• 9.377.553 stemmen

Mystery Road - Seizoen 1 (2018)

Show titel: Mystery Road

Afleveringen: 6

Speelduur: 5 uur en 42 minuten

Ontwikkeld door: Ivan Sen, Kym Goldsworthy en Sally Riley

Met: Aaron Pedersen, Judy Davis en Deborah Mailman

Oorsprong: Australië

Datum van release: zondag 3 juni 2018

Eerst uitgezonden op: ABC (Australië)

• Google Play Niet beschikbaar op Ziggo

Plot Mystery Road

Detective Jay Swan krijgt de opdracht om de mysterieuze verdwijning van twee jonge medewerkers van een veeboerderij in de binnenlanden van Australië te onderzoeken. De ene is een plaatselijke aboriginal en tevens football-held en de andere is een blanke rugzaktoerist. Jay werkt samen met de lokale politie agente Emma James en hun onderzoek legt al snel een drugshandel in de stad bloot en daarnaast een groot onrecht uit het verleden dat de hele gemeenschap bedreigt.

Afleveringen Seizoen 1 (2018)

1. 1. Gone

3 juni 2018 (57 minuten)

2. 2. Blood Ties

3 juni 2018 (57 minuten)

3. 3. Chasing Ghosts

10 juni 2018 (57 minuten)

4. 4. Silence

17 juni 2018 (57 minuten)

5. 5. The Waterhole

24 juni 2018 (57 minuten)

6. 6. The Truth

1 juli 2018 (57 minuten)

avatar van AniSter

AniSter

De locatie en de sfeer levert al 4 sterren op. Goed in elkaar gezet verhaal en een zeer toepasselijke cast. Ik ben fan van Scandinavische misdaadseries en deze Mystery Road evenaart ze met gemak, al is de omgeving en zijn bewoners compleet anders. Maar qua spanning en plot zeker vergelijkbaar. Nog een typisch muziekje erbij maakt het helemaal compleet. Echt een aanrader. Op naar seizoen 2!

avatar van stefan dias

stefan dias

zonder meer goed. Goed, zonder meer. Al bij al ben ik vrij onbewogen na het kijken. Het heeft me niet echt geraakt en meegesleept ben ik ook niet. Superspannend werd het nauwelijks. Dat hoeft ook niet per se (Kijk maar naar Frost die dat compenseert met humor en de wreedheid van de banaliteit), maar hier ga ik me toch niet té veel van herinneren.

Nochtans heeft het heel wat troeven: locatie, goed en kwaad dat niet voorspelbaar langs de rassenscheidingen ligt. Ook een al bij al eenvoudig plot, met verwikkelingen weliswaar, maar dan wel redelijk geloofwaardig. geen kronkels, laat staan sprongen in het scenario. Geen booswicht die plots zo rond de voorlaatste aflevering opduikt via een of andere twist in het verhaal (zei ik dus al). Ook het ecologisch element beviel me wel: dat wás er gewoon. Net zoals het ethnische onrecht. Dat werkte op het gemoed van Emma, haar broer koos de vlucht vooruit, wenste alles gewoon te negeren (en stiekem thet geld op zak te steken) zonder dat ie daar keihard voor afgerekend werd. 'Welcome to the history of humanity.' Van dat soort nuances hou ik wel. Emma en Jay hadden hun contrasten maar het werd nergens op de spits gedreven, dus hier verrassend vrij van clichés.

Wat was er dan minder? Een wat vlak verloop, de relationele verhoudingen met zijn (ex?-)vrouw die opduikt, dan weer verdwijnt en tenslotte toch maar weer een handje toesteekt… puur masochisme als je het mij vraagt. En die vermeend pedofiele oom die wel in het meest troosteloze 'huisje' moest wonen dat ik ooit gezien heb. Niet eens 4 muren. Werkelijk?

Ja, goed! Maar niet héél goed.

avatar van Movsin

Movsin

De sfeerschepping vond ik perfect en dat is zeker het grote pluspunt van deze serie (seizoen 1) die toch wel een zekere spanning ontwikkelt maar die ook wel wat cliché's herbergt - wil ik wel vergeven - maar ook tijd verloor aan overbodige familiale nevenverhaaltjes.

Een politie-overste en een rechercheur spitten elk op hun eigen manier en kunnen naar de ware toedracht van het gebeuren. Niet nieuw maar hier toch heel bijzonder tot extreem. Er kan zelden een lach van af in de film als moest ik zelf af en toe glimlachen met die twee keikoppen in hun professionele gedrevenheid.

avatar van Oliveri

Oliveri

Vermakelijk genoeg om helemaal uit te kijken, ook al ben ik niet een echte fan van de meeste Australische producties