakel' op te hangen.

  20. 20. Moonlight Sonata

    28 april 2003 (1 uur)

    Sinds er zich op een avond een bizarre sterrenregen heeft voorgedaan, is Everwood in de ban van buitenaardse verschijnselen. Het dorp wordt overspoeld door UFO-fanaten. Amy en haar oma Edna zijn vastberaden om de ware toedracht van het fenomeen te achterhalen, maar voor Amy betekent vooral een kans om van haar huisarrest af te geraken.

  21. 21. Episode 20

    5 mei 2003 (1 uur)

    Kate, die samen met Ephram tot de meest beloftevolle pianisten van Everwood behoort, heeft liefdesverdriet sinds haar vriend, pianoleraar Matt, onder druk van haar ouders de stad verlaten heeft. Bovendien blijkt ze zwanger te zijn van hem.

  22. 22. Fear Itself

    12 mei 2003 (1 uur)

    Nadat Colin een aanval kreeg en opnieuw onderzoeken ondergaan heeft in het ziekenhuis, blijkt dat een nieuwe hersenoperatie zich opdringt voor hem. Zijn ouders en dokter Andy dringen daarop aan, maar Colin zelf wil niet meer onder het mes.

  23. 23. Home

    19 mei 2003 (1 uur)

    Colin heeft nog steeds niet besloten of hij zich al dan niet opnieuw zal laten opereren. Aanvankelijk stond hij heel sceptisch tegenover een nieuwe herseningreep, maar de raadgevingen van dokter Andy en zijn ouders stemmen hem tot nadenken. Hij overweegt de risico's en besluit zichzelf een nieuwe kans te geven op het leven dat hij vroeger had.

Reviews & comments

zoeken in:
avatar van ZAP!

ZAP!

  • 5103 berichten
  • 3549 stemmen

Ook zo'n soort guilty pleasure van lang gelee. Ook hier blijft niet erg veel van over, in herinnering.


avatar van peter74

peter74

  • 530 berichten
  • 2798 stemmen

Hier zijn toch 4 seizoenen van?


avatar van brawljeff

brawljeff

  • 2772 berichten
  • 3163 stemmen

peter74 schreef:

Hier zijn toch 4 seizoenen van?

Klopt, de andere seizoenen zijn hier nog niet toegevoegd.


avatar van Heino

Heino (moderator series)

  • 1437 berichten
  • 2237 stemmen

peter74 schreef:

Hier zijn toch 4 seizoenen van?

De andere seizoenen staan inmiddels op de site!

Je kunt overigens altijd een verzoekje voor seizoenen plaatsen in Toevoegverzoeken.


Gast

  • berichten
  • stemmen

Let op: In verband met copyright is het op TvMeter.nl niet toegestaan om de inhoud van externe websites over te nemen, ook niet met bronvermelding. Je mag natuurlijk wel een link naar een externe pagina plaatsen, samen met je eigen beschrijving of eventueel de eerste alinea van de tekst. Je krijgt deze waarschuwing omdat het er op lijkt dat je een lange tekst hebt geplakt in je bericht.

* denotes required fields.

Let op! Je gebruikersnaam is voor iedereen zichtbaar, en kun je later niet meer aanpassen.

* denotes required fields.